logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 11 θέματα- διαδικαστικά στην πλειονότητά τους- στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου στις 9 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου.

Ανάμεσά τους η συμμετοχή του Δημάρχου, του Γενικού Γραμματέα και του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου στο Επιστημονικό Συνέδριο «Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (Πράσινη Οικονομία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Δια Βίου Μάθηση) και της 3ης Ετήσιας Συνάντησης Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών Ο.Τ.Α., που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου 2022. Οι εκτιμώμενες δαπάνες ανέρχονται στο ποσόν των 2500 ευρώ.

H Οικονομική Επιτροπή καλείται επίσης να εγκρίνει και το δικαίωμα εκμετάλλευσης μιας θέσης περιπτέρου στη Ροδόπολη, στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννου και Ειρήνης, σε άτομο που ανήκει στις κατηγορίες Άτομα με Αναπηρία (Α.με.Α.), πολύτεκνους και πολεμιστές Κύπρου. Το περίπτερο, υπενθυμίζεται, είναι ανενεργό εδώ και χρόνια, παραμένει εντούτοις το κουβούκλιο, ενώ- σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης- κάθε εργασία βελτίωσης θα βαρύνει τον παραχωρησιούχο. Η παραχώρηση  θα γίνει για τουλάχιστον 10 χρόνια και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των ενδιαφερομένων. Εκκρεμεί, τέλος, η ενοικίαση των δυο περιπτέρων, στην πλατεία της Σταμάτας και στην οδό Μητρ. Κυδωνιών, στην Κοινότητα Διονύσου, με το τελευταίο να είναι και το πλέον απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για Συμμετοχή σε Επιστημονικό Συνέδριο για αιρετούς (Ξάνθη 12-15/5/2022)

ΘΕΜΑ 2ο: Σύσταση Παγίας προκαταβολής 2022 και διάθεση πιστώσεων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 104/22 ΑΟΕ ως προς τη συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Α’ ΑρσάκειοΤοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Α.Ε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠ. ΟΙΚ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση όρων διακήρυξης παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης μιας (1) θέσης περιπτέρου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου & Ειρήνης στην Κοινότητα Ροδόπολης, σε άτομο της παρ. 4 του άρθρου 76 του Ν. 4257/2014 [Άτομα με Αναπηρία (Α.με.Α.), πολύτεκνους και πολεμιστές Κύπρου].

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ 1- 2-3Η ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΓΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2022 ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΣΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ THΝ Δ’ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Κ.Α.Π. 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.