logo


Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους- στην περιοχή έλαβαν προ ολίγου οι κάτοικοι της Aττικής στα κινητά τους τηλέφωνα, καλούμενοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στη διάρκεια των φαινομένων αυτών στις απολύτως αναγκαίες και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Εντωμεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό από προχθές, και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη (26-01-2023) προβλέπονται:

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: α) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο β) από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γ) από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω).
  3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.