logo


Πόσα επαίσχυντα μπορεί να χωρέσει μια συνεδρίαση 41 ανθρώπων; Πολλά, απ’ όσο φάνηκε στη χθεσινή (8 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, όπου γράφτηκε ακόμη μια μελανή, μελανότατη, σελίδα στην 12χρονη ιστορία του.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές:

Ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Ο οποίος, παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία- γιατί καμιά αντίρρηση δεν εκφράσθηκε, παρά μόνο από τη Λαϊκή Συσπείρωση- να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση η αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, μετά από κοινό αίτημα τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, επέμεινε να διαβάσει μακροσκελή, 20 τουλάχιστον λεπτών, απολογισμό των σχετικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, προκαλώντας τις οξύτατες αντιδράσεις των συναδέλφων του από τις μειοψηφίες, που απειλούσαν ακόμη μια φορά με αποχώρηση.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικός. Που- αν και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών- φάνηκε να αγνοεί στοιχειώδεις και βασικές αρχές του Κανονισμού Λειτουργίας του Σώματος όπου κλήθηκε να προεδρεύει, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει- κι αυτός- τα πυρά των συναδέλφων του από τις άλλες παρατάξεις. Και αντί για συναίνεση και συνεργασία, που ζήτησε, υποσχέθηκε και επιδίωξε στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, προκάλεσε μπάχαλο- δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς αυτό που παρακολούθησαν οι 27 εκείνη την ώρα δημότες που είχαν κάνει τον κόπο να συνδεθούν στο κανάλι του Δήμου για να δουν την… παραγωγή πολιτικής. Και ήταν τουλάχιστον αδόκιμη η εν συνεχεία επιμονή του να συζητηθεί- σε περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν πλέον οι εντάσεις, οι αψιμαχίες και κραυγές- εκτός Ημερησίας Διατάξεως ψήφισμα για την καταδίκη της βίας.

Την οποία βία- λεκτική- άσκησε, με ξεχασμένο ανοιχτό το μικρόφωνό του, λίγο αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Ουσταμπασίδης που απέδωσε επαίσχυντο χαρακτηρισμό σε γυναίκα, όταν συζητείτο ο ορισμός Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Σ’ αυτή τη λεκτική βία- την οποία αποδοκίμασαν και καταδίκασαν αμέσως ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, καθώς και o Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Αμπαρτζίδης, και λίγο αργότερα και ο Αντιδήμαρχος Π. Λουκάτος– αντέδρασαν άμεσα και εντονότατα δυο μόνο γυναίκες- μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Γεωργία Κριεμάδη και Μαρία Στυλιανού. Και ήταν άραγε αρκετές οι διευκρινίσεις που δόθηκαν στη συνέχεια- “ο χαρακτηρισμός αφορούσε σε προσωπική συζήτηση”- ώστε να του δοθούν συγχαρητήρια από τον ανεξάρτητο Ν. Καρυστινό επειδή ανακάλεσε; Δηλαδή για το αυτονόητο; Χωρίς μάλιστα καμιά δημόσια αποδοκιμασία από τον επικεφαλής της παράταξής του Δ. Ζαμάνη ή άλλο συνάδελφό του, ανεξαρτήτως φύλου;

Τα δυο σχεδόν χρόνια θητείας που έχει μπροστά του αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο φαντάζουν όλο και πιο δύσκολα…