logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διόνυσος, 30 Μαρτίου 2022

Με την χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Δήμου Διονύσου επέλεξε και πάλι να παραπληροφορήσει τους δημότες στηριζόμενη σε ψέματα και εικασίες. Ταυτόχρονα όμως, αναγκάζεται να ομολογήσει ότι απέτρεψε με την στάση της και την συμπεριφορά της τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο!  Συγκεκριμένα:

Το Ψέμα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: “Την Τετάρτη 23/3 συγκλήθηκε με πρωτοβουλία των Παρατάξεων της μειοψηφίας Δημοτικό Συμβούλιο…”.

Ουδέποτε συνέβη αυτό! Σύμφωνα με το νόμο και τον Κανονισμό του Δ.Σ., όταν τουλάχιστον το 1/3 των δημοτικών συμβούλων ζητά τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με συγκεκριμένο θέμα, τότε αυτό συγκαλείται εντός 6 ημερών με το συγκεκριμένο θέμα, εισηγητές είναι οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει επί της πρότασης των εισηγητών ή όποιας άλλης πρότασης τεθεί.

Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης/3/2022. Το θέμα της πρόσκλησης που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ήταν διαφορετικό (τροποποιημένο), ουδέποτε δόθηκε ο λόγος στους αιτούντες δημοτικούς συμβούλους για να εισηγηθούν το θέμα και ουδέποτε έγινε ψηφοφορία!

Απλά πράγματα δηλαδή, όπως λέει και η ίδια η ανακοίνωση του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί: “…να συνεδριάζει με σκοπό την ενημέρωση και επίλυση αποριών μελών του σώματος”!

Η Ομολογία: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: “Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί τη μη σύννομη ανατροπή μιας επωφελούς επιλογής για το Δήμο και τους πολίτες…”.

Απλή και εξόχως δημοκρατική θεώρηση των πραγμάτων από την διοίκηση του Δήμου. Αυτή και μόνο αυτή:

α) αποφασίζει αν θα συζητηθεί ένα θέμα στο Δ.Σ. και αν θα ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ.,

β) αποφασίζει εκ των προτέρων αν η απόφαση αυτή θα είναι σύννομη ή όχι και

γ) αποφασίζει ότι η ήδη υπάρχουσα επιλογή της, που δεν έχει συζητηθεί στο Δ.Σ., είναι επωφελής για το Δήμο και τους πολίτες!

Ουδείς άλλος επιτρέπεται να έχει άποψη. Ακόμα και αν 23 δημοτικοί σύμβουλοι (επί συνόλου 41) ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ., για την διοίκηση είναι… απλή λεπτομέρεια.

Το ερώτημα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: “Τι κάνουν οι άλλες Παρατάξεις; Γι’ αυτές ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να πληροφορηθούν την αλήθεια και να μη συρθούν πίσω από τη μείζονα μειοψηφία…”.

Η Παράταξή μας, όπως και οι «άλλες Παρατάξεις», ζήτησαν να μιλήσουν και να εισηγηθούν το θέμα ώστε να πληροφορηθούν το σώμα και οι πολίτες περί τίνος ακριβώς επρόκειτο, να γίνει σφαιρική συζήτηση στο Δ.Σ. όπου θα ακουγόντουσαν τα πάντα και στο τέλος να προχωρήσουν σε ψηφοφορία όπου κάθε Παράταξη και κάθε Σύμβουλος θα αναλάμβανε και την ευθύνη της ψήφου του. Δυστυχώς όμως, ο λόγος δεν τους δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.! Γιατί αλήθεια, αφού όλα τα στοιχεία ήταν υπέρ της διοίκησης όπως τόσο αναλυτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δήμου;

Σε κάθε περίπτωση και επειδή ως Παράταξη επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί σε όλο το εύρος της η συζήτηση αυτή, με όλα τα στοιχεία, συνυπογράψαμε τη νέα Αίτηση σύγκλησης του Δ.Σ. που κατατέθηκε χθες με αρ. πρωτ. 9518/29-3-2022 με θέμα: «Επαναξιολόγηση της 545/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου περί έγκρισης της σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης του συστήματος κοινοχρήστων χώρων και εφαρμογές smart cities µε εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Διονύσου και Λήψη απόφασης για την επιλογή του βέλτιστου τρόπου χρηματοδότησης της σχετικής επένδυσης».

Είμαστε σίγουροι ότι η διοίκηση του Δήμου, ο ίδιος ο Δήμαρχος και φυσικά ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη σὐγκληση Πρόεδρος του Δ.Σ. θα δεχθούν με χαρά την αίτησή μας, ώστε να χυθεί άπλετο φως!

Αν όχι, τότε θα είναι απολύτως φανερό πλέον ότι αυτοί έχουν κάτι να κρύψουν και όχι εμείς! Αν όχι, τότε θα ισχύει για αυτούς τους ίδιους η παράγραφος της χθεσινής ανακοίνωσης του Δήμου που λέει ότι: “Ουσιαστικά η συζήτηση τορπιλίστηκε από εκείνες τις δυνάμεις που δεν ήθελαν να ακουστεί η αλήθεια…”!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Κλήμης

Λυδία Φέρμελη