logo


Ένας από τους πλέον ιστορικούς πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Διονύσου κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του για οικονομικούς λόγους. Το ΡΟΔΟ εδώ και 24 χρόνια αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά πράγματα για την Κοινότητα Ροδόπολης παλαιότερα, για τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου εν συνεχεία, με κέντρο αναφοράς την παράδοση, προγράμματα για παραδοσιακούς χορούς, χορωδία, παραδοσιακά όργανα, βυζαντινή μουσική κ.λπ. αλλά και την αναβίωση του εθίμου του Σαρακατσάνικου γάμου. Πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος ανακοίνωσε πως λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει, κινδυνεύει με λουκέτο. Μια τελευταία προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση και να σωθεί η λειτουργία του, θα γίνει σήμερα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, με την πραγματοποίηση έκτακτης διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης.

Το ΡΟΔΟ βρισκόταν σταθερά ανάμεσα στους Συλλόγους της πόλης που επιχορηγούνταν οικονομικά από το Δήμο, στο πλαίσιο της ετήσιας ενίσχυσης των φορέων- αθλητικών και πολιτιστικών- που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Δεν περιλαμβανόταν, εντούτοις, ανάμεσα σε αυτούς- 22 συνολικά- που ενισχύθηκαν το 2021, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το αίτημα των Συλλόγων για οικονομική ενίσχυση, μετά και από τη σχετική πρόσκληση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π. Λουκάτου, έπρεπε να συνοδεύεται από το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων, με προϋπολογισμούς, ημερομηνίες κ.λπ., για την πραγματοποίηση των οποίων προτίθεντο οι σύλλογοι να διαθέσουν την αιτούμενη επιχορήγηση, καθώς και σειρά δικαιολογητικών (επικυρωμένο καταστατικό, πρακτικό συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου, απολογισμό της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας για το 2020, προϋπολογισμό για το 2021 με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, απολογισμό για την επιχορήγηση του 2020 ξεχωριστά για κάθε δράση με συνημμένα παραστατικά, κατάθεση των οικονομικών στοιχείων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την Περιφέρεια, ανάρτηση των δαπανών στη Διαύγεια εφόσον η ετήσια επιχορήγηση ήταν άνω των 3000 ευρώ, καθώς και υπόμνημα με καταγραφή των εκδηλώσεων και της δαπάνης τους, που πραγματοποιήθηκαν με την επιχορήγηση του Δήμου την τελευταία τριετία).

Στη Γενική Συνέλευση έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, και πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδόπολης, Μ. Κόκκαλης, καθώς και ο σημερινός Πρόεδρος Β. Κλεφτάκης:

Δυστυχώς μετά από 24 χρόνια λειτουργίας «Το Ρόδο» βρίσκεται στη δύσκολη θέση να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο σύλλογος, δεν μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία των δραστηριοτήτων του με τα ισχύοντα δεδομένα.

Τελευταία μας προσπάθεια να αναστραφεί αυτό το κλίμα θα γίνει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, όπου θα προσπαθήσουμε από κοινού να βρούμε μία λύση.

Ευελπιστώντας για το καλύτερο, καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας να συμμετέχετε στη Γ.Σ.

Μαζί μπορούμε να βρούμε τη λύση… Θα συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε και φέτος, κόντρα στις δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν…