logo


Δεκαπέντε τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου, στις 9 το πρωί. Ανάμεσά τους:

*Η αποκατάσταση των ζημιών στη στέγη και τις αίθουσες των πρώην Εκπαιδευτηρίων Καργάκου, επί της Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, τα οποία ενοικιάζει ο Δήμος για τη στέγαση τριών σχολείων, του 3ου Δημοτικού, του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ. Αλλά δεν είναι ο μόνος μισθωτής στο κτήριο: Ιδιώτης χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τη στέγη του κτηρίου για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η χρήση αυτή, χωρίς την αντίστοιχη συντήρηση και τις αναγκαίες επισκευές εκ μέρους του ιδιώτη, έχουν οδηγήσει σε υγρασίες, καθίζηση και εισροή υδάτων από τη στέγη, που με τη σειρά τους επέφεραν διάβρωση στις γυψοσανίδες της οροφής, αποκόλληση τμημάτων της και βλάβη στις καλωδιώσεις, τα φώτα και τον κλιματισμό των αιθουσών που βρίσκονταν αποκάτω. Και μάλιστα όχι σε ένα αλλά σε δυο σημεία, μια που ο ιδιώτης αυθαίρετα μετέφερε τα συστήματα σε άλλο σημείο της στέγης, με αποτέλεσμα να προκληθούν και εκεί τα ίδια προβλήματα, προφανώς επειδή η στέγη δεν αντέχει το βάρος. Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στα εξώδικα που ο Δήμος Διονύσου αποστέλλει και προς τον ιδιώτη μισθωτή, στον οποίο καταλογίζει “πρωτοφανή αδιαφορία και δη σε εγκληματικό βαθμό”, μια που παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν επισκεύασε τις ζημιές, αλλά και προς την εκμισθώτρια εταιρεία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Β. ΚΑΡΓΑΚΟΥ και ΣΙΑ Ε.Π.Ε” που της επισημαίνει την ευθύνη για την ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας, και τους ζητεί την άμεση-εντός 5 ημερών από την παραλαβή του εξώδικου- αποκατάσταση των ζημιών από τα φωτοβολταϊκά. Διαφορετικά, ο Δήμος θα επισκευάσει τη στέγη, θα προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη της δαπάνης από τον ιδιώτη, θα του απαγορεύσει στο εξής τη χρήση της στέγης, αλλά και θα ζητήσει την ποινική δίωξή του, μια που οι ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις του δια της πρόκλησης διακινδύνευσης της ασφάλειας των μαθητών, “συνιστούν κατάφωρα ποινικά αξιολογήσιμη και κολάσιμη συμπεριφορά”. Αύριο η Οικονομική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει την περαιτέρω μείωση του μισθώματος κατά 2000 ευρώ (σ.σ. το αρχικό μίσθωμα ανερχόταν σε 15000 ευρώ, και αργότερα κατέβηκε στις 10.000 ευρώ, καταβάλλεται δε εξολοκλήρου- αυτό και όλα τα μισθώματα για σχολική στέγη- από το ΥΠΕΣ), την παρακράτηση 25.000 ευρώ από τα μισθώματα, μια που τόσο υπολογίζει η Τεχνική Υπηρεσία να στοιχίσουν οι επισκευές, και την παρέμβαση της ΥΔΟΜ για τον έλεγχο της στατικής επιβάρυνσης της στέγης και την έκδοση πράξης άμεσης απομάκρυνσης των φωτοβολταϊκών.

*Με το ποσόν των 151.000 ευρώ περίπου ενισχύεται με έκτακτη επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του ΥΠΕΣ ο Δήμος για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών ή και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ενώ άλλες 38.720 ευρώ προερχόμενες από τους ίδιους πόρους του Υπουργείου προορίζονται για την κάλυψη πρωτίστως των δαπανών θέρμανσης στα σχολεία.

*Τροποποιείται ως προς το ύψος του ανταποδοτικού οφέλους το συμφωνητικό συνεργασίας με τη RECYCOM, την εταιρεία που διαθέτει τους κόκκινους κάδους για την περισυλλογή, ανακύκλωση και διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κύμα βανδαλισμών στους κάδους, με αποτέλεσμα να μη συλλέγεται ικανοποιητική ποσότητα ρούχων και παπουτσιών. Γι’ αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση, η εντεταλμένη σύμβουλος Γ. Κριεμάδη προτείνει τη μείωση του ανταποδοτικού οφέλους στα 800 ευρώ ετησίως σε δωροεπιταγές.

*Τέλος, ανάπλαση σε καμένη έκταση στο Κρυονέρι προσφέρει η Οργάνωση Γη, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στόχο έχει την εδραίωση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η Οργάνωση, εκτός από την ανάπλαση με πρόγραμμα φύτευσης, προσφέρει και εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για τους δημότες. Η ανάπλαση αφορά σε διαμόρφωση και φύτευση σε πρανές σημείο στο Κρυονέρι, ανάμεσα σε παιδική χαρά και το γήπεδο μπάσκετ, στο χώρο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Λ. Κρυονερίου και Αλατσάτων. Εκεί, και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, καθώς και η δημιουργία υποδομών άρδευσης, θα φυτευθούν- σύμφωνα με την περιγραφή της Οργάνωσης- 1300 φυτά και θάμνοι, 45 δέντρα τετραετίας και 12 δέντρα μεγαλύτερα της τετραετίας. Το συνολικό έργο θα στοιχίσει 35.000 ευρώ, που θα διατεθεί πλήρως από την Οργάνωση. Ερωτηματικά, πάντως προκαλεί η αναφορά, στην ίδια περιγραφή που συνοδεύει την εισήγηση, σε έργο στο Παγκράτι(!), όπου θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, χωρίς αντίστοιχη αναφορά και εξειδίκευση για το Κρυονέρι.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΡΓΑΚΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για “ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022.

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Κ.Α.Π 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ 17676/17-3-2022 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛ. ΚΑΤΑΝ. ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2022 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Επικαιροποίηση της 556/2021 ΑΟΕ περί «Επείγουσας Απευθείας Ανάθεσης Παροχής Υπηρεσιών Συντήρησης -Επισκευής (με την Προμήθεια αναγκαίων Ανταλλακτικών) Απορριμματοφόρων Οχημάτων του Δήμου».

ΘΕΜΑ 11ο: Αίτημα του Β. X. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. IMY από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αίτημα του Β.Ρ. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ.κυκλ. ΥΧΧ από πτώση πεύκου.

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ (1) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΓΩΓΙΚΟΥ ΑΛΑΤΟΣ KAI (2) ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ 10-12.3.2022 (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 14ο: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 85/2020 ΑΔΣ για το “Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Μεταχειρισμένων Ενδυμάτων και Υποδημάτων της Εταιρείας RECYCOM”.

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς της Οργάνωσης Γη, για την ανάπλαση καμένης έκτασης στο Κρυονέρι και Υλοποίηση Εκπαιδευτικών & Ενημερωτικών Δραστηριοτήτων για τους Δημότες.