logo


Μετά από όλη την αναστάτωση των προηγούμενων ημερών, με πολλά σχολεία της πόλης όλων των βαθμίδων να μένουν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας της αντισυμβατικής  και καταχρηστικής συμπεριφοράς του αναδόχου, η κατάσταση φαίνεται πως ομαλοποιείται, με πρωτοβουλία και συντονισμένες ενέργειες των δυο Σχολικών Επιτροπών.

Πιο συγκεκριμένα:

Με 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης εφοδιάστηκαν σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου από νέο ανάδοχο- το δεύτερο κατά σειρά στο σχετικό διαγωνισμό του 2020- τα Νηπιαγωγεία Δροσιάς, και έτσι αντιμετωπίστηκε το πιο επιτακτικό πρόβλημα, ενόψει της υπογραφής νέας σύμβασης. Υπενθυμίζεται πως από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην των Νηπιαγωγείων Δροσιάς που μοιράζονται κοινή δεξαμενή, υπήρχε αίτημα για πετρέλαιο και από το 2ο Δημοτικό Κρυονερίου, το οποίο σύμφωνα με την Πρόεδρο της οικείας Σχολικής Επιτροπής Α. Τόκα, έχει επάρκεια για μια εβδομάδα- αλλά ήδη τότε θα έχει ξεκινήσει να τρέχει η σύμβαση με το νέο ανάδοχο, η συνεργασία με τον οποίο κατά το παρελθόν υπήρξε, όπως όλοι τονίζουν, άψογη. Υπενθυμίζεται επιπλέον πως στην πρόσφατη (Παρασκευή 25/2) έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση της Προέδρου να καταγγείλει τη σύμβαση λόγω υπαιτιότητας του νυν αναδόχου και να καλέσει το δεύτερο κατά σειρά, με στόχο να προπαραγγείλει εκτάκτως ποσότητες καυσίμου θέρμανσης, ενόψει της υπογραφής νέας σύμβασης. Γι’ αυτό το λόγο η Πρόεδρος συγκαλεί ακόμη μια έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς σήμερα το βράδυ, ώστε να συσταθεί τριμελές γνωμοδοτικό όργανο που θα αναθέσει την προπαραγγελία, με βάση τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αυτός ο δεύτερος ανάδοχος έχει ήδη δεχθεί να προχωρήσει σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, προσφέροντας επίσης υψηλό ποσοστό έκπτωσης και τηρώντας τη συμβατική υποχρέωση για εξόφληση τιμολογίων σε διάστημα ενός μήνα.

Όσο για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από πίεση του νέου Προέδρου Ν. Παπαδόπουλου, νομιμοποιήθηκε από την Τράπεζα ως οικονομικός διαχειριστής του Νομικού Προσώπου με πρόσβαση στο λογαριασμό του, οπότε εξόφλησε εννέα συνολικά τιμολόγια του νυν αναδόχου- τέσσερα που έληξαν στις αρχές Φεβρουαρίου και άλλα πέντε που λήγουν στις 2 Μαρτίου, συνολικού ύψους 20.000 ευρώ περίπου. Μετά από αυτά, ο κ. Παπαδόπουλος διεμήνυσε στον ανάδοχο πως έχει μια ημέρα προθεσμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμείς παραγγελίες που μέχρι σήμερα αρνείται να ικανοποιήσει. Παράλληλα ο ίδιος προετοιμάζει με τη σειρά του έκτακτη συνεδρίαση για αύριο βράδυ, Τρίτη 1 Μαρτίου, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και με στόχο την ίδια απόφαση, όπως και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να επανέλθει η ομαλότητα στην εξασφάλιση θέρμανσης στα σχολεία. Προς το παρόν παραμένουν χωρίς πετρέλαιο τα Γυμνάσιο και Λύκεια σε Αγ. Στέφανο, Άνοιξη και Δροσιά. “Αλλά στόχος μας είναι Τετάρτη πρωί όλα τα σχολεία να έχουν θέρμανση πάση θυσία”, συμπληρώνει ο κ. Παπαδόπουλος.