logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κράτος εν κράτει, καθεστώς ή και βασίλειο του Καλαφατέλη, όπως και να το αποκαλέσεις όσο κι αν κλυδωνίζεται εσωτερικά ή και εξωτερικά συνεχίζει ακάθεκτο

Το «όλα πάνε καλά», όπως προκύπτει από κάθε μονόλογο του στο Δ.Σ. ή στις συνεντεύξεις του σε φιλικά μέσα, δεν γίνεται πια αποδεκτό ούτε από την πλειοψηφία των ανυποψίαστων δημοτών που τον έβγαλαν πρώτο, πιστεύοντας ότι «άλλαξε (!!!)».

Δεν μπορούν πλέον ακόμα και αυτοί να στηρίξουν συνειδησιακά την καθίζηση πραγματική και ηθική της διοίκησής του, επί 30 μήνες, γιατί ζουν στο «πετσί» τους το δεύτερη φορά Καλαφατέλης.

Η μια απογοήτευση διαδέχεται την άλλη κι αν δεν είχε κλονιστεί μέχρι σήμερα από την πραγματική εικόνα της ποιότητας ζωής τους ήρθαν τα Νέα Λατομεία στο Πεντελικό όρος, η «Μήδεια», η «Ελπίδα» και οι Πυρκαγιές που έφεραν στο φως όλο το μπάχαλο και το έλλειμμα διοίκησης, ευθύνης και ενσυναίσθησης.

Ο κάθε λογικός δημότης βάσιμα αναρωτιέται πώς και γιατί δεν προσπάθησε η δημοτική αρχή έστω για μερικά μπαλώματα ακόμα και για τα μάτια του κόσμου ώστε να μην βολοδέρνει στα κοινωνικά δίκτυα;;;

Μόνο που απ’ ότι φαίνεται ακόμα και οι ημέτεροι δεν στέκονται δίπλα του, όπως θα ήθελε, τον εκθέτουν σε κάθε δύσκολη στιγμή, παρά τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις, καθώς βλέπουν πως ο Δήμαρχος δεν τραβάει άλλο και το «καράβι πάει στα βράχια» και το μόνο που σκέφτονται είναι «ό,τι προλάβουμε να πάρουμε καλόν είναι».

Ήρθαν και οι κακές εξελίξεις οικιστικό-δασικό, λατομεία (και 5η απόφαση άδειας λατομικής εκμετάλλευσης 25-02-2022), επισφάλειες από την ανακύκλωση απαιτήσεων και υποχρεώσεων (θέμα χρόνου ήταν), που έχουν εξανεμίσει κάθε προοπτική του Δήμου, η οποία έτσι κι αλλιώς  με τις απευθείας αναθέσεις και την τυφλή υποταγή στις Κυβερνητικές πολιτικές, δεν θα ερχόταν. Για να μην αναφερθούμε για τις αποφάσεις «δώρα» στους ημέτερους (π.χ. μεταφορά υποσταθμού ΔΕΔΔΗΕ, μισθώσεις, προμήθειες ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης κ.ά.).

Σιγά μην ήθελε ο Δήμαρχος εξυγίανση του Δήμου και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες(!!!) όταν με ευθύνη της διοίκησης του αφήνει όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία χωρίς θέρμανση για 10 ημέρες και τους μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο και με τα παράθυρα ανοιχτά, λόγω πανδημίας.

Οι προβλέψεις για τα ανείσπρακτα είναι η αχίλλειος πτέρνα διαχρονικά κάθε προϋπολογισμού και ισολογισμού του Δήμου που ανέρχονται συνολικά στα 12,7 εκ. ευρώ γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την μεγέθυνση των επισφαλειών παρά την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάζουν με την κατά κόρον χρήση της δημιουργικής λογιστικής.

Έτσι όλο και πιο συχνά πλέον αναζητείται λύση, πάντα παρασκηνιακά, της μετά Καλαφατέλη εποχής, αφού κανείς τους δεν θέλει τα «βράχια». Δυστυχώς η παγίδα παραμένει ίδια για τους δημότες του νέου και άφθαρτου υποψήφιου δημάρχου και της ευκαιριακής συμπόρευσής τους, καθώς κι αυτός τελικά θα υποχρεωθεί να υπηρετήσει με συνέπεια τα ίδια συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών, όπως μέχρι τώρα.

Με απλά λόγια, στα «βράχια» θα παραλάβει η επόμενη δημοτική αρχή το Δήμο και στα «βράχια» θα τον ξαναπαραδώσει αν οι δημότες ξαναπέσουν στην παγίδα, που επιμελώς κάθε φορά στήνεται από τους επιτήδειους. Οι δημότες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν μνήμη «χρυσόψαρου» αν πραγματικά θέλουν να είναι προνόμιο που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο Δήμο Διονύσου.

Όσο διαγκωνίζονται οι ημέτεροι και τα ντόπια συμφέροντα να έχουν λόγο και επιρροή ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να απομυζούν του Δήμο, καθώς δεν θα ποντάρουν σε κουτσό άλογο, άσπρη μέρα για τους δημότες δεν υπάρχει.

Όσο ύφος κι αν έχει, όσες γραβάτες κι αν φορέσει, όσες πόζες κι αν πάρει τίποτα δεν τον σώζει από την κατρακύλα, καθώς υποσχέθηκε πολλά αλλά πράττει λίγα και επιλεκτικά για τους πραγματικούς του «αφεντάδες» και αυτό δεν πρέπει να το συγχωρήσουν ξανά οι δημότες τόσο στον ίδιο όσο και στους όμοιούς του, ειδικά τώρα που η νέα περιβαλλοντική καταστροφή του Πεντελικού όρους από τα νέα λατομεία, είναι προ των πυλών.

Οι σημαίες, τα συνθήματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις Τελείωσαν!!!

Έλα μαζί μας!