logo


Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου η πρόσληψη 17 ατόμων, με τετράμηνη σύμβαση, για τις ανάγκες της πυροπροστασίας, και άλλων 32 υπαλλήλων ΙΔΟΧ (οκταμηνιτών) για να καλύψουν τις ανάγκες στις υπηρεσίες ανταποδοτικότητας (καθαριότητα, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός).

Απαντώντας σε ερώτηση της Οδού Διονύσου, σχετικά με το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου για την ανάγκη ενίσχυσης της πυροφύλαξης στο Διονυσοβούνι, με υπαλλήλους του Δήμου, ειδικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τόσο ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (και) Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλης, παραδέχθηκαν την ανάγκη 24ωρης βάρδιας στα πυροφυλάκια του Δήμου, ειδικά όταν οι προβλέψεις για κίνδυνο πυρκαγιάς μιλούν για στάδιο από 3 και πάνω.

Ιδανικά θα θέλαμε κι εμείς την 24ωρη βάρδια σε όλα τα πυροφυλάκια, αλλά με τα 12 άτομα που θα έρθουν είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουμε, αν δεν συμβάλλουμε όλοι, υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε πως μέσα στην εβδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση με τα 5 Κλιμάκια των Εθελοντών, ώστε να καταρτισθεί το πρόγραμμα με τις βάρδιες στα πυροφυλάκια, ειδικά σε αυτά στην Αχλαδούλα και στο Διονυσοβούνι, και μάλιστα τις ημέρες με στάδιο κινδύνου από 3 και πάνω, με βάση και το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος, μια που το πυροφυλάκιο στον Προφήτη Ηλία (στα σύνορα Αγ. Στεφάνου, Σταμάτας και Άνοιξης) επανδρώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη επάνδρωση των 2 πυροφυλακίων, που προσωπικά τα θεωρώ το ίδιο κρίσιμα και χρήσιμα, ειδικά τις επικίνδυνες ημέρες», τόνισε ο κ. Κόκκαλης. Προσέθεσε πάντως πως ο Δήμος συνεχίζει να πιέζει τον ΣΠΑΠ για μεγαλύτερη ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, μια που μέχρι στιγμής ο Σύνδεσμος στέλνει μόνον ένα εργάτη για 4 μήνες- δυο μήνες για χλοοκοπές και τους υπόλοιπους για πυροφύλαξη.

Την ανάγκη, τέλος, να επανδρωθεί και πυροφυλάκιο πάνω από το Κρυονέρι, που εποπτεύει όλη την περιοχή του Δήμου Διονύσου, και ειδικά το τόξο Σταμάτα- Ροδόπολη- Διόνυσος που είναι εξαιρετικά κρίσιμο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, υπέδειξε στο συνάδελφό του ο Δήμαρχος, παραδεχόμενος το πρόβλημα στην επάνδρωση των πυροφυλακίων και την πυροπρόληψη.

Συμπληρώνεται εδώ πως στους 32 ΙΔΟΧ, οι οποίοι αναμένεται να έρθουν στο Δήμο στις αρχές του 2023,  θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 24, επίσης ανταποδοτικού χαρακτήρα, που προσλήφθηκαν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ, ενώ από τις 90 θέσεις, την πλήρωση των οποίων έχει ζητήσει ο Δήμος Διονύσου από τον ΟΑΕΔ, εγκρίθηκαν και έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 75 άτομα, για την πλήρωση διαφόρων θέσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Μαΐου.