logo


Με ανακοινώσεις τους η ΟΓΕ Διονύσου, η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών του Δήμου και το Σωματείο εργαζόμενων στη First Data στηρίζουν το νεοϊδρυθέν ταξικό σωματείο στην εταιρεία “Γευσήνους”:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Όπως οι γυναίκες  της ΛΑΡΚΟ, όπως οι γυναίκες της COSCO, όπως οι γυναίκες στα Πετρέλαια Καβάλας, όπως οι  σχολικές  καθαρίστριες έξω απ’το Υπουργείο Εργασίας, τους βροντοφωνάζουμε:

                                            «Δεν μασάμε!»

   Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις  την ίδρυση  ταξικού σωματείου στη Γευσήνους, κόντρα  στο εργοδοτικό-καρικατούρα, που μόνο σκοπό  έχει να καταπνίξει  ύπουλα  την  συσπείρωση των  συναδέλφων, διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς.

  Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα, η ανάγκη συλλογικού συντονισμού μαζικών φορέων στο κίνημα,  εργατικών ταξικών  σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, κόντρα στην πολιτική που  θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη  των λίγων.

  Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά: Το ταξικό  σωματείο της Γευσήνους είναι εδώ κι εμείς το στηρίζουμε.

                                                                                            Άνοιξη 23/2/2022

Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Δήμου Διονύσου

Καταδικάζουμε την απόπειρα δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου στη Γευσήνους. Η εργοδοσία κήρυξε πόλεμο χρησιμοποιώντας όλες τις ύπουλες και τραμπούκικες μεθόδους, προκειμένου να κάμψει την απόφαση των εργαζομένων για ίδρυση ταξικού σωματείου.

Αυτό που δεν κρύβεται, είναι πως το ταξικό σωματείο, δημιουργήθηκε για να υπερασπιστεί τις εξουθενωτικές συνθήκες, τις απλήρωτες υπερωρίες, την τρομοκρατία, τις απειλές.

Το σωματείο είναι ΕΝΑ και οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά να το υπερασπίζονται.

Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι φοιτητές της περιοχής, γνωρίζουν ότι η επίθεση της εργοδοσίας έχει μόνο ένα σκοπό: » να μη σηκώσει ο εργάτης κεφάλι».

Δε θα τους περάσει!

Η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών του Διονύσου, θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το ταξικό σωματείο της Γευσήνους, γιατί η δύναμή μας  βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη, σε αντίθεση με την εργοδοσία Γευσήνους, που μας θέλει απομονωμένους.

        ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ- ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στην εταιρεία Γευσήνους ΑΒΕΕ που πρόσφατα δημιούργησαν το σωματείο τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν απέναντι στην εργοδοσία η οποία μετά τις απειλές και την τρομοκρατία τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και το εργοδοτικό σωματείο μου δημιούργησε η διοίκηση της εταιρείας.

Στεκόμαστε δίπλα σε αυτό και σε κάθε σωματείο που διεκδικεί σε ταξική κατεύθυνση, δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς, παλεύει για σταθερή δουλειά, σε ανθρώπινες συνθήκες, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το ΔΣ