logo


Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, με 6 θέματα στην Ημερήσια διάταξη, κάποια από τα οποία είναι χρόνια, επανέρχονται σταθερά κατά καιρούς, αλλά ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί, από διαδοχικές μάλιστα Δημοτικές Αρχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εδώ και χρόνια εναπόθεση μπάζων από τους επίσης διαδοχικούς εργολάβους- ΤΟΞΟΤΗΣ και ΑΚΤΩΡ- της αποχέτευσης, στη θέση Πηγαδάκι, εκεί που πλέον τα μπάζα μοιάζουν με λόφους. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως ο εν λόγω χώρος φαίνεται να έχει “κατοχυρωθεί” ως χωματερή, μια που πλέον όχι μόνον ο ΑΚΤΩΡ, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί φορτηγών τον… προτιμούν για την απόρριψη των δικών τους μπάζων, σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Τ. Μπάση.

Ανάμεσα στα θέματα, που θα συζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, είναι- χειμώνας μπαίνει…- και αυτό της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων. Για μια ακόμη φορά η Κοινότητα Διονύσου καταθέτει πακέτο προτάσεων για κάθε τομέα που αφορά στη θωράκισή της από ακραία καιρικά φαινόμενα: οργανωτικό, επιχειρησιακό, και ανθρώπινου δυναμικού. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως βασικό αίτημα της Κοινότητας είναι να της παραχωρηθεί η πλήρης δικαιοδοσία και ευθύνη διεκπεραίωσης των απαραίτητων ενεργειών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Χρονίζοντα, από το 2020 τουλάχιστον, είναι και τα προβλήματα στο Δημοτικό Κοιμητήριο, για τα οποία και πάλι η Κοινότητα ζητεί λύσεις. Ανάμεσά τους η αποκατάσταση της περίφραξης, μια που σημειώνονται κλοπές αλλά και καταστροφές από την ανεξέλεγκτη είσοδο αλεπούδων και αγριογούρουνων, καθώς και η ρευματοδότηση και η εγκατάσταση νέου δικτύου υδροληψίας.

Τέλος, το Τοπικό Συμβούλιο θα συζητήσει την τοποθέτηση απαγορευτικών στάθμευσης βαρέων οχημάτων, καθώς και ανάλογης διαγράμμισης, σε δρόμο της περιοχής. Το θέμα έρχεται με αίτημα- καταγγελία παρόδιου, ο οποίος διαμαρτύρεται επειδή άγνωστος, ιδιοκτήτης βαρέος οχήματος, το σταθμεύει «παρατεταμένα και παράνομα” στην κεντρική πλατεία, από την οποία διέρχεται και το λεωφορείο, με αποτέλεσμα- σύμφωνα με το αίτημα- να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία και την ασφάλεια και των λοιπών οχημάτων και των πεζών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Αίτημα κατοίκου για τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης βαρέων οχημάτων και ανάλογης διαγράμμισης σε τμήμα της οδού Κίου.

Θέμα 2ο: Μελέτη για τοποθέτηση σχαρών για την απορροή ομβρίων στις οδούς Δεινοκράτους και Ευμένους στην Κοινότητα Διονύσου.

Θέμα 3ο: Αίτηση για παράταση ταφής.

Θέμα 4ο: Σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων στην Κοινότητα Διονύσου.

Θέμα 5ο: Απομάκρυνση μπάζων από τη θέση Πηγαδάκι της εταιρείας ΑΚΤΩΡ.

Θέμα 6ο: Θέματα που αφορούν το Δημοτικό Κοιμητήριο της Κοινότητας Διονύσου.