logo


Σχέδιο ψηφίσματος κατά της εισβολής στην Ουκρανία κατέθεσε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου χθες, Παρασκευή 4 Μαρτίου, πριν από την έναρξη της κατεπείγουσας συνεδρίασης για τα λατομεία, η παράταξη «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου». Το ψήφισμα, όπως δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος Θ. Κρητικός, θα συζητηθεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως και την προσεχή Τρίτη 9 Μαρτίου, οπότε έχει προγραμματισθεί η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Σώματος.

Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής:

Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι να εξελίσσεται μία ανθρωπιστική κρίση ως αποτέλεσμα μίας παράλογης εισβολής και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν μπορούμε, όμως, να παρακολουθούμε μένοντας άπραγοι, οφείλουμε εμπράκτως να δείξουμε την αλληλεγγύη μας -ο καθένας όπως μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει- και να σταθούμε δίπλα στις πληγείσες  οικογένειες, που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτονόητο ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε  είναι η σύσσωμη υποστήριξη του Δήμου μας, τόσο με συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού όσο και με πρωτοβουλία, ώστε  να υπάρξουν δυνατότητες φιλοξενίας από συνδημότες μας για πληγείσες οικογένειες, προκειμένου  να νιώσουν  ασφάλεια και  φροντίδα.

Νιώθουμε την αγωνία και κατανοούμε τον φόβο και την αγανάκτηση  του Ουκρανικού λαού, που υφίσταται την παράλογη αυτή επίθεση και τα εξ αυτής τραγικά γεγονότα και συνέπειες.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας, ζητάμε τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, την κατάπαυση όλων των εχθροπραξιών και των ενεργειών που προσβάλλουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις αρχές της Δημοκρατίας και της Διεθνούς Νομιμότητας.