logo


Στις 8.30 το πρωί μεθαύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η αποδοχή 306.000 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στην 9η κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του ΥΠΕΣ προς τους Δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών τους αναγκών.

*Η ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη για την προμήθεια και τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου στην πόλη, ύψους ούτε λίγο ούτε πολύ 207.000 ευρώ, για δυο χρόνια- 40.000 ευρώ για φέτος και τα υπόλοιπα το 2023- από Ίδιους Πόρους. Εν προκειμένω ο μοναδικός υποψήφιος ανάδοχος που υπέβαλε προσφορά στο συγκεκριμένο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, έδωσε έκπτωση 26.000 ευρώ στον ενδεικτικό προϋπολογισμό της παραπάνω υπηρεσίας, που ανερχόταν στις 233.000 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τη μελέτη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπηρεσία αφορά “στην επέκταση του υπάρχοντος διακοσμητικού εορταστικού χριστουγεννιάτικου στολισμού αλλά και στην αντικατάσταση και την επισκευή τμημάτων του παλαιού στολισμού, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου έχει υποστεί βλάβες και υπολειτουργεί. Η παρούσα μελέτη αφορά στην προμήθεια ειδών εορταστικού διάκοσμου, ενόψει της περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και Φώτων 2022-2023, για τις ανάγκες διακόσμησης των κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών οδών του Δήμου Διονύσου, καθώς και την τοποθέτηση και αποξήλωσή  τους, σύμφωνα με τις Υπηρεσιακές ανάγκες”. Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης δήλωσε πως η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε πριν από 8 μήνες και θα συνεχισθεί μέχρι τέλους, αλλά υπό το πρίσμα των εξελίξεων με την ενεργειακή κρίση θα εξετασθεί κατά πόσον θα συμβασιοποιηθεί τελικά.

*Η ανάδειξη οριστικού αναδόχου για το έργο της κατασκευής, επισκευής και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, έργο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το Δήμο Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι επισκευές που προβλέπονται, βασίζονται στους φακέλους που έχουν ήδη συνταχθεί και υποβληθεί αναφορικά με την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις που έχουν τεθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το έργο αφορά σε 4 ανοιχτά γήπεδα του Δήμου, και ειδικότερα σε αυτά του Αγ. Στεφάνου, της Άνοιξης, της Δροσιάς και του Διονύσου. Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ορθή και ασφαλή λειτουργία και τη βελτίωση της ποιότητας της χρήσης τους και την εξασφάλιση της καταλληλότητας της χρήσης των υφιστάμενων κτηρίων και κατασκευών από άποψη στατικής, δομικής και υγιεινής, καθώς και τα 27 ελάχιστα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των αθλητικών εγκαταστάσεων, που έχουν προσδιοριστεί από τη Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μετά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων επισκευών τα 4 γήπεδα θα καταταγούν στην κατηγορία Α2, που παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ερασιτεχνικών αγώνων και προπονήσεων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούνιο η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού σε δυο Κλειστά της πόλης- Ροδόπολης και Άνοιξης-, καθώς και σε 5 υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, τέννις, βόλλεϋ, χάντμπολ κ.λπ, ύψους 173.000 ευρώ περίπου.

*Τελεσφόρησε επιτέλους, ως φαίνεται, και μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, η πλειοδοτική δημοπρασία για την ενοικίαση του περίπτερου στην Κοινότητα Διονύσου, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Μητρ. Κυδωνιών. Στην Οικονομική Επιτροπή μεθαύριο έρχεται το σχετικό πρακτικό κατακύρωσης της δημοπρασίας στο μοναδικό συμμετέχοντα στη διαδικασία, που θα καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα 250 ευρώ. Η διάρκεια της μίσθωσης θα έχει 6ετή διάρκεια. Πάντως, σε εκκρεμότητα ακόμη παραμένει η μίσθωση του περίπτερου στην πλατεία Σταμάτας, θέμα που έθιξε στην πρόσφατη (30/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου η Αγγ. Πέππα από τη μείζονα μειοψηφία, υπογραμμίζοντας ότι η ολιγωρία αυτή σημαίνει απώλεια εσόδων για το Δήμο.

*Η Παιδική-Νεανική χορωδία του Δήμου έλαβε τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, που οργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού, με τίτλο “ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!”. Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες συνοδευόμενοι από τα συμφωνικά σύνολα των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και 55 χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας,  θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τα έξοδα μεταφοράς της χορωδίας θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

*Τέλος, πρόταση για τη διαχείριση αποβλήτων και τη ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης, που θα υποβληθεί σε σχετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ετοιμάζει ο Δήμος Διονύσου, με λήξη προθεσμίας υποβολής της πρότασης τις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου (και) Περιβάλλοντος Μ. Κόκκαλη, το πρόγραμμα αφορά σε πιλοτικές δράσεις διαχείρισης της χωριστής συλλογής αστικών αποβλήτων σε Δήμους της χώρας- Pay as you throw- Gain as you sort (Πληρώνω όσο πετάω- Κερδίζω από τη διαλογή). Στο πλαίσιο του προγράμματος προκρίθηκε η δοκιμαστική εφαρμογή εναλλακτικών συστημάτων “Πληρώνω Όσο Πετάω” σε πιλοτική κλίμακα, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη σταδιακή ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων. Στόχος η λειτουργία του συστήματος ως κινήτρου για την αύξηση της διαλογής στην πηγή και αντικινήτρου για τη μείωση υπολειμματικών σύμμεικτων σε δημοτικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο 4819/2021 για την ανακύκλωση, οι Δήμοι υποχρεούνται στα ακόλουθα:

*Αλλαγή τρόπου τιμολόγησης αστικών αποβλήτων Εφαρμογή του συστήματος “Πληρώνω όσο Πετάω”

*Αλλαγή τρόπου αποκομιδής λόγω υποχρεωτικής χωριστής συλλογής σε πολλαπλά ρεύματα 1. Έως 31.12.2022 χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων όπου υπάρχει αποδέκτης ΜΕΒΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Βιοπαοβλήτων) 2. Από την 1.9.2022, έναρξη στα σχολεία της υποχρεωτικής χωριστής συλλογής χαρτιού, γυαλιού, πλαστικών, μετάλλων, μπαταριών και αποβλήτων τροφίμων με αρμοδιότητα των Δήμων. 3. Οι Δήμοι, όπως και όλοι οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, υποχρεούνται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε διακριτά ρεύματα A. εντός των κτιρίων τους ή άλλων χώρων και εγκαταστάσεων για τα οποία φέρουν την ευθύνη λειτουργίας. B. σε δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικών 1 & 2 αποδοχή προσφοράς και ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ” συνολικού προϋπολογισμού 233.115,16€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 6204/03.03.2021 σύμβασης για την «Υπηρεσία ασφάλισης οχημάτων», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση του 2ου πρακτικού και του αποτελέσματος του διαγωνισμού της 10ης Ιουνίου 2022 για την ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 806.451,61€ (πλέον ΦΠΑ 24%).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικού περιπτέρου στη Δ.Ε Διονύσου του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την VITTOS FAMILY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τη συμμετοχή της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου σε εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΠΟΑ στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης και Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Διονύσου ως συνδιοργανωτή στις σχολικές εκδηλώσεις εντός των ΠΠΚ του Δήμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Υποβολή Πρότασης του ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», με τίτλο «ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – PAY AS YOU THROW – GAIN AS YOU SORT».