logo


Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που μιλούσαν για ορισμό πρώην στελέχους της μείζονος στη θέση του Προέδρου για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, όπου στη θέση της διατηρήθηκε η Α. Τόκα, ενώ ολοκλήρωσε τη θητεία της στην Προεδρία της Δευτεροβάθμιας η Τ. Κώνστα και στη θέση της ορίσθηκε ο μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος Ν. Παπαδόπουλος. Αυτές είναι συνοπτικά οι κυριότερες αλλαγές που σημειώθηκαν κατά τον ορισμό των νέων Διοικητικών Συμβουλίων για τις δυο Σχολικές Επιτροπές μέχρι τη λήξη της δημοτικής περιόδου, όπως συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών και στις δυο περιπτώσεις ανέρχονται σε 13, και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- περιλαμβάνουν 3 δασκάλους και 3 καθηγητές αντιστοίχως, που ορίζονται από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης με κριτήριο την αρχαιότητα, από έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων, και στην περίπτωση της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης και έναν εκπρόσωπο των μαθητικών κοινοτήτων. Προς το παρόν, διατηρούνται στις θέσεις τους τα παλαιά μέλη και σε μεταγενέστερο χρόνο θα ορισθούν τα νέα μέλη με υποδείξεις των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, της Ένωσης και των σχολείων.

Όσο για τα υπόλοιπα μέλη:

Όπως και πρόπερσι, έξι μέλη- τρεις αιρετοί και τρεις πολίτες, με τους αναπληρωματικούς τους- προέρχονται από τις τάξεις της διοικούσας παράταξης, ένα μέλος από τη μείζονα μειοψηφία, ένα μέλος από τη συνεργαζόμενη παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας” και ένα μέλος από το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας, με τους αναπληρωματικούς τους σε κάθε περίπτωση.

Η κατανομή βέβαια αυτή συνάντησε την αντίδραση κυρίως του “Εύπολι”, που ως τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδίκησε διακριτή θέση μέλους, επικαλούμενη καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών, έναντι της εφαρμογής της νομοθεσίας, που αντέτεινε στην απάντησή του ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Η πλειονότητα, πάντως, των παρατάξεων της μειοψηφίας συμφώνησε πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συνεννόηση για τη διαμόρφωση μιας κοινής πρότασης, που να περιλαμβάνει άτομα με πραγματικό ενδιαφέρον, δεξιότητες, εμπειρία και ακεραιότητα, για την καλύτερη λειτουργία του ευαίσθητου τομέα της παιδείας και των σχολείων, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κ. Κουριδάκης από τον “Εύπολι”.

Συνεννόηση, τελικά, έγινε εκείνη την ώρα ανάμεσα στις μειοψηφίες για τον καταμερισμό των θέσεων τακτικών και αναπληρωματικών μελών ώστε να εκπροσωπούνται κατά το δυνατόν όλες οι πλευρές, με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδρος: Α. Τόκα

Αντιπρόεδρος: Ε. Γαλέου (αναπληρωματικό μέλος Αντ. Κανέτης)

Μέλη: (από τη Δύναμη Ευθύνης) Β. Πασιπουλαρίδης (Δ. Πιστόλας), Δ. Σπανουδάκη (Κ. Λαγού), και οι αιρετοί Μ. Τσιλιγκίρης (Π. Μυλωνά), Στ. Κριεμάδης (Μ. Γαρεφαλάκης)

(από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες) Ε. Κανακάρη (Ι. Δακτυλίδη)

(από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”) Π. Λουκάτος (Χ. Πέππας)

(από τη Λαϊκή Συσπείρωση) Λ. Μαγκλάρα (Ε. Μαρκοσιάν)

Για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδρος: Ν. Παπαδόπουλος

Αντιπρόεδρος: Π. Κανελλόπουλος (Κ. Κολοκυθά)

Μέλη: (από τη Δύναμη Ευθύνης) Γ. Σίσκου (Θ. Βουρδόλης), Γρ. Νταής (Λ. Θεοδώρου), και οι αιρετοί Γ. Φωτάκης (Σ. Κατσίγιαννη), Γ. Τσουδερός (Γ. Κριεμάδη)

(από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες) Ι. Δακτυλίδη (Ε. Κανακάρη)

(από τον Εύπολι) Γ. Κανουπάκης (Δ. Βάτσος, εκ μέρους των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο)

(από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”) Χ. Πέππας (Π. Λουκάτος)

Τέλος, τα μέλη των απερχόμενων Διοικητικών Συμβουλίων, και ιδιαιτέρως την τέως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκαπίδευσης Τ. Κώνστα, για τη συνεισφορά τους, ευχαρίστησε ο Δήμαρχος, ευχόμενος καλή θητεία στα νέα Διοικητικά Συμβούλια.

Με ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κώνστα, ευχαριστώντας το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της, αναφέρει τα παρακάτω:

Μια θητεία πλούσια σε εμπειρίες και προκλήσεις έκλεισε τον κύκλο της σήμερα. Η επιλογή μου από τον Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη  στην Προεδρία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου την κρίσιμη πρώτη περίοδο της θητείας του αποτέλεσε τιμή για εμένα, καθώς μου εμπιστεύτηκε τον δύσκολο ρόλο της εύρυθμης και σύννομης λειτουργίας αυτής προς όφελος της σχολικής κοινότητας. Η ακεραιότητα και η αυστηρότητά μου αποτέλεσαν τα εχέγγυα για τον άμεσο και αντικειμενικό έλεγχο των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης της σχολικής επιτροπής, για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Αρχή Διαφάνειας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για αυτή την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πάντα πιστή στις αξίες της δημοτικής παράταξης, την οποία συνειδητά επέλεξα να στηρίξω, και της διαφάνειας, το επιστέγασμα της θητείας μου  είναι η θέσπιση του μητρώου προμηθευτών για την Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Νικόλα Παπαδόπουλο που αναλαμβάνει την σκυτάλη  της Προεδρίας, καθώς και σε όλα τα νέα μέλη.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο νέος Πρόεδρος Ν. Παπαδόπουλος, σε προσωπική του ανάρτηση στο facebook προχώρησε σε ένα μικρό απολογισμό των περασμένων δυο δύσκολων για τη Σχολική Επιτροπή Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης χρόνων, ευχαριστώντας με τη σειρά του και αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο που συντελέσθηκε από την προκάτοχό του:

Μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Διονύσου ορίζεται το τέλος της πρώτης περιόδου της διοίκησής μας στην Β Βάθμια Σχολική Επιτροπή. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη που με τίμησε ανανεώνοντας την παρουσία μου στο εν λόγω νομικό πρόσωπο τοποθετώντας με στην θέση του προέδρου. Την ίδια ώρα το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου μας να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου ο Πάνος Κανελλόπουλος. Πολύτιμη προσθήκη ενός άξιου συνδημότη μας που επί σειρά ετών ασχολείται ενεργά με τα κοινά του τόπου μας. Δεν μπορώ να μην επισημάνω πως τα υπόλοιπα μέλη που θα αποτελέσουν το σώμα του ΔΣ είναι διαλεχτά ένα προς ένα. Χρωστάω όμως έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα των προηγούμενων 2,5 περίπου ετών ξεκινώντας από την απεριόριστη εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο της απερχόμενης προέδρου  Αναστασίας Κώνστα. Διέθεσε αδιαμαρτύρητα τον εαυτό της στον σκοπό που από την αρχή είχε βάλει. Να νοικοκυρέψει και να επαναφέρει το πολύπαθο νομικό πρόσωπο στην σωστή τροχιά, αφού είχε γίνει έρμαιο πολιτικών πρακτικών άλλων δεκαετιών. Χωρίς ηθικές εκπτώσεις, πάντα αυστηρή με τους συνεργάτες της -όπως ακριβώς έπρεπε- για να καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γνώστης της κάθε λεπτομέρειας και κυνηγός της βέλτιστης λύσης σε κάθε πρόβλημα. Αφήνει έργο που καλούμαστε να το τιμήσουμε προσπαθώντας να το ξεπεράσουμε. Όσο αφορά τον απολογισμό του έργου μας, σύντομα θα αναφέρω την τακτοποίηση υπέρογκων χρεών της προηγούμενης διοίκησης, την σύνταξη απολογισμών προηγούμενων ετών της προηγούμενης διοίκησης που ήταν σε εκκρεμότητα με τα όποια στοιχεία βρέθηκαν αφού δεν μπήκαν στον κόπο να παραδώσουν όπως θα έπρεπε τουλάχιστον τα λογιστικά στοιχεία. Θεωρώ πως στο μέτρο του δυνατού (οικονομική εξυγίανση γαρ….) είμασταν δίπλα στα προβλήματα των σχολικών μονάδων ευθύνης μας. Έγιναν πολλές παρεμβάσεις στις δομές των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τα αιτήματα των διευθύνσεων αυτών. Καθημερινές επισκευές αλλά και νέες κατασκευές για την βελτίωση των συνθηκών φοίτησης των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας. Με υπερηφάνεια δηλώνουμε πως είμαστε ένας από τους λίγους δήμους που ολοκληρώσαμε την διαδικτυακή κάλυψη των σχολείων μας ανά σχολική μονάδα και ανά αίθουσα υιοθετώντας υψηλά standard προδιαγραφών ώστε να είμαστε έτοιμοι στην μετάβαση στην επόμενη φάση υπερδιαδικτυακής κάλυψης των σχολείων σε επίπεδο δήμου. Τέλος η δημιουργία του μητρώου προμηθευτών και παρόχων υπηρεσιών το οποίο θα συμβάλει στην διαφάνεια που είναι το ζητούμενο σε ένα νομικό πρόσωπο το οποίο διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί χωρίς την αμέριστη βοήθεια των μελών του ΔΣ. Εξαίρω την παραγωγική συμβολή των μελών των υπόλοιπων παρατάξεων (υγιής αντιπολίτευση με άλλα λόγια…) καθώς και την σημαντική βοήθεια των διευθυντών των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Προχωράμε!…….Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη….