logo


Αναβολή για τις 20 Ιουνίου 2022 έδωσε το Δικαστήριο στην υπόθεση του “οικοπέδου της Δροσιάς”, μετά από σχετικό αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων, επειδή ο δικηγόρος του νοσεί με κορονοϊό. Η υπόθεση, υπενθυμίζεται, που θα ξεκινούσε στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την περασμένη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, αφορά σε αγορά οικοπέδου εκ μέρους του προκαλλικρατικού Δήμου Δροσιάς το 2010 έναντι 160.000 ευρώ, από μη ιδιοκτήτη όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Κατηγορούμενοι είναι οι απόγονοι αυτού του μη ιδιοκτήτη, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ο τότε Δήμαρχος Δροσιάς και εν συνεχεία δημοτικός σύμβουλος Α. Πασιπουλαρίδης καθώς και ο δικηγόρος που είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της αγοραπωλησίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σειρά αδικημάτων, όπως χρήση πλαστού εγγράφου, απάτη στο Δικαστήριο, άμεση συνέργεια σε απάτη στο Δικαστήριο, απάτη από κοινού με την επιβαρυντική περίσταση εις βάρος του Δημοσίου, καθώς και απλή συνέργεια. Όλα τα παραπάνω, με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος που το καθένα υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, επισύρουν ποινή ως κακούργημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, μερίδα της πλευράς των κατηγορουμένων ζήτησε μεγαλύτερη αναβολή, μια που παραγραφή των αδικημάτων δεν προβλέπεται πριν από το 2030. Εντούτοις η Πρόεδρος  του Δικαστηρίου αντέταξε πως η υπόθεση μετράει ήδη 11 χρόνια και άλλη καθυστέρηση δεν χωρεί.

Στην υπόθεση μάρτυρες κατηγορίας είναι ο νυν Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, η πρώτη Διοίκηση του οποίου είχε αποκαλύψει την υπόθεση, ο δημοτικός σύμβουλος  Χ. Παπαβασιλείου, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Ν. Παππάς, Γ. Κανατσούλης και Δ. Σακελλαρίου, η δικηγόρος Λ. Μήλα και ο πραγματικός ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Από την άλλη πλευρά, μάρτυρας υπεράσπισης για τον κ. Πασιπουλαρίδη θα είναι ο Δ. Ζαμάνης, Αντιδήμαρχος στον προκαλλικρατικό Δήμο Δροσιάς και τέως Δήμαρχος Διονύσου, καθώς και δυο υπηρεσιακοί παράγοντες.

Να σημειωθεί εδώ πως το Δήμο εκπροσωπεί μόνο ο νομικός του σύμβουλος Γ. Βασιλείου, παρά τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής το Μάρτιο του 2021 να συνδράμει στο ποινικό κομμάτι και ο δικηγόρος Γ. Ζηκίδης. Επιπλέον, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως αγωγή για τη ζημία του Δήμου δεν έχει ακόμη ασκηθεί, παρά τη σχετική πρόβλεψη στην ίδια απόφαση, όπως επεσήμανε στη χθεσινή (3/2) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, δικηγόρος Ν. Παπαϊωάννου, με αφορμή σχετικές ερωτήσεις της Οδού Διονύσου.