logo


Το αίτημα του δημοτικού συμβούλου Μ. Γαρεφαλάκη για νομική υποστήριξη σε ποινική υπόθεση και για αδίκημα που του αποδίδεται ότι διέπραξε κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου στην πρώτη Διοίκηση Καλαφατέλη, βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τα 22 θέματα της αυριανής (12/4) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 9 το πρωί.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα περιλαμβάνονται:

Η επέκταση της μίσθωσης στο κεντρικό Δημαρχείο χώρων επιφάνειας 1065 τ.μ. με μειωμένο- σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και είχε συναντήσει τις αντιδράσεις των μειοψηφιών – μίσθωμα 6900 ευρώ, σειρά αιτημάτων δημοτών για αποζημίωση από ζημιές στα αυτοκίνητά τους είτε από πτώση σε λακκούβα είτε από πτώση δένδρου είτε από πτώση σε φρεάτιο, η έγκριση της μελέτης της Υπηρεσίας του πρακτικού για την προμήθεια υπηρεσιών αποχιονισμού στη διάρκεια της κακοκαιρίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ύψους 27.000 ευρώ περίπου, επιμεριζόμενο αναλόγως σε 7 εργολάβους,  η επαναφορά της δωρεάς, ύψους μέχρι 500.000 ευρώ, από την εταιρεία ΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (σ.σ. που είχε αποσυρθεί στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης) με στόχο την αποκατάσταση της βλάστησης σε κομμάτι των καμένων από τη φωτιά του περασμένου Αυγούστου, ενώ με 131.700 ευρώ  επιχορηγείται εκτάκτως από το ΥΠΕΣ ο Δήμος Διονύσου για δράσεις πυροπροστασίας για τη φετινή χρονιά:   

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Ορθής Επανάληψης Πρακτικού Νο1 με αριθμό πρωτοκόλλου 07586/10-3-2022 της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ» και τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 85/2022 ΑΟΕ ως προς τα σημεία (1) και (4) του αποφασιστικού.

ΘΕΜΑ 3ο: Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή Δωρεάς από την Εταιρεία ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

ΘΕΜΑ 5ο: Αίτημα του κου Μ.Δ. περί καταβολή αποζημίωσης από πτώση δέντρου σε τάφο.

ΘΕΜΑ 6ο: Αίτημα της κας Κ.Μ. περί καταβολή αποζημίωσης για ζημία που υπέστη στο ΙΧ αυτοκίνητό της από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 7ο: Αίτημα του κου Δ.Χ. Με αρ. πρωτ. 48279/23-12-21 περί καταβολής αποζημίωσης για τη ζημιά που υπέστη το Ι.Χ. αυτοκίνητό του OPEL CORSA με αρ. κυκλ. ΥΝΕ-… από πτώση δέντρου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αίτημα του κου Κ.N. περί καταβολής αποζημίωσης για ζημία που υπέστη στο ΙΧ αυτοκίνητό τoυ με αρ. κυκλ.ZXE-… από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 9ο: Αίτημα του κου Τ.Α. περί καταβολής αποζημίωσης για ζημία που υπέστη στο ΙΧ αυτοκίνητο της μητέρας του Τ.Χ. με αρ.κυκλ. ΙΡΑ…. Μετά από πτώση-πρόσκρουση σε βάση φρεατίου ομβρίων.

ΘΕΜΑ 10ο: Αίτημα της κας Κ.Ε. περί καταβολής αποζημίωσης για ζημία που υπέστη στο ΙΧ αυτοκίνητό της από πτώση σε φρεάτιο με κατεστραμμένη σχάρα.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Έκδοση Παραβόλων και Δαπανών ΚΤΕΟ, Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωσης Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήματα του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ 10-12.3.2022 (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 15ο: Τροποποίηση της αριθ. 17/2022 (ΑΔΑ: 684ΝΩ93-7ΚΦ) απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για να συμπεριληφθούν οι επιλέξιμες δαπάνες της παρ. 4.6 του άρθρου 4 (Παράρτημα ΙΙΙ) ποσού (13.300,00) € της 1ης τροποποίησης της Πρόσκλησης ΧΙΙ (ΑΔΑ: ΩΝ4Μ46ΜΤΛ6-Σ2Χ) του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων», για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των Δήμων που απορρέουν από το ν. 4830/2021.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση προσλήψεων προσωπικού στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2022 (δυνατότητα πλήρωσης θέσεων από επιλαχόντες προηγούμενης προκήρυξης).

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία «DEMO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ» για προμήθεια δέντρων στην προγραμματισμένη δεντροφύτευση.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία « ΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Α.Ε» και αποδοχή σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 57794/7-12-2021 επιστολή.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠ. ΑΝΘΡΩΠ. ΠΟΡΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 19ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΙΣΘΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 20ό: (α) Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ της Ε.Ο.», (β) Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου, για την εκτέλεση των εργασιών της 1ης Σ.Σ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 21ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 22ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΣΟΔOY ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ EKTAKTH ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2022.