logo


Ο διαγωνισμός για τη διοργάνωση των summer camps το προσεχές καλοκαίρι, η τεχνική υποστήριξη για τη διοργάνωση του θεσμού των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, αλλά και ο ΣΥΚΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, στη μνήμη του συνδημότη ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, που τον Απρίλιο του 2022 έχασε τη ζωή του σε κορυφή των Ιμαλαϊων, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που επανέρχεται σε πλήρη κανονικότητα με δια ζώσης συνεδριάσεις, την Τρίτη 9 Μαΐου στις 8.30 το πρωί.

Στην Ημερήσια Διάταξη των 9 θεμάτων περιλαμβάνονται:

*Ο ανοιχτός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ περίπου και διάρκειας δυο ετών, για τη συντήρηση και την προμήθεια ανταλλακτικών στους δυο κλαδοφάγους που λειτουργούν στο Δήμο, στην περιοχή της Αχλαδούλας. Ο πρώτος, αγορασμένος το 2010, θεωρείται ήδη γερασμένος μετά από χιλιάδες ωρών λειτουργίας, ενώ και ο δεύτερος, που αγοράστηκε το 2019, παρουσιάζει φυσιολογικές- λόγω εντατικής λειτουργίας- φθορές, ενώ απαιτείται η εγκατάσταση μαγνητικού εξαρτήματος διαχωρισμού τυχόν μεταλλικών αντικειμένων που πιθανόν εντοπίζονται μέσα στους όγκους των κηπαίων.

*Ακόμη ένας ανοιχτός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 879.000 ευρώ, που εκτείνεται σε δυο χρόνια, για την αποκομιδή (συλλογή και μεταφορά) των βιοαποδομήσιμων υλικών, με τον κατάλληλο εξοπλισμό σε οχήματα, μηχανήματα έργου και κάδους.  Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος γίνεται αναλυτική μνεία για τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους, με τις οποίες ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ειδικής κινητοποίησης, λόγω της ΜΗΔΕΙΑΣ αρχικά και των πυρκαγιών του 2021 εν συνεχεία, με την πιο πρόσφατη να λήγει στις 27 Ιουλίου του 2023.

*Η διοργάνωση του ΣΥΚΑΡΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, στις 4 Ιουνίου, στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων στο Τατόι, στη μνήμη του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, αλλά και για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στην ίδια περιοχή, αναφέρει στην εισήγησή του ο εντεταλμένος αθλητισμού Π. Λουκάτος, συνήθιζε να προπονείται και να προετοιμάζεται ο Συκάρης, πριν τις αναβάσεις του στα Ιμαλάια. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει δρόμο 5 (περιπατητική) και 12 χιλιομέτρων και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας ανάθεση και με προϋπολογισμό 5000 ευρώ.

*Στις 209.000 ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Προμηθειών, η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για τη διοργάνωση του φετινού summer camp στο Δήμο Διονύσου, όπου από το 2015 χιλιάδες παιδιά της πόλης, ηλικίας 5-13 ετών, ψυχαγωγούνται, αθλούνται και εκφράζονται μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων. Για φέτος το πρόγραμμα προβλέπεται να καλύψει συνολικά 2650 θέσεις παιδιών, αυξημένες κατά 750 από πέρυσι, κατανεμημένων σε τρεις περιόδους, και για διάστημα 30 ημερών. Η διοργάνωση των summer camps θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό, στον οποίο- σημειώνεται- τα τελευταία χρόνια προσέρχεται ένας και μοναδικός, ο ίδιος, ενδιαφερόμενος.

*Απ’ ευθείας ανάθεση, ύψους 37.200 ευρώ, για την τεχνική υποστήριξη των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, τον Σεπτέμβριο, και των ΜΙΚΡΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, τον Ιούνιο, προτείνει στην εισήγησή της η νέα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Λακαφώση. Η δαπάνη, σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, θα καλύψει τα έξοδα της διοργάνωσης που απαιτείται για τον ασφαλέστερο και αρτιότερο σχεδιασμό (ψηφιακή πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης και προβολής, υπηρεσίες διαφήμισης και επικοινωνίας, περίφραξη, ταξιθεσία, τεχνική και οργανωτική υποστήριξη, ασφάλεια, υπηρεσίες διαμόρφωσης χώρου κ.λπ.).

*Η κ. Λακαφώση υπογράφει την εισήγηση και στο επόμενο θέμα, που αφορά στην ευαισθητοποίηση γύρω από την ανακύκλωση μέσω θεατρικής παράστασης. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για το θεατρικό “Δεν είμαι σκουπίδι (για πέταμα)”, που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, ενώ οι 17 παραστάσεις- μια για κάθε Δημοτικό και Γυμνάσιο της πόλης- θα ανεβούν στα σχολεία, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου. Η παραπάνω εκδήλωση προτείνεται να γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση και έχει προϋπολογιζόμενη δαπάνη 5000 ευρώ.

*Τέλος, τη νομική υποστήριξη του Δήμου δια του νομικού συμβούλου Γ. Βασιλείου ζητούν τρεις αιρετοί που υπηρέτησαν στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και κατηγορούνται ότι το 2017 «με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος», όπως αναγράφει το συνημμένο κλητήριο θέσπισμα. Η υπόθεση αφορά στους Δ. Ζαμάνη, Δήμαρχο τότε Διονύσου, και Αγγ. Πέππα και Δ. Ράικο Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών αντιστοίχως, την ίδια περίοδο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της υπ’ αριθμ. 21987/15-7-2022 Σύμβασης “Υπηρεσίας Συντήρησης και Επισκευής Μεταφορικών Μέσων με την Προμήθεια των Ανταλλακτικών τους, του Δήμου Διονύσου Μέσω Σύναψης Συμφωνίας Πλαίσιο” μεταξύ του Δήμου Διονύσου και της εταιρείας “ΚΑΞΕΚΟ Ο.Ε.”, σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ.1 περ. α’ του Ν. 4412/2016 (Αριθμ. Πρωτ.: 14549).

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την “Προμήθεια (1) Υπηρεσίας Συντήρησης- Επισκευής, (2) Ανταλλακτικών και Εξαρτημάτων για τα Μηχανήματα Επεξεργασίας Φυτικών Καταλοίπων του Δήμου” (Αριθμ. Πρωτ.: 14373).

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την “Προμήθεια Υπηρεσίας Αποκομιδής (Συλλογή & Μεταφορά) Βιοαποδομήσιμων Υλικών του Δήμου” (Αριθμ. Πρωτ.: 14377).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την αθλητική εκδήλωση “ΣΥΚΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” (Αρ. Πρωτ.: 14512)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων Διακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την “Υλοποίηση Πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος <Summer Camp Διονύσου 2023>”, με Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό  (Αρ. Πρωτ.: 14505)

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την Οργανωτική και Τεχνική Υποστήριξη της Διοργάνωσης του Φεστιβάλ “ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2023” και  “ΜΙΚΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2023” (Αρ. Πρωτ.: 14566).

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ (ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ)” σε σκηνοθεσία Μπέζου- Τιτόπουλου (Αρ. Πρωτ.: 14625).

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αριθ. Πρωτ.: 14228)

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου για τη νομική υποστήριξη αιρετών.