logo


Το βράδυ της Τρίτης 28 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., θα συνεδριάσει με μεικτό τρόπο- και δια ζώσης στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου και με τηλεδιάσκεψη- το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, με 13 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. H συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των όσων διαδραματίσθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, όταν συζητείτο το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το νερό που περιελάμβανε και λατομικές διατάξεις, και τα οποία προκάλεσαν οργισμένες καταγγελίες από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Οι τελευταίες άγνωστο παραμένει αν θα προσέλθουν τελικά στην αυριανή συνεδρίαση ή όχι.

Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Η έγκριση του ψηφίσματος που, με τραγική αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, είχε κατατεθεί από το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη προς επεξεργασία από το Σώμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τα προβλήματα, ασφάλειας κυρίως, που δημιουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές και η ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ, διερχόμενες από τον Άγ. Στέφανο και κόβοντας την πόλη στα δυο. Το ψήφισμα, που το Σώμα είχε ζητήσει να πάρει τη μορφή δεσμευτικής απόφασης, θα προωθηθεί προς όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, και ειδικότερα στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Μεταφορών και τον ΟΣΕ

*Το ίδιο πρωί, της Τρίτης 28/3, θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή, και το βράδυ θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος για την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2023, ενώ αμέσως μετά έρχεται και η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, με στόχο να ενταχθεί η χρηματοδότηση των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αφορούν στο έργο για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

*Παράταση τριών μηνών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα υλικών, ζητεί ο ανάδοχος για την πρώτη εκτελεστική σύμβαση της συμφωνίας- πλαίσιο στο έργο της συντήρησης και επισκευής δημοτικών κτηρίων, και ειδικά σχολείων, που κανονικά λήγει στις 8 Απριλίου. Πρόκειται για τη συμφωνία- πλαίσιο, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, που αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή το 2020, αλλά η πρώτη εκτελεστική σύμβαση με τον ανάδοχο, ύψους 370.000 ευρώ, υπεγράφη περίπου δυο χρόνια (!) αργότερα, δείχνοντας ανάγλυφα τον τραγέλαφο με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις δημόσιες συμβάσεις.

*Η πέμπτη κιόλας παράταση στην προθεσμία παράδοσης ζητείται για ένα άλλο έργο, αυτό της εκπόνησης τοπογραφικών διαγραμμάτων για την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας, με αιτία, κατά την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Φωτάκη, την καθυστέρηση θεώρησης των διαγραμμάτων από την Υπηρεσία Δόμησης. Μοναδική, πάντως, εκκρεμότητα στη θεώρηση των διαγραμμάτων υπάρχει στην περίπτωση της έκτασης 43 στρεμμάτων του ΤΥΠΕΤ στο Διόνυσο, που έχει αποδοθεί στην Κοινότητα από το 2006, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος σε ερώτηση της Οδού Διονύσου.

*Την πρόσληψη 32 εκπαιδευτών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου 9 μηνών για τη λειτουργία της Μουσικής Σχολής και άλλων 8 με σύμβαση 8 μηνών για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δήμου, καλείται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από το σχετικό αίτημα του αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία τους ανέρχεται, μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές, στο ποσόν των 264.000 ευρώ. Σημειώνεται εδώ πως τα μαθήματα γίνονται με καταβολή αντιτίμου από τους χρήστες των παραπάνω υπηρεσιών, και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή είναι και ο μοναδικός τρόπος για να εγκριθούν οι σχετικές δαπάνες από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θέμα 1ο: Έγκριση ψηφίσματος για τα αιτήματα του ΟΣΕ στην περιοχή της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Θέμα 2ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023 Δήμου Διονύσου.

Θέμα 3ο: Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας παράδοσης της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης της Συμφωνίας- Πλαίσιο του έργου με τίτλο: “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

Θέμα 4ο: Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: “Τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών” του Δήμου Διονύσου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Θέμα 5ο: Έγκριση απόφσης Οικονομικής Επιτροπής: “1η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2023”

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Θέμα 6ο: Παραγραφή- απόρριψη απαιτήσεων- κατά Δημοσίου οικονομικού έτους 2023.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Θέμα 7ο: Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την παροχή υπηρεσιών με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου, έτους 2023.

ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Θέμα 8ο: Παράταση λήξης ημερομηνίας πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών (απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θέμα 9ο: Εισήγηση περί μερικής διαγραφής τέλους παράτασης ταφής.

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Θέμα 10ο: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 10/23 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, για παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Διονύσου.

Θέμα 11ο: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 12/23 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, για την αγορά διπλού οικογενειακού τάφου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

Θέμα 12ο: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 16/23 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, για την παράτασης ταφής ενός επιπλέον έτους, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

Θέμα 13ο: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 3/23 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Άνοιξης, για παραχώρηση διπλού οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης του Δήμου Διονύσου.