logo


Πέντε, συνολικά, έγγραφα έχει στείλει η Κοινότητα Διονύσου, αρχής γενομένης το 2019, με τα οποία ενημερώνει τη Διοίκηση του Δήμου, και πιο συγκεκριμένα τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη και Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη, αλλά και το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, για τα προβλήματα στο κτήριο επί της οδού Πλαστήρα 50, το οποίο- όντας το μοναδικό δημοτικής κυριότητας στην περιοχή- φιλοξενεί: Και τα γραφεία της Κοινότητας, και το Πολιτιστικό Κέντρο, και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, και το ΚΕΠ Διονύσου, και το ΚΑΠΗ, και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο, και την Αντιδημαρχία.

Η πρώτη κρούση έγινε το Νοέμβριο του 2019, με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα του κτηρίου και ζητούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις: Μόνωση ταρατσών, θερμοπρόσοψη, σωστή μόνωση τοίχων και ελαιοχρωματισμοί, παρέμβαση στο υπόγειο που πλημμυρίζει, αντικατάσταση οροφής στο κλιμακοστάσιο της Βιβλιοθήκης.

Κτισμένο τη δεκαετία του 1980, το Δημοτικό Κατάστημα Διονύσου την τελευταία δεκαετία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα διαρροών, υγρασιών και μούχλας, με αποτέλεσμα αφενός την έκθεση των εργαζόμενων στην Κοινότητα σε άκρως ανθυγιεινές συνθήκες και αφετέρου την καταστροφή όσων αντικειμένων φυλάσσονται στο υπόγειο (σ.σ. Ανάμεσά τους και πολλά τεύχη από το Λεύκωμα της Κοινότητας για το Συμπόσιο Γλυπτικής το καλοκαίρι του 2004).

Και επειδή τα πέντε προηγούμενα έγγραφα φαίνεται να έχουν αγνοηθεί, ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης επανήλθε χθες 20 Απριλίου, με ακόμη ένα, όπου για μια ακόμη φορά ζητεί να ληφθεί μέριμνα και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο της Κοινότητας: