logo


Ένα χρόνο μετά από την επέλαση της “Μήδειας”, της οποίας τις συνέπειες ακόμη πληρώνει η πόλη, πολλές ήταν οι ερωτήσεις συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, στη χθεσινή (8/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων πέρυσι από την κακοκαιρία.

Συνετέλεσε σ’ αυτό και η ανάρτηση στη Διαύγεια της απόφασης Δημάρχου περί ορισμού Επιτροπής ελέγχου των αιτήσεων των πληγέντων κατοίκων. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως σκοπός της Επιτροπής, με συντονιστή το νέο Γενικό Γραμματέα Χ. Μπακούρο, είναι ο έλεγχος των αιτήσεων, με καταληκτική ημερομηνία τις 28 Φεβρουαρίου.

Για τις αποζημιώσεις έχει εκταμιευθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσόν των 494.000 ευρώ, με προσωπικές ενέργειες, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, τα οποία θα διατεθούν στους δικαιούχους με βάση οικονομικά κριτήρια, που αποφασίστηκαν με παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα των αποζημιώσεων έφεραν με ερωτήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες οι Τ. Παντελόγλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και η Λ. Φέρμελη από τους “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο”. Η τελευταία, πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως η θέσπιση των κριτηρίων έγινε με αυθαίρετη ερμηνεία της νομοθεσίας από τη Διοίκηση, ενώ έβαλε ακόμη μια παράμετρο: Για να διεκδικήσουν αποζημίωση οι πληγέντες, τους ζητείται η φορολογική τους κατάσταση δυο χρόνων νωρίτερα από τη Μήδεια- όταν έχει μεσολαβήσει η πανδημία, που για πολλούς σήμανε και τη δραματική εντωμεταξύ επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Στενά συνδεδεμένη με τις παραπάνω, ήταν και η ερώτηση του ανεξάρτητου Ν. Καρυστινού: Πρόσφατα, και εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω της «Ελπίδας», ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση για αφαίρεση από τους λογαριασμούς ρεύματος της χρέωσης του δικτύου διανομής ενός τετράμηνου, για όσους κατοίκους έμειναν τουλάχιστον για ένα 24ωρο χωρίς ρεύμα. Με το δεδομένο αυτό, ρώτησε ο κ. Καρυστινός, γιατί να μην τύχουν της ίδιας μεταχείρισης και οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου, που στη Μήδεια έμειναν έξι 24ωρα χωρίς ρεύμα; Και ποιες θα είναι οι ενέργειες πίεσης της Διοίκησης προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.