logo


Επτά τα θέματα για τη σημερινή, Πέμπτη 23 Ιουνίου, συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας στη μία το μεσημέρι. Σημαντικότερο ανάμεσά τους αυτό που αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Στρ. Καρρά, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του 1ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, μετά και από αίτημα του Συλλόγου Γονέων να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών και γονιών. Το 1ο Δημοτικό  περικλείεται από τις οδούς Καρρά, Σατωβριάνδου και Κίου. Σήμερα η Στρ. Καρρά είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης, που λόγω της λειτουργίας του σχολείου δέχεται αυξημένο φόρτο, με σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης και στα δυο ρεύματα, καθώς και σήμανση μείωσης ταχύτητας λόγω του σχολείου. Εντούτοις η σήμανση για στάθμευση, τουλάχιστον, δεν τηρείται, μια που η συνήθης πρακτική- αναφέρει η μελέτη- είναι να σταθμεύουν οι γονείς το πρωί και το μεσημέρι και στις δυο πλευρές του δρόμου, με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι ρυθμίσεις που προτείνει η μελέτη προβλέπουν τη μονοδρόμηση της Καρρά, με κατάλληλη σήμανση, για τις ώρες που παρατηρείται η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου (7.30π.μ.- 9.00π.μ. και 12.30μ.μ.-2.30μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο). Το υπόλοιπο διάστημα θα ισχύουν οι σημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων στο αίτημά του υπογραμμίζει ακόμη την κλίση του δρόμου, αλλά και το εξαιρετικά στενό πεζοδρόμιο έξω και γύρω από το σχολείο, που και τα δυο μαζί “εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια όλων των διερχομένων”. Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα πρόσφατο ατύχημα, τον περασμένο Μάρτιο, που σημειώθηκε έξω από το σχολείο, με τρελή πορεία ανεξέλεγκτου οχήματος που διένυσε εκατοντάδες μέτρων χωρίς οδηγό(!) χτυπώντας σταθμευμένα οχήματα, όπου μόνο από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και τραυματισμοί. Περιγράφοντας, μάλιστα, τα σημερινά δεδομένα του σχολείου, οι γονείς προτείνουν είτε την πεζοδρόμηση όλης της Στρ. Καρρά είτε την κατασκευή πεζοδρομίου με αρκετό πλάτος περιμετρικά του σχολείου, τοποθέτηση κάγκελων στην άκρη του πεζοδρομίου, και σε όλο το μήκος του, για να εμποδίζει τα παιδιά να βγουν στην άσφαλτο, τοποθέτηση ραμπών για ΑΜΕΑ στις δυο γωνιές του σχολείου, μονοδρόμηση της Καρρά με κατεύθυνση ανόδου, εγκατάσταση πινακίδας απαγορευτικής της στάσης και στάθμευσης σε όλο το δρόμο, καθώς και καθορισμού ανώτατου ορίου ταχύτητας τα 20 χιλιόμετρα περιμετρικά του Δημοτικού, ώστε και οι τρεις δρόμοι που το περιβάλλουν να γίνουν ήπιας κυκλοφορίας. Παράλληλα, προτείνουν και μικρές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για το 1ο Νηπιαγωγείο, που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό, επί της οδού Σατωβριάνδου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η παραπάνω μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφό της, κανονικά θα αποτελούσε τμήμα μιας ολοκληρωμένης αναθεώρησης, συμπλήρωσης και ενοποίησης των επιμέρους κυκλοφοριακών μελετών σε όλο το εύρος του Δήμου, ώστε να επιλυθούν διαπιστωμένα προβλήματα. Προτάχθηκε όμως, γιατί αφορά σε ρυθμίσεις μπροστά από σχολική μονάδα, μια που η ολοκλήρωση αυτής της συνολικής μελέτης θα απαιτήσει πολύ χρόνο.

Για τα παραπάνω το Τοπικό Συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει σχετικά, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής.

Θέμα 2ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.

Θέμα 3ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου

Θέμα 4ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.

Θέμα 5ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου.

Θέμα 6ο: Γνωμοδότηση για την υπ’ αριθμ. 15872/27.05.2022 εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας με θέμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Στρατή Καρρά στην Δ.Κ. Διονύσου.

Θέμα 7ο: Λήψη απόφασης περί ονομασίας περιμετρικής οδού στην Δ.Ε. Διονύσου.