logo


Με 17 θέματα και δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου την Τρίτη 30 Μαΐου στις 8.30 το πρωί. Εκτός από τα 7 θέματα που αφορούν σε δωρεές φορέων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου (σ.σ. και η σταθερή ροή τους οφείλεται αποκλειστικά στον καθημερινό αγώνα του προσωπικού που στελεχώνει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού), περιλαμβάνονται ακόμη:

*Η ανάθεση σε δικηγόρο, εξωτερικό συνεργάτη, της εκπροσώπησης του Δήμου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 15 Ιουνίου, ημερομηνία που θα εκδικασθούν οι προσφυγές του Δήμου Διονύσου κατά των 5 αδειών για λατομική έρευνα, που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει χορηγήσει στην εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ σε ισάριθμες εκτάσεις στην Πεντέλη. Και μπορεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την πρώτη από τις εκτάσεις να έχει πανηγυρικά τεθεί στο αρχείο, οι άδειες για έρευνα όμως εξακολουθούν να ισχύουν και φέρουν το τεκμήριο νομιμότητας, τονίζεται στην εισήγηση που υπογράφει ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Έτσι, οι προσφυγές διατηρούν το αντικείμενό τους και δικάζονται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στις 15 Ιουνίου. Με το δεδομένο πως η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου διαθέτει μόνον ένα δικηγόρο, η υπόθεση είχε εξαρχής ανατεθεί στην Αγγ. Χαροκόπου, που είχε και στο παρελθόν συνεργαστεί με το Δήμο ενώ διαθέτει γνώση και εμπειρία σε παρόμοιες υποθέσεις. Η συνολική αμοιβή της προτείνεται στις 6.125 ευρώ (700 ευρώ για καθεμιά από τις 5 προσφυγές, 288 ευρώ για την παράσταση ενώπιον του Δικαστηρίου και την υποβολή υπομνήματος για κάθε προσφυγή, με την επιβάρυνση 24% για ΦΠΑ). Αξίζει πάντως εδώ να σημειωθεί και τούτο: Στην εισήγηση, που υπογράφει μεν ο Δήμαρχος αλλά προφανώς δεν την έχει συντάξει ο ίδιος, αναφέρεται ρητά ότι “Ο Δήμος Διονύσου προέβει στην άσκηση προσφυγών κατά των 5 αποφάσεων Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με τις οποίες χορηγήθηκε άδεια ερευνών στο χώρο της εταιρείας “ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ”, αναθέτοντας” κ.λπ.

Δηλαδή, σε επίσημο και δημόσιο έγγραφο του Δήμου, αναρτημένο στην ιστοσελίδα του, υπάρχει η παραδοχή πως ο χώρος, το βουνό δηλαδή, η Πεντέλη, ανήκει στη ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ;;; Και όχι στο Δημόσιο; Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την πρόσφατη αστοχία με την παραδοχή πως το νερό που πίνουμε είναι περίπου ακατάλληλο, η οποία επίσης εμφανίστηκε (σ.σ. παρεισέφρησε;) σε δημόσιο και επίσημο έγγραφο πριν από μερικές ημέρες, αναρωτιέται κανείς: Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας;

*Με το ποσόν των 333.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος, στο πλαίσιο της πέμπτης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το 2023. Το ποσόν σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών Γ. Τσουδερού, προορίζεται κατά προτεραιότητα για τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού.

*Οριστικοί ανάδοχοι προέκυψαν από το διαγωνισμό για την προμήθεια υγρών καυσίμων- κίνησης και θέρμανσης- καθώς και λιπαντικών, που είχε προϋπολογισμό 1.835.140 ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης 50%. Την προμήθεια αναλαμβάνουν δυο εταιρείες- η JETOIL INDUSTRIES AE για τα καύσιμα κίνησης, και η ΑΘΗΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ τα καύσιμα θέρμανσης, τόσο για το Δήμο όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα (ΕΣΤΙΑ με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ και Σχολικές Επιτροπές με τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια- Λύκεια). Στον ίδιο διαγωνισμό, και για την προμήθεια υπηρεσίας πλυντηρίου οχημάτων, δεν συμμετείχε κανείς ενδιαφερόμενος, οπότε ως προς αυτό το τμήμα ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος.

*Τον περασμένο Οκτώβριο υπογράφηκε σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, με την οποία η τελευταία προσέφερε ως δωρεά προς το Δήμο την αδάπανη μεταφορά των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων (κλαδεμάτων κ.λπ.) με δικά της μέσα προς το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στο ΧΥΤΑ, απ’ όπου- μετά από σχετική περαιτέρω επεξεργασία- προορίζονταν για ενεργειακή αξιοποίηση. Η σχετική σύμβαση λήγει την Τετάρτη 31 Μαΐου, οπότε η εταιρεία επανέρχεται προτείνοντας την παράτασή της για ένα ακόμη χρόνο. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μ. Κόκκαλης, στο πλαίσιο της σύμβασης που λήγει μεθαύριο έχουν απομακρυνθεί μέχρι σήμερα 5.500 τόνοι κλαδεμάτων.

*Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα Μικρά ΔΙΟΝΥΣΙΑ που φέτος θα πραγματοποιηθούν από 10 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου, στον παλιό Σταθμό του τρένου στην Κοινότητα Διονύσου. Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν πολύ χορό από τα τμήματα του Δήμου αλλά και από άλλα τοπικά χορευτικά σχήματα, συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια, συναυλία από τη Μουσική Σχολή του Δήμου αλλά και από τη Νεανική- Παιδική Χορωδία, βράβευση εθελοντών, καθώς και 8 θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του 16ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για τις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στις 11.900 ευρώ περίπου, ενώ πολλά απαιτούμενα (ηχοφωτιστική κάλυψη, πλακέτες, έντυπα, χημικές τουαλέτες κ.λπ.) θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

Τέλος, αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας οργανώνει ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου, σε συνεργασία με το Δήμο, το Σάββατο 1 Ιουλίου, στον αρχαιολογικό χώρο στη Ραπεντώσα. Τιμώντας τη μνήμη της ντίβας της όπερας, τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- Μ. Πολύχρονου, Έλ. Μαραγκού και Γ. Σελητσανιώτης– θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις πιο διάσημες άριες και ντουέτι του ρεπερτορίου της Κάλλας, με τη συνοδεία της σολίστ πιάνου Μ. Ακρίβου. Η εκδήλωση έχει προϋπολογιζόμενο κόστος 2480 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για νομική συνδρομή και εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδίκαση των πέντε (5) προσφυγών κατά των αδειών έρευνας ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (αρ.πρωτ. 17023).

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα (αρ.πρωτ.15950).

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 10323/27.03.2023 σύμβασης που αφορά ηλεκτρολογικές εργασίες (ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΩΝ, ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ), τμήμα Γ , σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016 (αρ.πρωτ.16164).

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Πρακτικού Νο2 του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων –λιπαντικών και πλυντηρίου οχημάτων Δήμου (Προϋπολογισμός μελέτης: 1.835.140,48€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) (Δικαίωμα προαίρεσης (50%): 917.570,24€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) (αρ.πρωτ.15810).

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Παράταση συνεργασίας Δήμου με την εταιρεία ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΕΤ Ηρακλής (αρ.πρωτ.15376).

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποζημίωση των μελών των γνωμοδοτικών οργάνων (Επιτροπές Διαγωνισμών) του άρθρου 221 του Ν.4412/2016 (Α’ 147) που συγκροτήθηκαν στα πλαίσια Διακηρύξεων του Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.16488).

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Πρακτικού γνωμοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και Ανάθεση Υπηρεσίας Καθαρισμός κτιρίων Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.16968).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΜΙΚΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2023”» (αρ.πρωτ.15154).

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον “Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου” – “Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας“» (αρ.πρωτ.16043).

ΘΕΜΑ 10ο: Εξειδίκευση πίστωσης για ιατρική ομιλία με τίτλο “Ενημέρωση για τη διαταραχή πρόσληψης της τροφής και τρόποι αντιμετώπισής της”» (αρ.πρωτ.15796).

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου» (αρ.πρωτ.16049).

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.16144).

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.16478).

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.16476).

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.15951).

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (αρ.πρωτ.15794).

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: 64 δένδρων (πλατάνια, άριες, φλαμουριές και αρεκάστρουμ) από τη “DEMO ABEE” συνολικής σημερινής αξίας 3500 ευρώ (τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ) για τη δενδροφύτευση περιοχών του Δήμου Διονύσου που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, με σκοπό να καταστεί βιώσιμος και πράσινος ξανά (αρ.πρωτ.15470).