logo


Το πράσινο φως έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Διονύσου, μετά από έλεγχο και έγκριση της σχετικής εκτελεστικής σύμβασης.

Αυτό δήλωσε στη χθεσινή (8/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκη, που αναφέρθηκε ιδιαιτέρως σε δυο δρόμους στην Κοινότητα Διονύσου, τη Δημοκρίτου και τη Θουκυδίδου, οι οποίοι παραμένουν χωματόδρομοι εδώ και χρόνια.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και αφορούν στους δρόμους όπου έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις με τα δίκτυα ΔΕΚΟ και αποχέτευσης. Το οδόστρωμα θα αλλάξει σε δρόμους που είχαν να ασφαλτοστρωθούν 30 και 40 χρόνια, ενώ θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων για τους δρόμους ανά Κοινότητα όπου θα πραγματοποιούνται τα έργα, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Αξίζει εδώ να αναφερθούν και τα παρακάτω:

Η εργολαβία που πρόκειται να ξεκινήσει αφορά στην ασφαλτόστρωση 35 περίπου χιλιομέτρων, σε δρόμους αρχικά του κύριου οδικού δικτύου, αλλά και εσωτερικούς, και προβλέπει την κατασκευή και συνοδών έργων, όπως πεζοδρόμια, διανοίξεις οδών κ.λπ., ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Η σχετική εκτελεστική σύμβαση, κομμάτι μιας συμφωνίας- πλαισίου, αποτελεί την πρώτη μόνο φάση των ασφαλτοστρώσεων, συνολικής δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ασφαλτοστρωθούν πάνω από 70 χιλιόμετρα οδικού δικτύου μαζί με παράπλευρα έργα.

Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, τέτοια συμφωνία- πλαίσιο είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται για έργο και όχι για μελέτη, και γι’αυτό το αποτέλεσμα του ελέγχου της από το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς Δήμους της Ελλάδας, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρόκριμα σε δικά τους έργα.