logo


Αμφισβητούν τη νομιμότητα εκλογής των μελών του Προεδρείου και των δυο Επιτροπών του Δήμου και προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τρεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Αυτό ανακοίνωσε στη χθεσινή (8/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνης, εκ μέρους και του «Εύπολι» και των «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», αναφερόμενος στη νομιμοποίηση του αποτελέσματος των Δημαιρεσιών που- υπενθυμίζεται- διεξήχθησαν στο Δήμο Διονύσου σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή 16 Ιανουαρίου μετ’ εμποδίων και με διαδικασία εκλογής κατά πλάσμα δικαίου και επικυρώθηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης στις 31 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος, ανακοινώνοντας την πρόθεση των τριών παρατάξεων, δήλωσε πως κοινή πεποίθηση είναι ότι σ’ εκείνη την ειδική συνεδρίαση δεν τηρήθηκε η νομιμότητα επειδή: Η διαγραφή του Ν. Καρυστινού από τη δημοτική ομάδα τη Διοίκησης, που γνωστοποιήθηκε εκείνη την ημέρα σε κατά πλάσμα δικαίου συνεδρίαση, θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί σε κανονική συνεδρίαση. Ενώ οι ορισμοί των μελών των δυο Επιτροπών του Δήμου έγιναν από “διορισμένο” από το νέο Πρόεδρο Προεδρείο, και όχι από αυτό που έστω κατά πλάσμα δικαίου είχε εκλεγεί.

Μέχρι τότε, πάντως, οι παρατάξεις θα συμμετέχουν κανονικά, προσέθεσε ο κ. Ζαμάνης, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για τις εντωμεταξύ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που παραμένουν εκτελεστές.