logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ακόμη νέο σύγχρονο σχολείο, το τρίτο κατά σειρά μετά το Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου και το Δημοτικό Κρυονερίου, πρόκειται πολύ σύντομα να ξεκινήσει να ανακατασκευάζεται με χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο της ένταξης του έργου στον άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Διονύσου, στον κόμβο Αγίου Στεφάνου – Κρυονερίου, η έναρξη ανακατασκευής του οποίου αναμένεται μέσα στις επόμενες ενδομάδες.

Η σχετική σύμβαση του έργου υπεγράφη την Παρασκευή 25/2, από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και τους εκπροσώπους του αναδόχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανου Κριεμάδη και της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας Άννας Αγγελίνα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» και έχει προϋπολογισμό 1.795.510,28 €.

Το έργο, χρονικής προβλεπόμενης διάρκειας 18 μηνών, προβλέπει την πραγματοποίηση εκτεταμένων εργασιών επισκευής και συντήρησης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου καθώς και την προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού εργαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησής μας καταφέραμε να δρομολογήσουμε την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στο Δήμο μας. Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την ανακατασκευή του ΕΠΑΛ Διονύσου με νέα σύγχρονα εργαστήρια που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών μας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου αρμόδιους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που παρά την υποστελέχωση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει προς όφελος των συμπολιτών μας.»