logo


Οκτώ τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το πρωί με τηλεδιάσκεψη. Ανάμεσά τους:

*Παράταση 6 μηνών για τις Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την διαχείριση βιοαποβλήτων, ζητεί η εταιρεία INNOVECO που έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Διονύσου. Η εταιρεία, υπενθυμίζεται, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε παρουσιάσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την επικαιροποίηση αυτή, που συνοπτικά περιλαμβάνει: Σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος Διαλογής στην Πηγή βιοαποβλήτων με οικιακή κομποστοποίηση και δίκτυο κεντρικών καφέ κάδων, Ενίσχυση της εκτροπής κηπαίων, Ενίσχυση και επέκταση συστημάτων Διαλογής στην Πηγή ανακυκλώσιμων υλικών, Ανάπτυξη δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης- 10 άμεσα και άλλων 30 σε βάθος πενταετίας, Ανάπτυξη Πράσινων Σημείων- σταθερών και κινητών, Ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, Σταθμό Μεταφόρτωσης Αποβλήτων, και βέβαια, σταθερή και συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η παράταση, πάντως, στην οποία συμφώνησε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου, υπερβαίνει τους 6 μήνες και φτάνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023, δηλαδή 9 μήνες συνολικά.

*Την πρόσληψη άλλων 11 καθαριστών- 11 πλήρους και 2 μερικής απασχόλησης- για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, ζητεί το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Διονύσου. Με τις προσλήψεις αυτές το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων της πόλης   για τη φετινή χρονιά θα ανέρχεται στα 53 άτομα πλήρους και τρίωρης απασχόλησης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως σε πρόσφατη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις αρχές του μήνα, αποφασίσθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων 59 σχολικών καθαριστών, πλήρους και μερικής απασχόλησης για το 2023.

Άγνωστο, τέλος, γιατί στην Ημερήσια Διάταξη συμπεριλαμβάνεται η υποβολή πρότασης για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, μια που η ίδια ακριβώς πρόταση είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή τον περασμένο Ιούνιο και μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη,  έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στο Πράσινο Ταμείο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1o: Χρονική Παράταση της υπ’ αριθ. πρωτ. 21SYMV009854137 2021-12-28 σύμβασης για την «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την διαχείριση βιοαποβλήτων».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Υποβολής Πρότασης του Δήμου Διονύσου για ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2021 του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Α.Π.2) για την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Διαγραφές Βεβαιωτικών Καταλόγων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Συμπλήρωση της υπ’αριθμ. 371/2022 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την Εξειδίκευση Πίστωσης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης δράσεων έτους 2022 σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Ιερούς Ναούς με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΜΕΓΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την «Προμήθεια Ηλεκτρολογικών Ειδών και Υπηρεσιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Ακύρωση της 418/2022 Α.Ο.Ε. & πληρωμή μισθωμάτων.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη Απόφασης για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.