logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διακοπή της ύδρευσης στις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Διονύσου  είναι συχνό φαινόμενο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί πρέπει οι κάτοικοι να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του Καλλικρατικού Δήμου.

Το πολύπαθο δίκτυο ύδρευσης έχει, κατά καιρούς, υποστεί διάφορες επεμβάσεις που δεν τις γνωρίζουν καλά-καλά οι υπηρεσίες. Ωστόσο, οι δημότες δεν πείθονται πια και, πάντως, δεν τους ενδιαφέρει τι δικαιολογίες προβάλουν ο δήμαρχος και οι συν αυτώ, αρμόδιοι, εντεταλμένοι, ειδικοί συνεργάτες ή ανειδίκευτοι εργάτες…

Η αβεβαιότητα που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με τα χιόνια, τις φωτιές, τα σκουπίδια, τα λύματα κλπ, έρχεται να ενταθεί  με την διακοπή της υδροδότησης.

Τα  δύο πιεστικά συστήματα, στην οδό Σουλίου κοντά στο κολυμβητήριο, βγήκαν εκτός λειτουργίας, αν και το ένα από καιρό είχε δείξει τις «προθέσεις» του. Έτσι, σταμάτησε η τροφοδοσία νερού της δεξαμενής της Λυκαβηττού, που τροφοδοτεί περίπου το 70% της Άνοιξης. Οι εργαζόμενοι στην ύδρευση με τον κ. Τσιλιγκίρη κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να αποκατασταθεί η τροφοδοσία νερού, ενώνοντας τη δεξαμενή της Λυκαβηττού με εκείνη της Μακεδονομάχων. Συγχρόνως, βυτιοφόρα νερού προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας.

Ευτυχώς που δεν είμαστε σε περίοδο καύσωνα και δεν έχουμε, ακόμη, προβλήματα με φωτιές. Είναι, όμως, φανερή η έλλειψη οργάνωσης, συντονισμού και προγραμματισμού των ζωτικών έργων υποδομής. Ενάμιση χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Μήδειας», ο Δήμος εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και, αν συνδέσουμε τους δύο χιονιάδες με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, συνθέτουμε το τρίγωνο της παταγώδους αποτυχίας, όσον αφορά τη διαχείριση από πλευράς μιας διοίκησης που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Οι υποσχέσεις στα θέματα προγραμματισμού που αφορούν σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία είχαν εξαγγελθεί  έχουν, κυριολεκτικά, βαλτώσει και ακόμη τα περιμένουμε. Το μόνο που εισπράττουμε είναι πολλές ασάφειες και παλινδρομήσεις του ίδιου του Δημάρχου και των συνεργατών του. Και, κάθε φορά, ζητά συγγνώμη, υπό την επήρεια της αδυναμίας ανάληψης ευθυνών του ή τα βάζει με την αντιπολίτευση, αντί ειλικρινούς αυτοκριτικής ως όφειλε…!

Το έργο για τον έλεγχο και εποπτεία του υδροδοτικού συστήματος που έχει εγκριθεί και συμβασιοποιηθεί θα πρέπει να «τρέξει» γρήγορα ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου. Το αν η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ομαλή εποπτεία του σύνθετου αυτού έργου είναι αμφισβητούμενο, από την άλλη έως τότε θα πρέπει να εξασφαλίζεται η άμεση επέμβαση και η προγραμματισμένη συντήρηση των κρίσιμων υποδομών του δικτύου ύδρευσης.

Ο Δήμος Διονύσου, στην πλειονότητά του, πληρώνει το τίμημα για το πολεοδομικό χάος και την άναρχη κι αστραπιαία οικοδόμηση, χωρίς κανένα πλάνο ή γενικό σχεδιασμό. Οι ευθύνες όλων των διοικήσεων, έως τώρα, είναι σημαντικές, όμως, η παρούσα διοίκηση δεν έχει καν σχέδιο για τη βελτίωση της καθημερινότητας  και για τις δίκαιες  απαιτήσεις των Δημοτών, όσον αφορά την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.