logo


Με επτά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, και σημαντικότερο όλων αυτό που αφορά στις προτάσεις για την πυροπροστασία της περιοχής, θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου στη 1 μ.μ. το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου δια ζώσης στο Πολιτιστικό της Κοινότητας.

Τις προτάσεις έχουν καταγράψει και εισηγούνται στο Τοπικό οι σύμβουλοι Λ. Γεωργοκίτσος και Δ. Ιατρού, μετά από συνεννόηση με το κλιμάκιο των Εθελοντών, ενώ έχουν ενσωματωθεί και οι προτάσεις των συναδέλφων τους Κ. Μπομπή και Π. Οικονομάκου. Είναι χαρακτηριστικό πως στις προτάσεις επανέρχονται χρόνια αιτήματα της Κοινότητας, όπως η σύσταση τοπικού Συντονιστικού Κέντρου, η επαναφορά οχημάτων που έχουν απομακρυνθεί, η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά και χάρτη με τις οδούς διαφυγής, καθώς και σαφές έγγραφο χρονοδιάγραμμα του Δήμου για τις φάσεις ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών. Ζητείται ακόμη η αποστολή δυο εξωδίκων- προς το Δασαρχείο και τον ΔΕΔΔΗΕ- για την επισήμανση των υποχρεώσεων και των ευθυνών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις προτάσεις περιλαμβάνονται:

*Η άμεση επισκευή του πυροφυλάκιου στο Διονυσοβούνι, ο εξοπλισμός του με τα απαραίτητα μέσα για την αποτελεσματική παρατήρηση, η άμεση και έγκαιρη στελέχωσή του από την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τον ΣΠΑΠ και η φύλαξή του όλο το 24ωρο.

*Ο καθαρισμός του περιαστικού δάσους από το Δασαρχείο, η συντήρηση και ο καθαρισμός των δασικών δρόμων, η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης από δημόσια και ιδιωτικά οικόπεδα, καθώς και η αποστολή εξωδίκου στο Δασαρχείο με την επισήμανση των υποχρεώσεων και των ευθυνών του.

*Η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους.

*Ο εξοπλισμός όλων των αντλιοστασίων του Δήμου με γεννήτριες, αυτοματισμούς και καύσιμα και ο συνεχής έλεγχος καλής λειτουργίας τους.

*Η καταγραφή, συντήρηση και σήμανση των πυροσβεστικών κρουνών, καθώς και ο έλεγχος για τη συμβατότητά τους με τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των Κλιμακίων των Εθελοντών.

*Η σύσταση Συντονιστικού Κέντρου στην Κοινότητα Διονύσου για το συντονισμό των Υπηρεσιών που επιχειρούν στην περιοχή.

*Ο καθαρισμός και η συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ με την απομάκρυνση κλαδιών και χόρτων και η αποστολή εξωδίκου στον ΔΕΔΔΗΕ.

*Η ενίσχυση του στόλου πυροσβεστικών οχημάτων στην Κοινότητα για όλη την αντιπυρική περίοδο, καθώς και η εξασφάλιση αρπάγης για την αποκομιδή κλαδιών.

*Η συνεχής ενημέρωση των πολιτών μέσω sms, η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τις πυρκαγιές, καθώς και απλοποιημένου χάρτη με τις οδούς διαφυγής των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

*Η ενίσχυση του τοπικού Κλιμακίου των εθελοντών με την παροχή καυσίμων, τελών κυκλοφορίας και εξοπλισμού για το όχημά τους.

Τέλος, να δοθεί σαφές έγγραφο χρονοδιάγραμμα από το Δήμο για το πλαίσιο υλοποίησης και ολοκλήρωσης των παραπάνω ενεργειών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Προτάσεις για την πυροπροστασία της περιοχής

Θέμα 2ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής

Θέμα 3ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου

Θέμα 4ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου

Θέμα 5ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου

Θέμα 6ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου

Θέμα 7ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσεως οικογενειακού τάφου

Η δράση για την Κοινότητα Διονύσου θα συνεχιστεί λίγες ώρες αργότερα, μια που στις 7 το βράδυ- και προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος- ο τοπικός σύμβουλος Κ. Μπομπής συγκαλεί συνεδρίαση της τοπικής διαπαραταξιακής επιτροπής, που έχει συσταθεί για το θέμα της εγκατάστασης νέων λατομείων στην Πεντέλη.

Στην ατζέντα των θεμάτων συζήτησης συμπεριλαμβάνονται, κατά προτεραιότητα, το σχέδιο τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Πεντελικού Όρους, τα εξώδικα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τις διάφορες εμπλεκόμενες Αρχές, η απόφαση για ενδεχόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις κ.λπ.