logo


Εκδήλωση στο ρέμα Βρυσάκι προγραμματίζει για το προσεχές Σάββατο 16 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι ομάδα πολιτών, που με τον τίτλο Βρυσάκι SOS δημιουργήθηκε με σκοπό τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος στο ρέμα Βρυσάκι στον Άγιο Στέφανο και που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιχειρούμενα από την Περιφέρεια έργα διευθέτησής του. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση, συζήτηση για τις πιθανές εναλλακτικές- φιλικές προς το περιβάλλον- λύσεις διευθέτησης του ρέματος, αλλά και μουσική. Και έρχεται να προστεθεί στο ψήφισμα της ίδιας ομάδας προς το Δήμο Διονύσου και την Περιφέρεια Αττικής, που βρίσκεται από τα τέλη Μαρτίου αναρτημένο στην ιστοσελίδα της στο facebook για την προστασία του ρέματος:

Σταματήστε την κοπή των πλατανιών στον Άγιο Στέφανο

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα συμβαίνει αυτή την στιγμή στο ρέμα Βρυσάκι στον Άγιο Στέφανο, στο όνομα της υποτιθέμενης αντιπλημμυρικής προστασίας. Έχουνε ήδη ξεκινήσει τα έργα της περιφέρειας που καταστρέφουν το περιβάλλον και τη φυσική ισορροπία του ρέματος με την ανοχή και αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Προβλέπεται διευθέτηση του ρέματος με συρματοκιβώτια και κοπή της παρακείμενης βλάστησης δηλαδή των πλατανιών, τη στιγμή που υπάρχουν άλλες λύσεις χωρίς κοπή δέντρων και με υποστήριξη της φυσικής ροής. Το αποτέλεσμα θα είναι η υποβάθμιση του βιότοπου και του οικοσυστήματος με την αλόγιστη παρέμβαση στη φυσική ισορροπία και με ξεπερασμένες πλέον τεχνικές. Η ίδια τακτική θα εφαρμοστεί και στα άλλα ρέματα της περιοχής μας αν δεν αντιδράσουμε άμεσα. Σε έναν ήδη επιβαρυμένο δήμο από τη Μήδεια και τις πυρκαγιές και που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεχίζεται ασύστολα η καταστροφή. Το περιβάλλον έχει ΦΩΝΗ, την δική μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούμε στο γεφυράκι που ενώνονται οι οδοί Σωκράτους και Βρυσάκι στον Άγιο Στέφανο, να ενημερωθούμε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή και να συζητήσουμε για πιθανές λύσεις και να παίξουμε μουσική.