logo


Θέλοντας και μη συνεχίζει τις εργασίες για την αποχέτευση στη Δροσιά ο εργολάβος (ΙΛΙΟΝ), που είχε μηδενίσει σχεδόν τους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου το τελευταίο διάστημα. Η επιβράδυνση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου, η οποία με μια ειδική διαταγή αρχικά και μια ειδική πρόσκληση, εν συνεχεία, τον κάλεσε να συνεχίσει τις εργασίες του, και ειδικά την αποκατάσταση των σκαμμάτων που άφηνε πίσω του, διαφορετικά θα κηρυσσόταν έκπτωτος. Σ’ αυτά τα δυο έγγραφα, ο εργολάβος υπέβαλε ισάριθμες ενστάσεις, που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, η εισήγηση της Υπηρεσίας που συνόδευε το θέμα, ήταν κατηγορηματική: Θεωρώντας και αποδεικνύοντας πως τα επιχειρήματα του εργολάβου ήταν ένα προς ένα μάλλον προσχηματικά, πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων καθ’ολοκληρίαν, θέση που αποδέχθηκε και η Οικονομική Επιτροπή.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στ. Κριεμάδη, στον εργολάβο δόθηκε προθεσμία 10 ημερών για να ολοκληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις αποκατάστασης των σκαμμάτων και ήδη υπάρχει ανταπόκριση.

Όσον αφορά στον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτος, μόνο προς ζημία του εργολάβου μπορεί να αποβεί, μια που στην περίπτωση αυτή χάνει και όλα τα δημόσια έργα που εκτελεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την απάντηση του επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνη σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου. Ο τέως Δήμαρχος ζήτησε επιπλέον όλο το φάκελο της αλληλογραφίας που αφορά στις ενστάσεις της ΙΛΙΟΝ, μια που όπως δήλωσε, η παράταξή του σκοπεύει να φέρει το θέμα σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πλήρη ενημέρωση.