logo


Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου ξεκαθαρίζει πως θα συμμετάσχει δυναμικά στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συσπειρώνοντας όσους ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες έχουν διάθεση προσφοράς, και ανακοινώνει τη στήριξη από τρεις εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους- τους Θ. Στάικο και Π. Τσούκα, προβεβλημένα στελέχη των Ανοιχτών Οριζόντων (σ.σ. ο πρώτος διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ καθόλη τη διάρκεια της Διοίκησης Ζαμάνη, ενώ ο δεύτερος υπηρέτησε και από τη θέση του Αντιδημάρχου) καθώς και της Μ. Στυλιανού, ανεξάρτητης, που επίσης προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας:

Το αυτοδιοικητικό μέλλον του Δήμου Διονύσου και η ευθύνη μας για τον καθορισμό του

__________________________

«Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»: Δυναμική συνέχεια  με στήριξη και από αιρετούς εκτός παράταξης.

__________________________

Μετά την ανοιχτή πρόσκληση την οποία απευθύναμε προς ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες για συνεργασίες, ούτως ώστε να αναζητήσουμε από κοινού ένα ορατό μέλλον για το Δήμο Διονύσου, η πρότασή μας διαμορφώνεται πια σε αδήριτη ανάγκη. Ο χρόνος τρέχει και οι εξελίξεις θέτουν όλους και όλες προ των ευθυνών μας. Το αυτοδιοικητικό μέλλον του Δήμου μας και η ανάπτυξή του, επιβάλλεται να προετοιμασθούν κατάλληλα, στην προοπτική των προσεχών εκλογών.

Ούτως ή άλλως, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, μας επηρεάζουν και θα επηρεάζουν όλο και πιο έντονα την καθημερινότητά μας κατά την προσεχή περίοδο. Άρα, δεν μπορούμε να αφήσουμε για αύριο ό,τι πρέπει να κάνουμε σήμερα.

Μπορούμε να δούμε το αύριο, με αισιοδοξία, με ειλικρίνεια, χωρίς αντιπαλότητες και διχαστικές πρακτικές.

Έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε συνεργατικά, με αξιοπρέπεια, ευθυκρισία, αποφασιστικότητα.

Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά,  οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις αδιέξοδες πρακτικές.

Υστερόβουλες  σκέψεις, κρυφές συμφωνίες και συναλλαγές είναι σε βάρος του κοινού καλού.

Οι ατέρμονες συζητήσεις προκειμένου να ισχυροποιηθούν ομάδες, που, ηθελημένα ή μη, συμβάλλουν στην πολυδιάσπαση, αλλά και στην ανενδοίαστη μοιρασιά του εξουσιαστικού πάθους, δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στη διοίκηση του δήμου, ούτε έχουν φέρει αποτέλεσμα στην εκπλήρωση στόχων, υποχρεώσεων και υποσχέσεων και φυσικά εξυπηρετούν τα παραδοσιακά και οργανωμένα συμφέροντα.

Αξίζουμε μία διοίκηση με κύρος, αξιοπρέπεια, σεβασμό, εμπειρία, θέληση, προκειμένου να είναι αποτελεσματική στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του δήμου.

Όλοι όσοι θέλουν και μπορούν, έχουν χρέος να συμβάλουν πέρα και πάνω από το «εγώ» για το κοινό καλό.

Η απαξίωση του πολίτη, τα προσωπικά συμφέροντα, ο κύκλος του χρήματος κάτω από το τραπέζι, οι αδιαφανείς χειραψίες πίσω από κλειστές πόρτες, τα ένοχα μυστικά και τα «θα» έχουν κουράσει, προσβάλλοντας διαρκώς τη νοημοσύνη των πολιτών, οι οποίοι, εύλογα, αντιδρούν πια ανοιχτά.

Οι δρόμοι της επιτυχίας είναι ανηφορικοί. Απαιτούν συνέπεια, ειλικρίνεια, αυτοπεποίθηση και αυτοθυσία, θετική ενέργεια και δυναμική. Με  εφησυχασμό και  ψευδαισθήσεις δεν πάμε πουθενά. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και προοπτική, ευθύνη και όραμα, διαβούλευση και έλεγχο, υλοποιήσιμο πρόγραμμα και αυτοκριτική.

Έχουμε χρέος και το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους γείτονές μας, στα παιδιά μας και στο μέλλον τους, να δούμε με καθαρή ματιά και να πορευτούμε μαζί στον καλό αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.  Με πολιτικό λόγο που δεν διολισθαίνει σε ατεκμηρίωτη και αχαλίνωτη υποσχεσιολογία και ανούσιους παιδαριώδεις κομπασμούς. Με στάσεις και συμπεριφορές ουσιαστικές και όχι επικοινωνιακές και παραπλανητικές πρακτικές.

Η παράταξη «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» επαναβεβαιώνει τους ορθολογικούς στόχους της, πάνω σε δημοκρατικές αρχές και αξίες, εκφράζοντας τη βούλησή της να κατέλθει δυναμικά στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, συσπειρώνοντας όσους περισσότερους ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες  έχουν πραγματική πρόθεση να προσφέρουν.

Το κάλεσμά της για συμπόρευση είναι διαρκές, έχει, ήδη, βρει ανταπόκριση ανάμεσα σε αιρετούς και σε ενεργούς δημότες.  Στη νέα μας καθαρή πορεία έχουμε συνοδοιπόρους  τους δημοτικούς συμβούλους:

Θεόδωρο Στάικο, Μαρία Στυλιανού, Παναγιώτη Τσούκα

Προχωράμε και θα πετύχουμε

__________________________

Κωστής Κουριδάκης   

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Επικεφαλής ΕΥΠΟΛΙΣ 

Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου