logo


Την Τρίτη 4 Απριλίου στις 8.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 15η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με τηλεδιάσκεψη και με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους:

*Η ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών με στόχο την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, προϋπολογισμού 322.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους. Η προσφορά του αναδόχου, που προέκυψε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, ανέρχεται σε 312.333 ευρώ, και σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Προμηθειών, οι εργασίες θα αφορούν, εκτός από την αισθητική και λειτουργική αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου, μέσω της προμήθειας και τοποθέτησης ανάλογων υλικών, και στη βελτίωση του μικροκλίματος των χώρων παρέμβασης με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και την αύξηση του πρασίνου.

*Η απόδοση ποσού 31.000 ευρώ για την επιχορήγηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

*Με 2000 ευρώ η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του εφοπλιστή και επίτιμου δημότη της πόλης Θ. Μαρτίνου θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας του Δήμου στο 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στη Θεσσαλονίκη.

*Η ίδια εταιρεία δωρίζει ποσό μέχρι 73.000 ευρώ για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και παιδικής χαράς στην πλατεία Μυτιλήνης, στην Άνοιξη.

*Τέλος, η εταιρεία DEMO δωρίζει απινιδωτή στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, με το συνολικό αριθμό των απινιδωτών που διαθέτει η πόλη σε δημοτικά κτήρια και χώρους κοινής ωφέλειας να ανεβαίνει στους έξι. Στόχος η εξασφάλιση απινιδωτών σε κάθε χώρο συγκέντρωσης κοινού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:   

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών, ανακήρυξη οριστικού αναδόχου του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ” ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 322.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 2ο: Μεταβολή ποσοστών συμμετοχής ΕΤΕπ και Τ. Π. και Δανείων στη χρηματοδότηση έργων ενταγμένων στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

ΘΕΜΑ 3ο: Σύσταση παγίας προκαταβολής Οικονομικού έτους 2023.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

ΘΕΜΑ 5ο: Πληρωμή δημοσιεύσεως άγονου διαγωνισμού «Προμήθεια Υπηρεσίας Ταφών Εκταφών στα Κοιμητήρια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Διονύσου» και λήψη σχετικής απόφασης.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς ποσού έως 2.000 € (συνολικό και τελικό ποσό της δωρεάς συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ: για την υποστήριξη της συμμετοχής της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών «Κοραής» 6 & 7 Μαϊου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς ποσού έως εβδομήντα τριών χιλιάδων ευρώ (73.000 €, καθαρή αξία εκτέλεσης των έργων) από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ: για την κάλυψη κατασκευής γηπέδου μπάσκετ και παιδικής χαράς στην πλατεία Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Άνοιξης του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Απινιδωτής από τη “DEMO ΑΕΒΕΕ’’ για ενίσχυση του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου.