logo


Ένα και πλέον χρόνο μετά από την επέλασή της, η “Μήδεια” εξακολουθεί να απασχολεί σε πολλά επίπεδα το Δήμο Διονύσου. Εκτός από τις αποζημιώσεις που πρόσφατα δόθηκαν σε 662 συμπολίτες για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν τα σπίτια τους, καθώς και για πρώτες βιοτικές ανάγκες, την προσεχή Τρίτη 10 Μαΐου στις 9 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή θα συζητήσει επιπλέον αιτήματα για καταβολή αποζημίωσης σε συμπολίτες, των οποίων τα οχήματα υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων στη διάρκεια του ίδιου καιρικού φαινομένου. Σημειώνεται πως η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και για τις 5 σχετικές περιπτώσεις είναι αρνητική, επειδή “δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την θεμελίωση της ευθύνης του Δήμου”.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, περιλαμβάνονται ακόμη:

*Η ανακήρυξη των προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια ενός πολυμηχανήματος και ενός ερπυστριοφόρου εκσκαφέα, συνολικής αξίας 515.000 ευρώ

*Η σύνταξη των όρων δημοπρασίας για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, επιμεριζόμενου σε 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών και σε 400.000 ευρώ από πόρους του Δήμου. Σημειώνεται εδώ πως είχε ήδη προηγηθεί η σύνταξη φακέλων για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, που οδήγησε και στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων επισκευών. Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, η εκτιμώμενη αξία του έργου αγγίζει τις 800.000 ευρώ και ο ανάδοχος θα επιλεγεί με την ανοιχτή διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Το έργο αφορά σε τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, και πιο συγκεκριμένα στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και το στίβο στην Κοινότητα Διονύσου και στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγ. Στέφανο. «Οι παρεμβάσεις, διαβάζουμε στην εισήγηση του θέματος που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, έχουν σαν στόχο την ορθή και ασφαλή λειτουργία και βελτίωση της ποιότητας της χρήσης της κάθε αθλητικής εγκατάστασης από τους χρήστες, καθώς και την εξασφάλιση της καταλληλότητας στη χρήση των υφιστάμενων κτηρίων και κατασκευών από άποψη στατικής, δομικής και υγιεινής». Και τα τρία γήπεδα, μετά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων επισκευών κ.λπ., θα καταταγούν στην κατηγορία Α2, που σημαίνει τη δυνατότητα διενέργειας ερασιτεχνικών αγώνων και προπονήσεων.

*Τέλος, περιλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη αλλά μέχρι στιγμής αντίστοιχη εισήγηση δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, το θέμα που αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων με εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με θέμα την Τέχνη και τίτλο “Τέχνη για όλους μας”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικού Νο2/3-5-2022 της Επιτροπής Αξιολόγησης και ανακήρυξη προσωρινών αναδόχων του Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου συνολικής αξίας 515.158,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% [Συγχρηματοδότηση Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ].

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού γνωμοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και Ανάθεση Υπηρεσιών Φιλοξενίας Ατόμων σε Ξενοδοχειακά Καταλύματα για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν την κακοκαιρία “Ελπίδα” (24-25-26 Ιανουαρίου 2022).

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Από AHEPA ΔΩΡΩΕΠΙΤΑΓΕΣ 200 ΕΥΡΩ του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ Α.Ε.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης εκδηλώσεων με εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με θέμα την Τέχνη (Μουσική, Θέατρο, Ζωγραφική, Φωτογραφία, Χορός) και τίτλο “ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ”.

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την υλοποίηση παράστασης χορευτικών επιδείξεων λήξης εκπαιδευτικής χρονιάς 2021-2022 καλλιτεχνικού τμήματος Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τoν κ. Τσεκούρα Παναγιώτη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου για τις ανάγκες της υπηρεσίας online πληρωμών IRIS από τη ΔΙΑΣ ΑΕ – Ορισμός εξουσιοδοτημένων προσώπων για την υπογραφή της σύμβασης, την κίνηση και την πρόσβαση στον λογαριασμό.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση αναδοχής χρέους για οφειλές του Δήμου.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Κατάρτιση των όρων δημοπρασίας του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Απόφαση Μετακίνησης Αιρετών και Υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου για Συμμετοχή σε Αναπτυξιακό Συνέδριο ΟΤΑ (Ξάνθη 12-15/5/2022).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΜΗΔΕΙΑ

ΘΕΜΑ 11ο: Αίτημα της κ.Μ.ΕΝΕΠ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό της με αρ.κυκλ.ΥΗΒ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αίτημα της κ.Ι.ΠΑΒ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό της με αρ.κυκλ. CA από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αίτημα του κ.Ι.ΜΑΡ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. ΖΗΡ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αίτημα του κ.Γ.ΜΑΥΡ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. ΖΧΜ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αίτημα του κ.M.TOY περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. ΖΗH από πτώση πεύκου.