logo


Ενάμιση και πλέον χρόνο πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, η παράταξη «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” εγκαινιάζει  την προεκλογική περίοδο, απευθύνοντας πρόσκληση για διάλογο, συμπράξεις και συνεργασία, με στόχο “τη ριζική αλλαγή το μοντέλο διοίκησης του Δήμου και την οριστική απαλλαγή από την παρούσα Δημοτική Αρχή”. Ως ελάχιστες προϋποθέσεις για το διάλογο, ο Εύπολις θέτει την ανιδιοτέλεια των συμμετεχόντων, τη διαφάνεια, την ουσιαστική διαβούλευση, την αξιοκρατία, την προάσπιση του δημόσιου χρήματος κ.λπ. “με οργανωτικό σχέδιο και αρχές με βασικούς πυλώνες τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις δεξιότητες  και την ανιδιοτέλεια”. Η πρόσκληση για την επίτευξη συμπράξεων περιλαμβάνει ακόμη την πρόταση, να ηγηθεί του όποιου σχήματος προκύψει ο επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκης, που- όπως τονίζεται- διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία, με γνώση για τα θέματα αιχμής που απασχολούν το Δήμο, και με πίστη σε αξίες και αρχές:

Πρωτοβουλία συμπράξεων για το αύριο του Δήμου Διονύσου

Η παράταξη «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» ανταποκρινόμενη στην επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή, τόσο στο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, όσο και στον τρόπο λειτουργίας του,  διαμόρφωσε, κατόπιν συζητήσεων με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της, αλλά και με ενεργούς Πολίτες και συλλογικότητες του Δήμου μας, ένα πλαίσιο ελάχιστων προϋποθέσεων, που, κατά τη γνώμη μας, μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου για συνεργασίες. Σκοπός η οριστική απαλλαγή από την παρούσα Δημοτική Αρχή, που η μοιραία αμεριμνησία της σε κρίσιμους τομείς, οδήγησε στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών, στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας όσον αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων, και, τέλος,  στην ανήκεστη καταστροφή του φυσικού κάλλους του Δήμου μας.

Οι κύριοι άξονες των προϋποθέσεων για το διάλογο αφορούν:

u  Τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, σε σχέση με την αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων της Ο.Ε. (Οικονομικής Επιτροπής).

u  Τη συγκρότηση της Ε.Π.Ζ. (Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) και της Πολιτικής Προστασίας από επιστήμονες και ανθρώπινο δυναμικό με εξειδικευμένες γνώσεις.

u  Την ορθολογική οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του, με συνεχή επιμόρφωση, αξιοποίηση και έλεγχο του ανθρώπινου δυναμικού.

u  Τη στενή συνεργασία με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων και τον ενεργό ρόλο τους σε δράσεις και σχέδια.

u  Την ουσιαστική διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα όργανα και τους Συλλόγους του Δήμου.

u  Την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των Δημοτών γύρω από θέματα/προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και τις προτεινόμενες λύσεις.

u  Τα αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής ανθρώπινου δυναμικού σε θέσεις ευθύνης.

u  Την απόλυτη διαφάνεια συλλογικής χρηματοδότησης της διαμορφούμενης συμπαράταξης (crowdfunding).

Θεωρούμε αυτονόητο ότι, οι όποιες συνέργειες προκύψουν, δεν μπορούν να στηριχθούν σε συγκυριακά ή ευκαιριακά φαινόμενακαι, ασφαλώς, ούτε στην ανάληψη της Δημοτικής Αρχής χωρίς οργανωτικό σχέδιο και αρχές με βασικούς πυλώνες τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις δεξιότητες  και την ανιδιοτέλεια. Οι συνέργειες που θα προκύψουν, πρέπει να στηρίζονται στην ειλικρίνεια, τη νομιμότητα, την καθαρότητα και την προτεραιότητα της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος, χωρίς καμία έκπτωση.

Επίσης, αυτονόητο θεωρούμε και τον κομβικό ρόλο του Επικεφαλής του νέου σχήματος που θα προκύψει. Κρίνουμε πως πρέπει να είναι ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί:

ü  Να συσπειρώνει τους δημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις.

ü  Να εμπνέει με το προσωπικό του παράδειγμα, ως πολίτη και ως πολιτικού, τους συνεργάτες και τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης.

ü  Να λειτουργεί δημοκρατικά, με αξιοκρατικά κριτήρια, καταργώντας οποιαδήποτε πελατειακή σχέση.

ü  Να διαθέτει τόσο πολιτική όσο και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα αιχμής του Δήμου.

Η πρότασή μας αφορά στον Επικεφαλής της παράταξής μας, Κωστή Κουριδάκη.

ü  Είναι γνωστό ότι ο Κωστής, έχοντας την αναγκαία αυτοδιοικητική εμπειρία, συμμετέχοντας στα κοινά  του Δήμου ως πρώην και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» από ιδρύσεώς της.

ü  Είναι, επίσης, γνωστό ότι πρόκειται για έναν επιτυχημένο επαγγελματία – Πολιτικό Μηχανικό, με γνώσεις για πολλά σοβαρά και σημαντικά θέματα που απασχολούν το συγκεκριμένο Δήμο, όπως πολεοδομικά, δασικά, περιβαλλοντικά, διοικητικά.

ü  Τέλος, είναι γνωστό ότι, ο ίδιος, με την προσωπική του στάση επί σειρά ετών, διέβλεψε έγκαιρα τις παθογένειες της παρούσης Δημοτικής Αρχής και ως εκ τούτου, δεν συμμετείχε καιροσκοπικά στο διαμοιρασμό έμμισθων θέσεων στον Δήμο, μένοντας πιστός σε αξίες και αρχές.

Αγαπητοί συνομιλητές

Οι καταστροφικές συνέπειες της «Μήδειας», των πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι και της …ανεκπλήρωτης «Ελπίδας»,  αποτελούν τα πειστήρια μιας ανίκανης Δημ. Αρχής, που ενδιαφέρεται, αποκλειστικά, για την εξυπηρέτηση ημετέρων, με απευθείας αναθέσεις έργων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και για τη δημιουργία εντυπώσεων στους Δημότες. Νοιώθοντας ότι βιώνουμε μια πραγματική κατάσταση εκτάκτου «πολιτικής» ανάγκης, εδώ και αρκετό καιρό στο Δήμο μας, πιστεύουμε ότι:

Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Κρίνουμε ότι μέσα από ένα συνεργατικό αυτοδιοικητικό σχήμα, με όραμα και έντιμη προσπάθεια για το κοινό όφελος,  μπορούμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου πρότυπου προαστιακού δήμου με βάση το τρίπτυχο:

u  Παιδεία |Περιβάλλον |Πολιτισμός

Απαραίτητη η παρεμβατική και δημιουργική δράση των παλαιών και νέων κατοίκων του Δήμου και ιδιαίτερα της νεολαίας. Ασφαλώς, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παραμένουν άλυτα ζητήματα που έχουν προκύψει και θα προκύπτουν -δυστυχώς- από την ανακόλουθη πολιτική μιας ανάλγητης διοίκησης. Οι νέες προοπτικές συνεργασίας θα δώσουν ελπίδες στους Συμπολίτες μας. Ο τόπος μας πρέπει να εισέλθει σε μια νέα περίοδο ομαλότητας, αντί της σκοταδιστικής την οποία διανύουμε,  με συσσωρευμένα πολλά δεινά.

Η ανεπάρκεια, η παρακμή, η αλαζονεία και η ιδιοτέλεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής, υπαγορεύει τη συστράτευση όλων των σκεπτόμενων και ευαισθητοποιημένων Δημοτών του Δήμου Διονύσου για την οριστική της παύση.

 Όχι αύριο. Τώρα!