logo


Φτάνοντας στη μέση της χρονιάς, 24 συνεδριάσεις συμπληρώνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που θα συναντηθεί την προσεχή Τρίτη 28 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί για να συζητήσει 18 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Η πρόκριση αναδόχου για τη δημιουργία Λευκώματος, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, που θα αποτυπώνει την ιστορία του Δήμου Διονύσου, με τη δαπάνη να ανέρχεται στις 74.400 ευρώ. Στο δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, που αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο, έλαβαν μέρος δυο εταιρείες, με τη μια να τίθεται νωρίς εκτός, μια που δεν πληρούσε τα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί στη σχετική προκήρυξη. Η δεύτερη, Ν Κ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΠΕ, φαίνεται να αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου εκδοτικού οργανισμού, στο πελατολόγιο του οποίου ανήκουν πολλοί Δήμοι της χώρας, με εκδόσεις σχετικές με την ιστορία τους. Τα δικά της δικαιολογητικά κρίθηκαν πλήρη από την Επιτροπή Διαγωνισμού, οπότε συνεχίζει στην επόμενη φάση. Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη τον περασμένο Μάρτιο, “το Λεύκωμα, μέχρι 320 σελίδων, που θα εκδοθεί εν συνεχεία σε 2000 αντίτυπα, σε δυο γλώσσες- ελληνικά και αγγλικά- με τετραχρωμία, θα καλύπτει ανάγκες στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών ανταλλαγών, προκειµένου να προσφέρεται ως αναμνηστικό σε φορείς και προσκεκληµένους του Δήμου Διονύσου. Στο Λεύκωμα θα συµπεριληφθεί αρχειακό υλικό, ενώ θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα βιβλιογραφία, καθώς και τεκµήρια από τοπικές συλλογές, µαρτυρίες κ.λπ. Επίσης, θα ενσωµατωθούν σύγχρονες φωτογραφικές λήψεις µνηµείων, ιστορικών τόπων και άλλων σηµείων ειδικού ενδιαφέροντος. Η έρευνα και συγγραφή θα ανατεθεί σε επιστηµονική οµάδα µε πλούσια και αποδεδειγμένη εµπειρία στο εν λόγω γνωστικό πεδίο, η οποία θα συγκροτηθεί από τον Ανάδοχο και θα αναλάβει την συγγραφή. Την πορεία του έργου και το υλικό που θα συγκεντρώνεται, θα παρακολουθεί αρμόδια Επιτροπή αποτελούμενη από δηµότες που έχουν σχέση, εµπειρία και γνωρίζουν την ιστορική κουλτούρα της περιοχής”.

*Παράταση δυο μηνών, μέχρι τον Αύγουστο του 2022, λόγω δυσμενών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, ζητεί η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Μονοπάτια της Ελλάδας”, που έχει αναλάβει να εκπονήσει το δίκτυο περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο Δήμο Διονύσου. Στο σχετικό αίτημά της η ΚΟΙΝΣΕΠ τονίζει πως έχει ήδη παραδώσει όσα προβλέπονται στην πρώτη φάση της σύμβασης (αποτύπωση των ήδη υπαρχουσών διαδρομών, έρευνα παλαιότερων μονοπατιών, έρευνα και καταγραφή όλων των σημαντικών τοπόσημων) ενώ εκκρεμεί η παράδοση της β’ φάσης. Υπενθυμίζεται εδώ πως το έργο αυτό, στο πλαίσιο ήπιων παρεμβάσεων, έχει συνδεθεί με την προσπάθεια να αποτραπούν οι βλέψεις για την εκ νέου ανάπτυξη λατομικής δραστηριότητας εξόρυξης μαρμάρου στο βουνό.

*Δώδεκα (12) χρόνια παρέμενε σε εκκρεμότητα η αρχιτεκτονική μελέτη για τις διαμορφώσεις και αναπλάσεις πρασίνου στη Ροδόπολη. Συμβασιοποιήθηκε το 2010, παραδόθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου το 2012, και έκτοτε εκκρεμούσε, με στόχο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η μελέτη εντωμεταξύ επικαιροποιήθηκε, κι έτσι, προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, η Περιφέρεια ζητεί από το Δήμο και την έγκριση της επικαιροποίησης αυτής της μελέτης αλλά και σειρά συμπληρωματικών στοιχείων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η επικαιροποίηση της μελέτης έφερε και αναπροσαρμογή- αύξηση των τιμών κατά 85.000 ευρώ, στην αρχική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των 1.505.000 ευρώ, με την αύξηση να καλύπτεται από πόρους του Δήμου.

*Αναπροσαρμογή προς τα πάνω, όμως, σημειώνεται και στη σύμβαση με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη διαμόρφωση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου τού ΕΠΑΛ Διονύσου, στη Λ. Κρυονερίου. Οι αυξήσεις τιμών, αλλά και οι απαιτήσεις των επισκευών, που διαπιστώθηκαν στην πορεία του έργου, εδώ και δυο μήνες περίπου, οδήγησαν σε υπέρβαση κατά 11,27% της δαπάνης εργασιών, διαμορφώνοντας το τελικό ποσόν στα 2.226.432 ευρώ έναντι του αρχικού 1.795.510 ευρώ.

*Το ποσόν των 11.780 ευρώ ζητείται για την κάλυψη της διοργάνωσης δυο ακόμη θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου στη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα στο Κρυονέρι, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με παραδοσιακό πανηγύρι και ζωντανή μουσική, και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Σταμάτα, στις 5 Αυγούστου, με συναυλία παραδοσιακής μουσικής.

*Σειρά εργασιών επισκευής στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Διονύσου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, προτείνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Τοπικής Επιχειρηματικότητας Π. Λουκάτος. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λουκάτος προτείνει την προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου στα Κλειστά Γυμναστήρια της Ροδόπολης και της Άνοιξης, την προμήθεια καθισμάτων και προστατευτικών στρωμάτων, καθώς και αθλητικών συνθετικών ταπήτων στα υπαίθρια γήπεδα. Το κόστος για τις παραπάνω παρεμβάσεις υπολογίζεται στις 173.000 ευρώ και προτείνεται να γίνει με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό. Εντύπωση πάντως συνεχίζει να προκαλεί η επιμονή των δημοτικών παραγόντων να αποδίδουν τα Κλειστά Γυμναστήρια στο Δήμο ή τις Κοινότητες, ενώ είναι παγκοίνως πλέον γνωστό ότι αυτά αποτελούν σχολικούς αθλητικούς χώρους, χαρακτηρισμένους ως Αίθουσες Πολλαπλών Χρήσεων.

*Τέλος, 15 μισθώματα οφείλει ο Δήμος Διονύσου για το χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημαρχείο, στον Άγ. Στέφανο. Το χρέος αυτό, σύμφωνα με τον εντεταλμένο για τα οικονομικά δημοτικό σύμβουλο Γ. Τσουδερό οφείλεται εν μέρει στην αποβίωση πέρυσι του ιδιοκτήτη, μέχρι να τακτοποιηθούν τα κληρονομικά του στοιχεία, αλλά και στη λήξη εντωμεταξύ της σύμβασης, η οποία ανανεώθηκε σιωπηρώς από το Δήμο. Την καταβολή των μισθωμάτων κατά 25% στον καθένα ζητούν σήμερα οι τέσσερις κληρονόμοι, με θετική τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου. Ο τελευταίος υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη να τροποποιηθεί η σύμβαση, που αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα,  για την αναφορά της υπεισέλευσης των νέων προσώπων στη μισθωτική σχέση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 & Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την υπηρεσίες διαχείρισης αδέσποτων ζώων συνολικού προϋπολογισμού 228.160,00€ συμπ/νου ΦΠΑ24%.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την Δημιουργία Λευκώματος σε Έντυπη και Ηλεκτρονική Μορφή της Ιστορίας του Δήμου Διονύσου, συνολικού ποσού 74.400,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικών αναδόχων για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού & προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας ως μέσα αντιμετώπισης της διάδοσης κι εξάπλωσης του COVID-19 (Απολυμαντικά, μάσκες, γάντια, ρούχα προστασίας και ασφαλείας) για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου και των ΝΠΔΔ αυτού, για δυο έτη.

ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΥ” με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά συνολικού προϋπολογισμού 74.400,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 5ο: Χρονική Παράταση της υπ’ αριθ. πρωτ. 40882/2-12-2021 σύμβασης για την «Υπηρεσία Συμβούλου για τον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη και Προβολή Δικτύου Πεζοπορικών και Ποδηλατικών Διαδρομών».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση του 1ου πρακτικού και του αποτελέσματος του διαγωνισμού της 10ης Ιουνίου 2022 για την ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 806.451,61€ (πλέον ΦΠΑ 24%).

ΘΕΜΑ 8ο: Επικαιροποίηση της υπ’αριθμ. 43/12 ΑΔΣ έγκρισης και παραλαβής μελέτης και έγκριση των επικαιροποιημένων τευχών δημοπράτησης του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Υπεισέλευση Κληρονόμων Εκμισθωτή σε Μισθωτική Σχέση.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 10ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για τις λοιπές θερινές εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων Διακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την “Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Διονύσου”, με Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.

ΘΕΜΑ 12ο: Ακύρωση της 317/2022 ΑΟΕ και τροποποίηση της Τιμολογιακής Πολιτικής “Περί Καθορισμού του Πλαισίου Τιμολογιακής Πολιτικής που θα ακολουθηθεί για τη Μουσική Σχολή και τα Επιμορφωτικά Μαθήματα του Δήμου Διονύσου”.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ 15ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης του Λογισμικού Διαχείρισης των Ραντεβού του Δημοτικού Πολυϊατρείου – ΚΑΕ: 10.62.66.0001

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 16o: ΛΗΨΗ Α.Ο.Ε ΠΕΡΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 17ο: Αίτημα του κ. Γ. ΔΗΜ. για αποζημίωση λόγω ζημιάς στο αυτοκίνητό του με αρ. κυκλ. ΜΙΤ….. από πρόσκρουση σε προπορευόμενο όχημα λόγω πάγου στην οδό ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ της Δ.Ε. Ανοιξης.

ΘΕΜΑ 18ο: Αίτημα του κ. ΔΑΜ. Χ. Με αρ. Πρωτ. 14231 / 16-5-22 για επανεξέταση προηγούμενου αιτήματος του με αρ.πρωτ. 48279 / 23-12-21 περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του ΟPEL CORSA με αρ.κυκλ. ΥΝΕ-….. από πτώση δένδρου.