logo


Εκτάκτως και κατεπειγόντως συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί με τηλεδιάσκεψη, και με 8 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με τη νέα σύνθεσή της. Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών των κεντρικών συλλογικών οργάνων του Δήμου, όπως και των υπολοίπων ΟΤΑ της Αττικής, οφείλεται στην καθυστερημένη έγκριση των αποτελεσμάτων των Δημαιρεσιών, τον περασμένο Ιανουάριο, από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το έκτακτο της αυριανής συνεδρίασης, όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση, οφείλεται σε δεσμευτικές ημερομηνίες που δεν μπορούν να καταστρατηγηθούν.

Ανάμεσα στα θέματα, εκτός από τον προβλεπόμενο ορισμό Αντιπροέδρου της Επιτροπής, περιλαμβάνονται ακόμη:

*Η προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την κατασκευή της αποχέτευσης στην Άνοιξη, στο δυσθεώρητο χρηματικό ποσόν των 2.765.000 ευρώ. Εν προκειμένω, έγινε αρχικά και κανονικά ο ανοιχτός διαγωνισμός, οπότε και αναδείχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος- ανάμεσα σε 8 υποψηφίους- η εταιρεία ΤΕΚΑΛ με ποσοστό έκπτωσης 50%  με δεύτερη την εταιρεία ΕΡΓΟΡΟΗ με 43%. Μεσολάβησαν οι έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μέχρι που δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης. Εντούτοις σε πρόσκληση του Δήμου να ανανεώσει την προσφορά της και την εγγυητική επιστολή συμμετοχή της, η μεν ΤΕΚΑΛ αρνήθηκε την ανανέωση αυτή, ενώ η αντίστοιχη πρόσκληση προς τη δεύτερη ΕΡΓΟΡΟΗ παρέμεινε αναπάντητη. Οι λόγοι για την άρνηση των εταιρειών, πιθανολογεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, οφείλονται στις τρομακτικές ανατιμήσεις, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, ειδικά στα υλικά για τέτοιου είδους έργα, πόσω μάλλον όταν έχουν δοθεί σχετικά χαμηλές εκπτώσεις. Ίδια είναι και η περίπτωση της εταιρείας ΙΛΙΟΝ, που έχει αναλάβει το έργο της αποχέτευσης στη Δροσιά. Ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, σήμερα οι ρυθμοί εργασίας έχουν μειωθεί κατά πολύ, με τον εργολάβο να επικαλείται τις αυξήσεις στις τιμές, υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος. Ο ίδιος συμπληρώνει πως η διαδικασία που τελικά επιλέχθηκε είναι απολύτως σύννομη και με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που χρηματοδοτεί το έργο.

*Η πρόσληψη 54 καθαριστριών, από 42 που προβλεπόταν για πέρυσι, πλήρους και μερικής απασχόλησης, για τα σχολεία του Δήμου- Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΙΕΚ- προβλέπεται για το 2022, σύμφωνα και με το αίτημα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σπ. Αρνή. Στο εν λόγω αίτημα ο κ. Αρνής υπογραμμίζει πως με το μυαλό στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά και σε περιστατικά αιφνίδιων απουσιών του προσωπικού, η αύξηση στον αριθμό των καθαριστριών είναι επιβεβλημένη για μια ουσιαστικότερη και πιο αποτελεσματική καθαριότητα στα σχολεία, αλλά και ως πρόληψη σε πιθανά κενά.

*Τέλος, πρόταση προς χρηματοδότηση υποβάλλεται στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ με αντικείμενο τη βιώσιμη μικροκινητικότητα στο Δήμο μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, στα πρότυπα πολλών ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων. Το ποσόν της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 310.000 ευρώ για την προμήθεια των ποδηλάτων, του αναγκαίου λογισμικού, των θέσεων στάθμευσης και φόρτισης κ.λπ. καθώς και για δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συν άλλες 8000 ευρώ για την υπηρεσία υποστήριξης της παρακολούθησης της δράσης. Την εισήγηση υπογράφει ο εντεταλμένος σύμβουλος Οικονομικών Πόρων – Ψηφιακών Εφαρμογών & Προστασίας του Πολίτη Γ. Τσουδερός, ενώ τη μελέτη και για τα δυο υποέργα- τη μικροκινητικότητα και την υπηρεσία υποστήριξης- εκπόνησε το Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης Πληροφορικής και Διαφάνεια του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονοµικής Επιτροπής.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Χρονική παράταση σύµβασης χωρίς υπέρβαση συµβατικού αντικειµένου για «Προµήθεια εξοπλισµού, κατασκευή, µεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δηµιουργία ή και την αναβάθµιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του ∆ήµου ∆ιονύσου-Φιλόδηµος ΙΙ.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Προσφυγή στη διαδικασία µε διαπραγµάτευση χωρίς προηγούµενη δηµοσίευση σύµφωνα µε το άρθρο 32, παρ. 2 Α του Ν. 4412/2016 για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙ∆ΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ» (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5008942).

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση παράτασης της συµβατικής προθεσµίας της µελέτης “Τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υποστήριξη της ∆/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών” του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικού γνωµοδοτικού οργάνου (αρ. 32Α ν.4412/2016& παρ.1 αρ.43 ν.4605/2019) και Ανάθεση Υπηρεσίας Καθαρισµός κτιρίων ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών µονάδων µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου ορισµένου χρόνου για το 2022.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ 3699/20-1-2022 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ∆ΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2022 A ΚΑΤΑΝΟΜΗ.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡ. & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση υποβολής πρότασης πράξης µε τίτλο «Βιώσιµη µικροκινητικότητα µέσω συστήµατος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε ∆ήµους της Χώρας» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» µε κωδικό: 14.6iv33.33.9.1 του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ για χρηµατοδότηση από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 «∆ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ∆ΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», έγκριση των σχετικών µελετών και Έγκριση Σύµφωνου Συνεργασίας συνδικαιούχων.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στην ύπαρξη καταληκτικών ηµεροµηνιών, η απώλεια των οποίων πλήττει τα συµφέροντα του ∆ήµου.