logo


Με ανοιχτή επιστολή της προς το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, η Λαϊκή Συσπείρωση τον κατηγορεί για ολιγωρία στη διάνοιξη του οδικού δικτύου της πόλης, μετά από την επέλαση της κακοκαιρίας, παρά την  πρόσφατη ανακοίνωση του για τη διαθεσιμότητα και ετοιμότητα 60 οχημάτων και μηχανημάτων έργου:

Άγιος Στέφανος 25-01-2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Κύριε Δήμαρχε,

Σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Οδός Διονύσου» με τίτλο «Επί ποδός ο Δήμος Διονύσου για την ΕΛΠΙΔΑ» δηλώνατε με απόλυτη βεβαιότητα ότι: «Τουλάχιστον 60 οχήματα και μηχανήματα έργου – 40 τουλάχιστον από ιδιώτες που έχουν κληθεί να βοηθήσουν και άλλα 20 του Δήμου – είναι έτοιμα να επιχειρήσουν ανά πάσα στιγμή για τον αποχιονισμό και τη διάνοιξη των δρόμων αλλά και για τη ρίψη αλατιού. Αυτό άλλωστε είναι και το πρόβλημα που φαίνεται να  απασχολεί περισσότερο, μια που – όπως όλα δείχνουν – οι σφοδρές χιονοπτώσεις που αναμένονται Δευτέρα και Τρίτη στην περιοχή, θα συνοδεύονται από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα όλη την επόμενη εβδομάδα να σημειώνεται επικίνδυνος παγετός».

Η εικόνα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητας σήμερα αργά το απόγευμα και ενώ τα καιρικά φαινόμενα έχουν εξασθενήσει σημαντικά, τουλάχιστον από τις 11:00, δεν συνάδει με όσα παραπάνω αναφέρονται καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που είναι αποκλεισμένες και ούτε ένα από τα 60 (!!!) διαθέσιμα μηχανήματα να έχουν επιχειρήσει.  Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε:

  • Άγιος Στέφανος: Λόφος Κουρεμένου (και χωρίς ρεύμα), Αγ. Παρασκευή, δευτερεύον οδικό δίκτυο στο κέντρο της δημοτικής κοινότητας κ.ά.
  • Άνοιξη: Λόφος Ανθέων, Αγ. Άγγελοι, Αγ. Θεόδωροι, δευτερεύον οδικό δίκτυο στο κέντρο της δημοτικής κοινότητας κ.ά.
  • Διόνυσος και Δροσιά: όλο το δευτερεύον οδικό δίκτυο της δημοτικής κοινότητας
  • Ροδόπολη, Σταμάτα και Κρυονέρι: εκτός από το κέντρο τους όλο το λοιπό οδικό δίκτυο.

Βέβαια με το από 25/1 Δελτίο Τύπου έρχεστε να καλύψετε την απουσία σχεδίου διαχείρισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας,  αναφέροντας ότι το σύνολο του οδικού δικτύου θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό προσβάσιμο το απόγευμα της Τετάρτης 26/1 και μέχρι τότε μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω του παγετού.

  • Είναι δυνατόν, να έχετε αυτή την τοποθέτηση προς τους δημότες με 60 (!!!) διαθέσιμα μηχανήματα εκτός και αν δεν υπάρχουν και απλά το αναφέρατε για να δείξετε ότι δήθεν έχετε προετοιμαστεί.
  • Είναι δυνατόν, ακόμα και αν έχει κηρυχθεί και η αυριανή ημέρα αργία (Κυβερνητική επιλογή για να αποφύγει τα χειρότερα από την οικτρά αποτυχία της) να υπάρχουν αποκλεισμένα νοικοκυριά μόλις 100 μέτρα από τα κέντρα των οικισμών ή των κεντρικών οδικών αρτηριών.
  • Είναι δυνατόν, αφού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όχι γιατί είχατε προετοιμαστεί, αλλά γιατί το κέντρο της κακοκαιρίας δεν ήταν ευτυχώς στο Δήμο μας,  οι δημότες να νοιώθουν ανασφαλείς καθώς δεν μπορούν να βγουν από την αυλή του σπιτιού τους ή να τους προσεγγίσουν για παροχή βοήθειας. 
  • Είναι δυνατόν να θέλετε να αξιοποιήσετε και την κακοκαιρία για να εξαναγκάσετε του δημότες να σας ζητούν «ρουσφέτι» για να ανοιχτούν οι δρόμοι τους και να είναι προσβάσιμοι, με προφανές αντάλλαγμα, γιατί πώς αλλιώς εξηγείτε τόση ολιγωρία.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας καλούμε, να αντιληφθείτε ότι οι δημότες δεν μπορούν να αντέξουν και πάλι την ίδια κατάσταση και την εύκολη δικαιολογία ότι για όλα κάποιος άλλος να φταίει και ποτέ εσείς και η πλήρης αδυναμία σας να διαχειριστείτε τις πολύ πιο ήπιες επιπτώσεις της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΔΑ σε σχέση με τη ΜΗΔΕΙΑ.

Επιτέλους αν όντως έχετε 60 μηχανήματα να τα δούμε να εργάζονται και να καταστήσουν πλήρως προσβάσιμο το οδικό δίκτυο του Δήμου συνολικά, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος