logo


Με 9 συνολικά θέματα, και με τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηιεί την Τρίτη 22 Φεβεουαρίου στις 9 το πρωί η 5η κατά σειρά συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου (σ.σ. για να ακολουθήσουν την ίδια ημέρα δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου- μια ειδική, για τον απολογισμό και τον ισολογισμό του Δήμου έτους 2018, στις 5 το απόγευμα, και μια τακτική, που θα ξεκινήσει στις 6 το βράδυ).

*Κεντρικό θέμα, που αφορά σε όλο το Δήμο Διονύσου και την προβολή του ως χώρου με σημαντική πολιτιστική ακτινοβολία, η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για εργασίες διαμόρφωσης στον αρχαιολογικό χώρο της Ραπεντώσας, για το ποσόν των 20.000 ευρώ με χρηματοδότηση του Δήμου. Το έργο, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, θα περιλαμβάνει: Καθαρισµό και διαµόρφωση του χώρου εντός του οποίου πρόκειται να τοποθετηθούν τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά µέλη, καθώς και διαµόρφωση ράµπας για πρόσβαση γερανοφόρου οχήµατος για την διαµόρφωση κατάλληλων επιπέδων, Καταγραφή, σχεδίαση και φωτογράφιση των διάσπαρτων στον χώρο αρχιτεκτονικών µελών, Μεταφορά, τακτοποίηση και ταξινόµηση των λίθων στο διαµορφωµένο χώρο, Επείγουσες εργασίες προστασίας επιγραφών σε αρχιτεκτονικά µέλη και στα χορηγικά µνηµεία που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο, Τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης για τους επισκέπτες. Τα παραπάνω είναι, πάντως, το πρώτο μόνο βήμα για την προβολή και ανάδειξη του χώρου ως πολλαπλού στρατηγικού πλεονεκτήματος της πόλης, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ν. Καρυστινού στη συνέντευξή του προς την Οδό Διονύσου. Ο ίδιος, άλλωστε, στη διάρκεια της θητείας του είχε ετοιμάσει και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο.

*Στην Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή, περιλαμβάνεται και ο ορισμός δικηγόρου- εξωτερικού συνεργάτη, που θα χειριστεί την υπόθεση παρακράτησης ή/και καθυστερημένης απόδοσης τελών και λοιπών φόρων (δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, ΤΑΠ), ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που τους εισπράττουν μεν για λογαριασμό του Δήμου αλλά είτε δεν τους αποδίδουν εγκαίρως είτε τους αποδίδουν εν μέρει είτε τους παρακρατούν. Η υπόθεση δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το Δήμο μας, αλλά και μερικές ακόμη δεκάδες Δήμων στη χώρα, και μέχρι σήμερα την χειρίζεται με επιτυχία ο δικηγόρος Α. Παπαρρηγόπουλος. Ο ίδιος με επείγουσα επιστολή του καλεί το Δήμο να αναλάβει άμεσα ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και ολοσχερής είσπραξη των οφειλόμενων ποσών με τους νόμιμους τόκους τους αλλά και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες ζημιογόνες καταστάσεις και προτείνει να του ανατεθεί ο σχετικός νομικός χειρισμός, εξώδικος σε πρώτη φάση, με συνολική αμοιβή 1000 ευρώ. Στην πρόταση αυτή συμφωνεί και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου λόγω φόρτου εργασίας της Νομικής Υπηρεσίας αλλά και εξειδίκευσης του κ. Παπαρρηγόπουλου στο εν λόγω αντικείμενο.

*Ήταν να γίνει στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε, κι έτσι επαναπρογραμματίζεται για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. Ο λόγος για την τιμητική βράβευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου για τις εξαιρετικές επιδόσεις του στην εκπόνηση  προγραμμάτων και δράσεων, και μάλιστα με αντίξοες συνθήκες εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Για τις δράσεις του αυτές, μάλιστα, το Σχολείο έχει διαπιστευθεί ως International School (Διεθνές Σχολείο) από το Βρτανικό Ινστιτούτο για το σύνολο των δράσεων την τριετία 2018-2021. Η βράβευση του 1ου Δημοτικού αυτή τη φορά προγραμματίζεται για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, 11π.μ.-12.30μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Διονύσου, παρουσία μάλιστα και εκπροσώπου του Ινστιτούτου.

*Απ΄ευθείας ανάθεση, λόγω ύψους προϋπολογιζόμενης δαπάνης, προτείνεται να γίνει για την προμήθεια ειδών catering που προσφέρονται στις διάφορες εκδηλώσεις (πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές, επιμορφωτικές, εθνικές γιορτές κ.λπ.) του Δήμου. Το ποσόν ανέρχεται στις 5.000 ευρώ περίπου.

*Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον εργολάβο (ΙΛΙΟΝ) που έχει αναλάβει την αποχέτευση στη Δροσιά και το Δήμο Διονύσου. Υπενθυμίζεται πως μόλις προ δεκαπενθημέρου η Οικονομική Επιτροπή είχε και πάλι ασχοληθεί με δυο ενστάσεις της εταιρείας κατά ισάριθμων ενεργειών της Τεχνικής Υπηρεσίας, που την καλούσε να συνεχίσει το έργο. Εντωμεταξύ η ΙΛΙΟΝ υπέβαλε Ειδική Διακοπή Εργασιών, την οποία απέρριψε με απόφασή της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ως αβάσιμη, μη νόμιμη, καταχρηστική και απαράδεκτη.  Την απόφαση αυτή προσέβαλε η εταιρεία με ένστασή της και έτσι μεθαύριο στην Οικονομική Επιτροπή η Τεχνική Υπηρεσία προτείνει την απόρριψη και αυτής της ένστασης, ως στηριζόμενη αποδειξίμως σε “άτοπες, ανακριβείς και αναληθείς αιτιάσεις”.

*Η ίδια εταιρεία, πάντως, αμέσως μετά ζητεί την παράταση της αποκλειστικής τμηματικής προθεσμίας κατά 8 μήνες, λόγω αύξησης στην τιμή των υλικών, βραχώδους εδάφους, καθυστέρησης σε προηγούμενη πληρωμή της, καιρικών συνθηκών κ.λπ. Στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Κριεμάδης προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα της ΙΛΙΟΝ, χωρίς πάντως να υπάρξει υπέρβαση του χρόνου της συνολικής προθεσμίας που λήγει το Δεκέμβριο του 2022.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης ορισµού δικηγόρου-εξωτερικού συνεργάτη για τον χειρισµό της υπόθεσης αναζήτησης των µη αποδοθέντων στον ∆ήµο εισπραχθέντων τελών από τις εταιρείες-εναλλακτικές παρόχους ενέργειας.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡ. & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την Προµήθεια ψηφιακών υπογραφών.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνη Υπηρεσιών Παροχής για διοργάνωση εκδήλωσης τιµητικής βράβευσης του 1ου ∆ηµοτικού ∆ιονύσου το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στο Π.Π.Κ. ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξειδίκευση πίστωσης για προσφορά εδεσµάτων και συναφών ειδών catering στις εκδηλώσεις του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση σύναψης και όρων Προγραµµατικής Σύµβασης πολιτισµικής ανάπτυξης για το έργο “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.(4101)

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.(4751)

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικών Ενταλµάτων Προπληρωµής για την Έκδοση Παραβόλων και ∆απανών ΚΤΕΟ, Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωσης Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήµατα του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Αποστολή απόψεων Προϊσταµένης Αρχής επί της ένστασης της εταιρείας ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΚΑΤ ΑΤΕ κατά της υπ’αριθµ. 47727/21/7-2-2022 Απόφασης της ∆ιευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου Απόρριψης της Ειδικής ∆ήλωσης ∆ιακοπής Εργασιών του έργου «Ολοκλήρωση έργων ακαθάρτων υδάτων ∆.Κ. Αγ. ∆ροσιάς». (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5008942)

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση παράτασης αποκλειστικής τµηµατικής προθεσµίας εκτέλεσης του έργου «Ολοκλήρωση έργων ακαθάρτων υδάτων ∆.Κ. Αγ. ∆ροσιάς». (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5008942)

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού Άνω των ορίων και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την Προµήθεια τροφών για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου και των Παιδικών Σταθµών και Κ.Α.Π.Η του ΝΠ∆∆ Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία – Η ΕΣΤΙΑ.