logo


Τέσσερα τα θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, την Τρίτη 8 Μαρτίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.30 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube. Και μπορεί μεν τα θέματα να φαντάζουν λίγα, δεσπόζει όμως ανάμεσά τους η συζήτηση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, τον περασμένο Ιανουάριο, (σ.σ. ενόψει μάλιστα νέου κύματος κακοκαιρίας) μετά από κοινό αίτημα τριών παρατάξεων της μειοψηφίας πριν από ακριβώς ένα μήνα, στις 8 Φεβρουαρίου. Με αφορμή το αίτημα αυτό και όσα ακολούθησαν, την ίδια εκείνη ημέρα γράφτηκε μια ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου- με τον Πρόεδρο να αδυνατεί να τηρήσει τις διαδικασίες, το Δήμαρχο να επιδίδεται σε ανάγνωση μακροσκελούς κειμένου για τους χειρισμούς της Διοίκησης πάνω στην κακοκαιρία- παρόλο που είχε συμφωνηθεί να συζητηθεί το θέμα σε ξεχωριστή συνεδρίαση- και δημοτικό σύμβουλο της μείζονος να μιλάει με επαίσχυντο τρόπο για γυναίκα, έχοντας ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνό του.

Σύμπτωση: Η Τρίτη 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- και στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν περιλαμβάνεται το ψήφισμα καταδίκης της παραβατικότητας και της βίας κατά των γυναικών, που έχει ετοιμάσει ο Πρόεδρος εδώ και ένα μήνα, ενώ εν αναμονή τελεί η πειθαρχική διαδικασία κατά του παραπάνω δημοτικού συμβούλου της μείζονος, την οποία είχε αναγγείλει ο Δήμαρχος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί ακόμη το αίτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου για τη μεταστέγασή της σε καταλληλότερο και κεντρικότερο χώρο. Η Βιβλιοθήκη, υπενθυμίζεται, μέχρι σήμερα στεγάζεται στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού στην Κοινότητα Διονύσου, όπου τα κτηριακά και εργονομικά προβλήματα ήταν ανέκαθεν πολλά και σοβαρά (υγρασίες, στενότητα χώρου, θόρυβος από τα παράλληλα μαθήματα χορού ή από άλλες εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην άκρη και όχι σε κεντρικό σημείο της πόλης κ.λπ.). Αν και ο χώρος επαρκούσε, με δυσκολία, παλαιότερα για τις ανάγκες της μικρής Κοινότητας (σ.σ. παρόλο που μια εποχή χρησιμοποιούνταν και για τις συνεδριάσεις του μικρού προκαλλικρατικού Δήμου), το εύρος των δράσεων και η ανταπόκριση του κόσμου, χάρη στην εθελοντική ομάδα με επικεφαλής τη Χ. Γιαννέτου, έχουν αποκτήσει τέτοια δυναμική, που η μεταστέγαση της Βιβλιοθήκης είναι επιβεβλημένη. Ας μη λησμονείται, εξάλλου, πως στον όγκο των βιβλίων που φιλοξενούνται στο Διόνυσο, πρέπει να προστεθεί και αυτός που παραμένει αναξιοποίητος στην πάλαι ποτέ Βιβλιοθήκη της Δροσιάς, αλλά και σε αυτήν του Κρυονερίου. Στο σχετικό αίτημά της προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Σπ. Αρνή, η κ. Γιαννέτου περιγράφει τις προδιαγραφές μιας νέας, καταλληλότερης, αίθουσας και υπογραμμίζει:

Η Βιβλιοθήκη ήδη αποτελεί διαμάντι για τον δήμο μας . Με σωστότερη όμως υποδομή θα έχει μεγαλύτερη πρόοδο, το έργο της θα μπορέσει να απευθυνθεί σε περισσότερους πολίτες του δήμου μας και θα μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη άνεση και καταλληλότερες συνθήκες για τις υπηρεσίες και τα προγράμματά της. Η επένδυση που απαιτείται θα έχει πολλαπλά οφέλη: Στην συντομότερη ανάπτυξη της συλλογής τίτλων από δωρεές και αγορές, στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων δημοτών, στην περαιτέρω ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας μικρών/μεγάλων, στην προσέλκυση και εκπαίδευση περισσότερων παιδιών, στην αξιοποίηση περισσότερων εθελοντών και στην ανάπτυξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Επίσης, θα ενισχυθεί το όνομα και το αντίκτυπο της Βιβλιοθήκης εντός και εκτός δήμου και θα βελτιωθεί η δυνατότητα συνεργασίας και φιλοξενίας άλλων φορέων όπως π.χ. σχολείων, συλλόγων κ.λ.π. Τέλος, θα αναπτυχθεί και εξελιχτεί η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών ή άλλων προγραμμάτων Βιβλιοθήκης που χρειάζονται μεγάλους περιποιημένους χώρους που να προσελκύουν και εμπνέουν.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 Δήμου Διονύσου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Α’ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Ο.Ε. 2022

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση αναγκαιότητας μεταστέγασης και εύρεσης κατάλληλου χώρου-κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Διονύσου σε κεντρικό σημείο του αστικού ιστού του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Συζήτηση για την κακοκαιρία “Ελπίδα”