logo


Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της επαπειλούμενης εγκατάστασης νέων λατομείων στην Πεντέλη, αλλά και κοινή εισήγηση για το ίδιο θέμα, τα οποία επεξεργάζεται τα τελευταία 24ωρα με εντατικούς ρυθμούς η διαπαραταξιακή επιτροπή, θα συζητηθούν αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στην ειδική και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου για τα λατομεία, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που συμφωνήθηκε μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνη στη χθεσινή (2/3) έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής, θα απευθύνεται- αλλά όχι περιοριστικά- προς όλο το συναρμόδιο πολιτικό προσωπικό- υπουργούς και υφυπουργούς Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Εσωτερικών, Περιφερειάρχη και Πρόεδρο ΠΕΔΑ- με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στα κόμματα της Βουλής.

Το μήνυμα στο ψήφισμα είναι σαφές: Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Γιατί αυτό, το Πεντελικό βουνό, είναι το σπίτι μας. Και, επειδή έχει γίνει πια ξεκάθαρο, πως για την επιχειρούμενη επένδυση της εταιρείας ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ασκούνται πιέσεις τόσο από οικονομικούς όσο και από πολιτικούς κύκλους, βλέπε κυβέρνηση, όσοι δεν συμπαραταχθούν στον αγώνα της πόλης, θα θεωρούνται στο εξής και δια βίου ανεπιθύμητα πρόσωπα.

“Μην τολμήσει κανείς από αυτούς να έρθει εδώ και να ζητήσει την ψήφο μας στις εκλογές”, είναι αυτό που ακουγόταν κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες στις συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής, που χτες  συνόψισε τις ενέργειες στο εξής, όσον αφορά στο δικαστικό, στο πολιτικό, στο κοινωνικό επίπεδο. Ανάμεσά τους ένδικα μέσα κατά της 5ης κιόλας απόφασης για λατομική έρευνα, εξώδικες διαμαρτυρίες προς όσους αγνόησαν ή/και καταστρατήγησαν τη νομοθεσία, συναγερμός και συστηματική κινητοποίηση συλλόγων, φορέων, ντόπιων κομματικών οργανώσεων με τη χρήση σύγχρονων τρόπων ενημέρωσης, κλείσιμο του Δημαρχείου και δρόμων της πόλης, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από τα υπουργεία, πιέσεις για συναντήσεις με υπουργούς και με τον Πρωθυπουργό. Όλα τα παραπάνω κατηγοριοποιήθηκαν, μετά από πρόταση του Ν. Κλήμη από τους “ΜΑΖΙ για το Διόνυσο”, και θα προγραμματίζονται κατά προτεραιότητα από την επιτροπή βάσει ευέλικτου χρονοδιαγράμματος, ανάλογα με τις κάθε φορά εξελίξεις και τη χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα, τα Λατομεία και την έκδοση και 5ης άδειας στη ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ για λατομικές έρευνες, θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα, στη μία το μεσημέρι, και η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, όπου αναμένεται να προσέλθουν και μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για διευκρινίσεις.

Και μια επισήμανση της Οδού Διονύσου: Όλες οι προσπάθειες, όλες οι συνεδριάσεις, ακόμη και όλες οι αντεγκλήσεις και οι διαφωνίες, οξύτατες κάποιες φορές, οδήγησαν τελικά στη σύγκλιση, και σε μια κοινή εισήγηση από όλες τις πλευρές της διαπαραταξιακής επιτροπής. Γιατί στο μυαλό όλων κυριαρχούσε μια εικόνα: Του βουνού της γειτονιάς μας σκαμμένου από μπουλντόζες. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, και σε ό,τι συνεπάγεται, η αντίδραση όλης της πόλης και όλης της Αττικής πρέπει να είναι καθολική, ενιαία, αδιαπραγμάτευτη, μαζική, ξεκάθαρη και απόλυτη.