logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 9 το πρωί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

Ανάμεσά τους:

*Ο αποχιονισμός και η προμήθεια εκχιονιστικού εξοπλισμού οχημάτων του Δήμου, για την αντιμετώπιση της “Ελπίδας», τον περασμένο Ιανουάριο. Για τις παραπάνω εργασίες, κόστους σύμφωνα με τις μελέτες της Υπηρεσίας 150.000 ευρώ περίπου, κλήθηκαν με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση 10 εταιρείες. Η διαδικασία αυτή, υπενθυμίζεται, την οποία οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταγγέλλουν ως απ’ ευθείας ανάθεση και μάλιστα σε ημετέρους, ακολουθείται με τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο 2021, οπότε και εξαιτίας της “Μήδειας” τότε ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση αυτή μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις θα ισχύει μέχρι τις 27 Ιουλίου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα, Τρίτη 8/3, και λίγες ώρες αργότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει αναλυτικά την αντιμετώπιση της «Ελπίδας» στη συνεδρίασή του που θα ξεκινήσει στις 6.30 το βράδυ.

*Σημαντική κρίνεται, επιπλέον, η απόδοση- στο πλαίσιο της υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2022, 70.000 ευρώ στις δυο Σχολικές Επιτροπές- 40.000 στην Πρωτοβάθμια και άλλες 30.000 στη Δευτεροβάθμια- μετά και από την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Στην εν λόγω αναμόρφωση περιλαμβάνονται ακόμη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης της πόλης, ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, καθώς και η έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ, ύψους 850.000 ευρώ, για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μετά από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ (1) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ, KAI (2) ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ 24- 25.1.2022 – ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΕΛΠΙΔΑ»).

ΘΕΜΑ 2ο: Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Συντήρησης – Επισκευής (με την Προμήθεια αναγκαίων Ανταλλακτικών) Καλαθοφόρου Οχήματος του Δήμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση της αριθ. 1/28-2-2022 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα “1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Ν.Π. ΕΣΤΙΑΣ Δήμου Διονύσου 2022” ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: 1η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2022.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση του από 23/2/2022 Πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών και Υπηρεσιών α) Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Αδειοδοτήσεων, β) Τμήματος Συγκοινωνιών και εγκαταστάσεων, σχετικά με την «Προμήθεια Ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Πρακτικού ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την προμήθεια υπηρεσιών συντήρησης και ανάπλασης πρασίνου και συντήρηση συστημάτων αυτόματου ποτίσματος συνολικού προϋπολογισμού 148.798,82€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Πρακτικού ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Φυτών και λοιπών ειδών – Εξοπλισμού Υπηρεσίας Πρασίνου συνολικού προϋπολογισμού 97.586,66€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο:  Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή Δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου».