logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι εντυπώσεις πολιτών και φορέων από την παρουσίαση του σχεδίου του Δήμου Διονύσου για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προβολή δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην περιοχή μας, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» (www.pathsofgreece.gr).

Στην παρουσίαση συμμετείχε και η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μετά από Πρόσκληση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εθελοντισμού και Διαβούλευσης Σέβη Χόνδρου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/2 δια ζώσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (σύμφωνα με όλα τα μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο του Covid-19) αλλά και διαδικτυακά με τη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στο χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και αισιόδοξος για την έναρξη της δημιουργίας δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, μετά από ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα κατά το οποίο προηγήθηκαν φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές για το Δήμο. «Ήρθε επιτέλους η στιγμή να εστιάσουμε και πάλι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο αλλά παράλληλα και ρεαλιστικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε στο προσεχές μέλλον το πρώτο άρτια σχεδιασμένο και υλοποιημένο έργο πεζοπορικών διαδρομών της Αττικής, ικανό να προσελκύσει ποιοτικούς επισκέπτες και να εξασφαλίσει διεθνείς πιστοποιήσεις και διακρίσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Καλαφατέλης, ο οποίος ευχαρίστησε την Υφυπουργό Τουρισμού Σ.Ζαχαράκη για την παρουσία της αλλά και τη στήριξή της στο εγχείρημα.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την Πρόσκληση ενώ συνεχάρη τη Διοίκηση για την πρωτοβουλία της και μάλιστα σε ένα χρονικό διάστημα που είναι πλέον κατάλληλο, όπως υπογράμμισε, καθώς ήδη έχουν προηγηθεί δύο χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. «Η σύνδεση του περιβάλλοντος με την ήπια ανάπτυξη είναι πολύ σημαντική και αφορά μεταξύ άλλων τους νέους ανθρώπους, στους οποίους θα πρέπει να προσφέρουμε δημιουργικές διεξόδους» τόνισε η κ.Ζαχαράκη, η οποία επεσήμανε ακόμη ότι η αρμονική σύνδεση της φύσης με τον πολιτισμό δίνει σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να αλλάξουν τον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Η κ.Ζαχαράκη δεσμεύθηκε επίσης να συμβάλλει ως Υφυπουργός Τουρισμού σε οτιδήποτε χρειαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση του έργου.

Από την πλευρά του ο εποπτεύων του έργου Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης έκανε λόγο για ένα πρώτο θετικό βήμα, μετά το οποίο θα ακολουθήσουν κι άλλα και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες, φορείς και παράγοντες η συμμετοχή των οποίων είναι απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του σχεδίου από τα στελέχη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» ενώ υπήρξαν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις αλλά και ερωτήματα από αρκετούς συμμετέχοντες.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση από το κανάλι του Δήμου Διονύσου στο YouTube επιλέγοντας το σύνδεσμο https://bit.ly/351jPSM.

Ενημερώνουμε ότι όποιοι συλλογικοί φορείς ή πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν με τις ειδικότερες γνώσεις τους στο σχεδιασμό του έργου θα μπορούν να αποστέλλουν τις παρατηρήσεις τους στο σύνδεσμο https://bit.ly/3JzoSsF.

Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης, στα τηλέφωνα 213 213 9810/ 9812 και στο email diavoulefsi-ethelodismos@dionysos.gr.