logo


Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες Σάββατο έξω από το Κλειστό του Αγ. Στεφάνου και αναδείκνυε το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης θέρμανσης στο χώρο, όπου προπονούνται εκατοντάδες παιδιά, απασχόλησε με καταιγισμό σχολίων τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανακοίνωση έδωσε τη δική του απάντηση ο Αντιδήμαρχος (και) Αθλητισμού Π. Λουκάτος, διευκρινίζοντας ποια θα είναι η λύση και πώς θα δρομολογηθεί. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η παρακάτω καταγγελία από την ΟΓΕ Διονύσου:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                  

“Δήμαρχε κρυώνουμε”. Αυτή ήταν η ανακοίνωση που αναρτήθηκε, έξω από το κλειστό δημοτικό γήπεδο Αγίου Στεφάνου, που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες από αθλητικούς συλλόγους και σχολεία της περιοχής. 

  Η σημερινή δημοτική αρχή, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από όλες τις προηγούμενες. Σταδιακά υποβαθμίζουν και απαξιώνουν αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις, βάζοντας από την πίσω πόρτα εργολάβους αθλητισμού (summer camp), με κακοπληρωμένους εργαζόμενους,  το καλοκαίρι σε συνθήκες πανδημίας και καύσωνα χωρίς κλιματισμό, και το χειμώνα με συνθήκες πολικού ψύχους χωρίς  θέρμανση!

   Δεν φτάνει που όλοι οι αθλητικοί χώροι, γήπεδα, σχολεία παραδίδονται σε ιδιώτες επιχειρηματίες, με μοναδικό στόχο το κέρδος, και την παραπέρα εμπορευματοποίησή τους, 

  Δεν φτάνει που οι γονείς καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι  στην τσέπη, σήμερα που η ακρίβεια ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα

  Δεν φτάνει που αρμόδιος αντιδήμαρχος συμβουλεύει γονείς και παιδιά αν κρυώνουν, να πάρουν κουβέρτες!

  Δεν φτάνει που οι αθλητικοί σύλλογοι δεν επιχορηγούνται, και καλούνται να πληρώνουν προπονητές από τις συνδρομές τους.

Δήμαρχε, σε λίγο θα μας ζητήσεις να πληρώνουμε και τη θέρμανση.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜOΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚO ΔΙΚΑIΩΜΑ.

   Σήμερα που καταργεί το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, το πρόγραμμα» Άθληση για όλους», σήμερα που πάει να επιβάλει την » κάρτα εισόδου αθλητή» στα 5 ευρώ, σήμερα που και το κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού, είναι άλλο ένα ανταποδοτικό έσοδο για τους δήμους, με τις κατευθύνσεις πρώην και νυν κυβερνήσεων, περιφερειών και ΕΕ, όσο και αν

«χρειάζεσαι» να διαχειριστείς την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, είναι πράγμα ασυμβίβαστο.

   Καλούμε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, άλλους μαζικούς φορείς του κινήματος, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Να αναδείξουν και να παλέψουν συνολικά όλα τα λαϊκά προβλήματα.

   Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου μέλος της ΟΓΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των ερασιτεχνικών συλλόγων αθλητισμού της περιοχής, και καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ελλείψεις σε υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις.