logo


Στις 4 το απόγευμα, σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό δράσεων και ενεργειών για την αποτροπή της ίδρυσης και λειτουργίας νέων λατομείων στο Πεντελικό Όρος και λήψη απόφασης για την επικαιροποίησή τους.

Όπως τονίζει στη σχετική πρόσκληση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικός “Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του ότι πλήττονται τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του και υποβαθμίζεται η περιοχή”.

Στη συνεδρίαση το Σώμα θα κληθεί να συζητήσει, ίσως και να εμπλουτίσει, την κοινή εισήγηση που διαμόρφωσε μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις η διαπαραταξιακή επιτροπή, σε πλήρη σύνθεση πλέον, μια που επέστρεψε στις τάξεις της η παράταξη της μείζονος μειοψηφία. Αυτή η κοινή εισήγηση περιλαμβάνει τον προγραμματισμό- με ευέλικτο χρονοδιάγραμμα-  των κινήσεων αντίδρασης του Δήμου Διονύσου στο εξής, με το δεδομένο πως η ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ συμπλήρωσε πρόσφατα τις άδειες έρευνες για τους 5 Λατομικούς Χώρους, 1000 περίπου στρεμμάτων, όπου από τον περασμένο Απρίλιο επιδιώκει να ξεκινήσει εκ νέου λατομική εκμετάλλευση στο Πεντελικό: