logo


1000 στρέμματα. Σε τόση έκταση θέλει η ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ να σκάψει το βουνό της Πεντέλης για να βγάλει μάρμαρο.

44 χρόνια. Τόσον καιρό μπορεί να κρατήσει αυτή η εκμετάλλευση, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

267 μέτρα. Αυτή είναι η απόσταση από τα πρώτα σπίτια της πόλης ενός μόνο από τους 5 υποψήφιους Λατομικούς Χώρους.

110- 6- 18. Σε 110 μέτρα βάθος θα γίνεται η επιφανειακή εξόρυξη, που θα δημιουργήσει 6 βαθμίδες με 18 μέτρα πλάτος η καθεμιά- μόνο για τον ένα από τους 5 Λατομικούς Χώρους, που θα είναι ορατοί μέχρι και από τα διόδια των Αφιδνών.

104 δρομολόγια. Είναι ο- με συντηρητικούς υπολογισμούς- καθημερινός αριθμός των δρομολογίων με φορτηγά που θα απομακρύνουν ό,τι θα βγάζει το Λατομείο- μόνο από τον ένα εκ των 5 Λατομικών Χώρων. Κάντε τον πολλαπλασιασμό.

1100. Είναι τα είδη των φυτών που ευδοκιμούν μόνο στην Πεντέλη- πριν να φτάσουν οι μπουλντόζες.

4- είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στην Ανατολική Αττική. Και δεν έχουν πει κουβέντα για την καταστροφή που επιχειρείται στη γειτονιά τους.

2- είναι οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που μένουν στο Δήμο Διονύσου και δεν έχουν πει κουβέντα για την καταστροφή που απειλεί τα σπίτια τους.

1 και μοναδικό το βουνό της Αττικής που μετά από καταστροφικές, καταστροφικότατες, πυρκαγιές, έχει πρασινίσει και πάλι. Και θέλουν να το κάνουν φαιό νταμάρι.

40.000 + 4.500.000 άνθρωποι. Είναι ο πληθυσμός που του υποθηκεύουν την ανάσα του.

Όσο για την οικονομική καταστροφή- ας αναλογιστεί ο καθένας που επέλεξε το Δήμο Διονύσου για τόπο κατοικίας του, επενδύοντας περιουσίες, ποια αξία θα έχουν οι περιουσίες αυτές την επόμενη ημέρα. Και τα επόμενα 44 χρόνια.