logo


Aύριο Τρίτη 17 Μαϊου στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η 18η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 16 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η οικονομική ανάσα στις  δυο Σχολικές Επιτροπές με την Β’ κατανομή της επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ, συνολικά 76.540 ευρώ, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προστεθούν στην έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου προς τις Σχολικές Επιτροπές, ποσού 70.000 ευρώ. Την οικονομική στενότητα που αντιμετώπιζαν οι Σχολικές Επιτροπές, και αποτυπώθηκε στο γεγονός πως δεν μπήκαν από τον Ιανουάριο στο λογαριασμό των Διευθυντών των σχολείων  τα σταθερά μηνιαία ποσά, οι πάγιες, όπως ονομάζονται, έφερε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 8 Μαΐου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Καρυστινός. Στην απάντησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Σπ. Αρνής απέδωσε την καθυστέρηση στην απόδοση των παγίων στις γενικότερες αυξήσεις των αγαθών λόγω της ενεργειακής κρίσης, με το επιπλέον δεδομένο ότι αυτές οι αυξήσεις δεν ακολουθούνται από αντίστοιχες αυξήσεις στις επιχορηγήσεις, που αντιθέτως παραμένουν σταθερές.

*Η υποβολή των οικονομικών στοιχείων δυο τριμήνων για το 2021, του πρώτου και του τέταρτου, με την κοινή επισήμανση πως σε χαμηλό ποσοστό παραμένουν, στα μεν έξοδα η σχέση μεταξύ προϋπολογισμού και πληρωθέντων στα έργα, και στα έσοδα η σχέση μεταξύ προϋπολογισμού και εισπραχθέντων.

*Η πρόσληψη 5 οδηγών πυροσβεστικού οχήματος και 12 εργατών πυρασφάλειας με 4μηνες συμβάσεις, για την αντιπυρική περίοδο. Αξίζει εδώ να υπενθυμισθεί το αίτημα της Κοινότητας Διονύσου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της (27/4), να επανδρωθεί το πυροφυλάκιο στο Διονυσοβούνι με υπάλληλο του Δήμου Διονύσου, ώστε οι εθελοντές κάτοικοι και οι λοιποί φορείς που επωμίζονται την πυροφύλαξη το καλοκαίρι να δρουν επικουρικά και όχι ως αποκλειστικοί πυροφύλακες.

*Τις παραπάνω προσλήψεις ακολουθούν άλλες 32 για ισάριθμους έκτακτους υπαλλήλους που θα τοποθετηθούν σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας. Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα του Δήμου προς το ΥΠΕΣ θα αφορά στην πρόσληψη 4 οδηγών και 10 συνοδών απορριμματοφόρων, 8 εργατών καθαριότητας, 2 ηλεκτρολόγων, 4 υδραυλικών και 4 εργατών ύδρευσης

*Ο καθαρισμός των δημοτικών κτηρίων με την ενεργοποίηση και πάλι του άρθρου 32 του Νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις “Προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση”, που επιτρέπει την ανάθεση υπηρεσιών, προμηθειών κ.λπ. εφόσον λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση. Το ίδιο άρθρο, σημειώνεται, έχει ενεργοποιηθεί πολλές φορές αφότου ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρχικά λόγω της “Μήδειας” και εν συνεχεία λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού, κατάσταση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Για την εν λόγω υπηρεσία βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, όμως μεσολαβεί η χρονοβόρα εκδίκαση των ενστάσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη τελεσφορήσει, τονίσει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος. Επειδή εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την προστασία της δημόσιας υγείας τόσο του προσωπικού του Δήμου αλλά και των επισκεπτών χρηστών των δημοτικών κτιρίων, καθώς και για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, συνεχίζει ο ίδιος, προτείνεται η παραπάνω διαδικασία, με την υπογραφή σύμβασης διάρκειας 5 μηνών, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.

*228.000 ευρώ είναι- βάσει της μελέτης των υπηρεσιών του Δήμου- ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την περισυλλογή, κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ανατεθεί μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αφορά στους αδέσποτους και σκύλους και γάτες.

*Η διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και βιωματικών εργαστηρίων με θέμα την Τέχνη, τίτλο “ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ” και δασκάλους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους πολλοί που διδάσκουν στα επιμορφωτικά προγράμματα του Δήμου: Τουφεξής Ιωάννης, Αργυρόπουλος Ηλίας, Βαρζαμπετιάν Δημήτρης, Δημόπουλος Δημήτρης, Δοβέλου Μάρω, Ζαχαρέλης Ιωάννης, Κυριακόπουλος Στέλιος, Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, Πεντζερίδης Χρήστος, Ελένη Στεργίου, Χρηστίδης Πέτρος, Χανού Δήμητρα, Μακρής Θεόδωρος, Πέτσας Δημήτρης, Γουδέλης Βύρωνας, Αντωνοπούλου Γιώτα, Γιαννακοπούλου Αικατερίνη, Γιαννέτου Χριστίνα, Παναγόπουλος Παναγιώτης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγ. Στεφάνου, Κρυονερίου, Διονύσου και Δροσιάς από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου και 6 έως 10 Ιουνίου 2022, ενώ σε κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν, οργανωμένα, οι μαθητές ενός τμήματος Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Ενδεικτικά, τα προγράμματα περιλαμβάνουν γνωριμία με τα μουσικά όργανα, με τη φιλαρμονική ορχήστρα, με τη φωτογραφία, με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά εργαστήρια και εργαστήρια ζωγραφικής, παραμύθια κ.λπ. Το προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται στο ποσόν των 37.100 ευρώ και η οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με απ’ ευθείας ανάθεση στη εταιρεία DRASIS IKE, την ίδια που τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει τη διοργάνωση των καλοκαιρικών camps του Δήμου.   

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Ορθής Επανάληψης Πρακτικού Νο2 / 6-5-2022 της Επιτροπής Αξιολόγησης, ανακήρυξη Οριστικού Αναδόχου του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ” συνολικού προϋπολογισμού 789.756,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και δικαιώματος προαίρεσης.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) και ανάδειξη οριστικών αναδόχων για την Προμήθεια τροφών για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου και των Παιδικών Σταθμών και Κ.Α.Π.Η του ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία – Η ΕΣΤΙΑ.

ΘΕΜΑ 3ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2021 για το Δ’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 4ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Α’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 5ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας TOSHIBA ».

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Πρόσληψη εποχικού προσωπικού με τετράμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση εποχικών αναγκών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έτους 2022.

ΘΕΜΑ 7ο: Επείγουσα ανάγκη υπηρεσίας «Καθαρισμός Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Διονύσου» με την διαδικασία του άρθρου 32Α Ν. 4412/2016 και Συγκρότηση Γνωμοδοτικού Οργάνου.

ΘΕΜΑ 8ο: Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, έτους 2022.

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση Μετακίνησης Δημάρχου Διονύσου για Συμμετοχή σε συνεδρίαση Ε.Ο.Ε.Σ. ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ (Θεσσαλονίκη 27-29/5/2022).

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης διαγωνισμού για τις «Υπηρεσίες περισυλλογής, κτηνιατρικής περίθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς», προϋπολογισμού (228.160,00)€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε,» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης εκδηλώσεων με εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με θέμα την Τέχνη (Μουσική, Θέατρο, Ζωγραφική, Φωτογραφία, Χορός) και τίτλο “ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ”.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 14ο: Απαλλαγή από προσαυξήσεις.

ΘΕΜΑ 15ο: Εισήγηση για την αποδοχή εσόδου που αφορά την συμπληρωματική κατανομή Απριλίου από τους Κ.Α.Π. 2022 για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των δήμων.

ΘΕΜΑ 16ο: Εισήγηση για τη αποδοχή επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών βάσει της 29765/10-5-2022 απόφασης που αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων 2022 Β κατανομή.