logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου στις 8.30 το πρωί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η κατεπείγουσα προμήθεια νερού, μετά από τις απροειδοποίητες πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης, και εν συνεχεία υδροδότησης μια που τα αντλιοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν, στον Άγ. Στέφανο και την Άνοιξη στα μέσα του περασμένου μήνα. Τα ποσά είναι 2.222 και 2.900 ευρώ αντιστοίχως- και γεννούν ερωτηματικά για την ετοιμότητα του Δήμου στον τομέα προμήθειας γεννητριών, ώστε και αν σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης (είτε λόγω βλάβης στο δίκτυο είτε ο μη γένοιτο φωτιάς), αυτό να μην συνεπάγεται και διακοπή στην παροχή νερού, και μάλιστα καλοκαιριάτικα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που χρειάστηκε η επείγουσα προμήθεια νερού για την Άνοιξη, μια που και το Μάιο λόγω σοβαρής βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο της περιοχής ο Δήμος είχε προχωρήσει στην προμήθεια πόσιμου ύδατος ύψους 22.600 ευρώ.

*Ακόμη δυο εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, συνολικού κόστους 10.000 ευρώ περίπου. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τη διαδραστική μουσική παράσταση “Σκύλος στο Δρόμο”, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στον παλιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ανεξαρτήτως είδους, με προτεραιότητα ωστόσο στους σκύλους. Στη διάρκειά της τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία και ο Δήμος Διονύσου θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις τους σχετικά με την προστασία των αδέσποτων. Στην άλλη άκρη της πόλης, και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κρυονερίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών της περιοχής θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “Σμύρνη, ο χαμένος παράδεισος…100 χρόνια από τον ξεριζωμό”. Το έργο θα ανεβεί για 9 παραστάσεις-  στις 16,17,18,23,24,25,30 Σεπτεμβρίου και 1,2 Οκτωβρίου 2022 στις 9 το βράδυ.

*Την πρόσληψη καθαριστριών για τα σχολεία και για το επόμενο διδακτικό έτος 2022-2023 καλείται να εγκρίνει αύριο η Οικονομική Επιτροπή. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, ο Δήμος Διονύσου θα προσλάβει 31 εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης- 6,5 ώρες καθημερινά- και άλλες 11 μερικής απασχόλησης (3 ώρες την ημέρα) με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά. Οι ώρες απασχόλησης φτάνουν συνολικά τις 234,5 καθημερινά, περισσότερες από όσο ορίζει και χρηματοδοτεί το Υπουργείο, με τη δαπάνη για τις επιπλέον ώρες να καλύπτεται από το Δήμο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Παναγιώτη Ζαφειράκου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση Πρακτικού Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια Υπηρεσιών Συντήρησης και ανάπλασης πρασίνου και συντήρησης συστημάτων αυτόματου ποτίσματος του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση πρακτικού Νο3 οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδότη με την διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση για την «Προμήθεια τροφών για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου και των Παιδικών Σταθμών και Κ.Α.Π.Η του ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη και Παιδεία η ΕΣΤΙΑ ενότητα Β για την ομάδα Ε “Προμήθεια ειδών Αρτοποιείου”.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της υπ’ αριθμ. 12375/28-4-2022 Σύμβασης περί «Υπηρεσιών Συντήρησης και Επισκευής Η/Μ Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων & Δεξαμενών Πόσιμου Ύδατος», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α’ του Ν.4412/2016.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια Φυτών και Λοιπών ειδών εξοπλισμού Υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για τις Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη Απόφασης για την έγκριση της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση αναδοχής χρέους για οφειλές του Δήμου.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 9ο: ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 10ο: ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Έκδοση Παραβόλων και Δαπανών ΚΤΕΟ, Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωσης Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήματα του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ Δ.Ε ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την “Προμήθεια συμβολαίου υποστήριξης μηχανογραφικών προγραμμάτων Τεχνικής Υπηρεσίας (ACE ERP eCM)”.