logo


Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά, και η κακοκαιρία “Μήδεια” εξακολουθεί να απασχολεί το Δήμο Διονύσου από πολλές πλευρές. Αυτή τη φορά πρόκειται για αποζημιώσεις που διεκδικούν τουλάχιστον 5 συμπολίτες για ζημιές στο αυτοκίνητό τους, που προκλήθηκαν από την πτώση πεύκου στη διάρκεια της κακοκαιρίας. Και για τους πέντε αιτούντες την αποζημίωση, η οποία δεν αναφέρεται τις σχετικές εισηγήσεις, η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου είναι αρνητική μια που “ΔΕΝ πληρούνται οι προϋποθέσεις για την θεμελίωση της ευθύνης του Δήμου”. Στα αιτήματα αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα 4, που αφορούν και αυτά σε ζημιές από πτώση δένδρου σε μνήματα και σε οχήματα, για τα οποία η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας είναι επίσης αρνητική.

Τα παραπάνω συγκαταλέγονται, με άλλα 22 θέματα, στην Ημερήσια Διάταξη για την αυριανή, Τρίτη 24 Μαΐου, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, στις 8.30 το πρωί.

Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζει η επικαιροποίηση και ωρίμανση της μελέτης για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, λίγες μόλις ημέρες μετά από την καταρρακτώδη βροχή που για μια ακόμη φορά εγκλώβισε οδηγούς στο συγκεκριμένο δρόμο και οδήγησε σε άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Το αντιπλημμυρικό, υπενθυμίζεται, είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, η οποία θα το δημοπρατήσει και θα το κατασκευάσει.

Δώδεκα Αθλητικοί και 6 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, διεκδικώντας δημοτική επιχορήγηση για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και εκδηλώσεων. Στους Αθλητικούς Συλλόγους η επιχορήγηση, κατά την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Π. Λουκάτου, ανέρχεται συνολικά στις 62.500 ευρώ, ενώ στους Πολιτιστικούς στο ποσόν των 32.000 ευρώ.

Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου θα διαρκέσουν φέτος τα Μικρά Διονύσια, ο θεσμός πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, που κατά παράδοση πραγματοποιείται στο χώρο του παλιού Σταθμού του τρένου στο Διόνυσο. “Ο φετινός προγραμματισμός είναι μια προσπάθεια ολοκληρωμένης προσέγγισης να ενισχυθεί η συνολική εμπειρία του θεατή μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακά πυκνό πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο για όλους”, τονίζει στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης (σ.σ. μια που αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τον Πολιτισμό δεν έχει ορισθεί). Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, τα Μικρά Διονύσια 2022 θα περιλαμβάνουν: Συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων του Δήμου με τοπικούς Συλλόγους, όπως την Ένωση Ποντίων και τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Δροσιάς, τα Σωματεία “Χορεύρεσις” και “Χοροπαίγνιο” και το Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου, συναυλία λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς για τους σπουδαστές της Μουσικής Σχολής και της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δήμου, παρουσίαση της δουλειάς των χορευτικών τμημάτων, και βέβαια το διαδημοτικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, που διοργανώνεται για 15η χρονιά, με διάρκεια 9 ημερών (25/6 – 3/7) και παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης καθημερινά. Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει στο φεστιβάλ με το έργο “Ατρείδες Εν Συντομία” που ανεβάζει η Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Αγ. Στεφάνου, για τρεις μάλιστα παραστάσεις- στις 25 Ιουνίου, σηκώνοντας την αυλαία του φεστιβάλ στην πόλη μας, στις 26 και στις 30 Ιουνίου.

Τέλος, στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση καταφεύγει και πάλι ο Δήμος Διονύσου, για να ανταποκριθεί στην ανάγκη αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών. Η ανάγκη αυτή ικανοποιείτο μέχρι πριν από ένα μήνα από δυο απορριματοφόρα, που είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης- Ανακύκλωσης. Όπως είναι γνωστό, το ένα από αυτά υπέστη ζημιές από πυρκαγιά που προκλήθηκε μάλλον από γκαζάκια, έτσι τέθηκε εκτός λειτουργίας και δεν αναμένεται να επιστρέψει στην υπηρεσία για το επόμενο δίμηνο, μεταξύ άλλων και επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία για το περιστατικό, προκειμένου η Ασφαλιστική Εταιρία να εγκρίνει την αποζημίωση της δαπάνης επισκευής του. Εντωμεταξύ, όπως περιγράφει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μ. Κόκκαλης, τα αιτήματα του Δήμου προς την Εταιρεία για την προσωρινή παραχώρηση ενός οχήματος, αλλά και προς τους όμορους Δήμους Κηφισιάς και Ωρωπού για προσωρινή διευκόλυνση, απέβησαν άκαρπα, έτσι επελέγη η προαναφερθείσα διαδικασία, μετά και από μελέτη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με ενδεικτικό προϋπολογισμό για τη ζητούμενη υπηρεσία τις 36.270 ευρώ. Εν προκειμένω η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει  τη σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης για την αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης στους μπλε κάδους, ορίζοντας πως η ανάθεση θα αφορά σε συμφωνία- πλαίσιο για τρεις μήνες και θα εκτελείται και στις 7 Κοινότητες του Δήμου.

Η ίδια διαδικασία εξάλλου ακολουθήθηκε και στην περίπτωση προμήθειας πόσιμου νερού για να καλυφθούν οι ανάγκες της Άνοιξης, όταν η δεξαμενή που τροφοδοτεί το 80% της Κοινότητας με νερό, άδειασε πριν από λίγες ημέρες λόγω σοβαρής βλάβης στο αντλιοστάσιο. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της υπηρεσίας, το κόστος για την προμήθεια νερού υπολογιζόταν στις 22.500 ευρώ περίπου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας RICOH».

ΘΕΜΑ 2ο: Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Παραλαβή της Μελέτης με τίτλο: «Επικαιροποίηση – ωρίμανση της μελέτης αντιπλημμυρικού έργου στη Λ. Σταμάτας των δ.κ. Σταμάτας και Δροσιάς».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Αγγελική Στρατάκη, Εμπόριο ενδυμάτων -Δερμάτινα είδη »CUORE» για την ενίσχυση της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης δράσεων έτους 2022 σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Ιερούς Ναούς με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΜΙΚΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2022”.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2022.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

ΘΕΜΑ 11ο: Απαλλαγή από προσαυξήσεις.

ΘΕΜΑ 12ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ υπαλλήλου/εργαζομένου του Δήμου.

ΑΝΤ/ΧΟΣ ΑΝΑΠΤ.ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: Έκφραση γνώμης επί δικαστικής υπόθεσης υπαλλήλου Ι.Δ.Ο.Χ.

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 15ο: 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ [Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α/16-6-2011) και N. 4674/20 (ΦΕΚ 53 Α/11-3-2020)], 2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) και 3. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 16ο: Επικαιροποίηση της 174/2022 ΑΟΕ περί «Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών Διέλευσης Απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου από την “Αττική Οδό”.

ΘΕΜΑ 17ο: Αίτημα της κας Χ.Ε . περί καταβολής αποζημίωσης από πτώση κλαδιού δέντρου σε μνήμα κατά την διάρκεια κλαδέματος.

ΘΕΜΑ 18ο: Αίτημα του κου Τ.Ε. περί καταβολής αποζημίωσης από πτώση δέντρου σε μνήμα.

ΘΕΜΑ 19ο: Αίτημα του Π. ΠΑΛ. το οποίο αφορά ζημιά την οποία υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο της συζύγου του Π.ΑΛ. με αρ.κυκλ. ΖΥΙ ….. από πτώση δένδρου σε κοινόχρηστο χώρο.

ΘΕΜΑ 20ό : Αίτημα του κου Π.Γ. περί καταβολής αποζημίωσης από πτώση δέντρου σε μνήμα.

ΘΕΜΑ 21ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΞΗΣ.

ΘΕΜΑ 22ο: Αίτημα του κ. Ξ . Ν . περί καταβολής αποζημίωσης για ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. ΙΡΤ-….. απο κύλιση κάδου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΜΗΔΕΙΑ

ΘΕΜΑ 23ο: Αίτημα του Μ.ΜΑΚ. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. ΖΜΒ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 24ο: Αίτημα της κ. ΑΝ.ΚΟΤ. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό της με αρ.κυκλ. ΙΕΑ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 25ο: Αίτημα του Μ.ΠΑΡ.ΓΑΡ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ ΥΧΧ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 26ο: Αίτημα του ΦΡ.ΜΠΕ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ.ΥΤΒ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 27ο: Αίτημα της κ. Μ.ΓΙΑΝΝ. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό της με αρ.κυκλ. ΙΤΟ από πτώση πεύκου.