logo


Πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε εισαγάγει στην Οικονομική Επιτροπή καινά δαιμόνια με τη μαγνητοσκόπηση των συνεδριάσεών της και την επιλεκτική ανάρτηση αποσπασμάτων στο διαδίκτυο. Αυτά τα καινά δαιμόνια φαίνεται πως αντέγραψε η Ι. Δακτυλίδη, εκπρόσωπος της ίδιας παράταξης στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Στη διάρκεια της πρόσφατης (13/1) συνεδρίασης- και με αφορμή το θέμα που αφορούσε στην αποκατάσταση βλαβών στα συστήματα συναγερμού των σχολείων, όπως αυτές εντοπίστηκαν από τη νέα ανάδοχο εταιρεία- ανακοίνωσε “σας μαγνητοφωνώ όλους”, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους συναδέλφους της στη Σχολική Επιτροπή, που μάλιστα τόνισαν πως η εν αγνοία τους μαγνητοφώνηση μπορεί να επιφέρει και κυρώσεις! Αυτό δεν φάνηκε πάντως να πτοεί την κ. Δακτυλίδη που αν και παραδέχτηκε πως κανένα δικαίωμα δεν έχει να μαγνητοφωνεί, επέμεινε εντούτοις πως ό,τι κάνει γίνεται προς όφελος της διαφάνειας. Η ίδια προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας ευθείες αιχμές κατά της Προέδρου Τ. Κώνστα, και- επικαλούμενη στενή συγγένειά της με προμηθευτή της Σχολική Επιτροπής- προειδοποίησε ότι όπως αποκαλύφθηκαν εκκρεμότητες στη διαχείριση της Επιτροπής για τον τέως Πρόεδρο Α. Δελαγραμμάτικα, έτσι θα αποκαλυφθούν και για τη νυν Πρόεδρο, όταν αποχωρήσει από το αξίωμά της.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως η UNION SYSTEMS, νέα ανάδοχος εταιρεία στα συστήματα συναγερμού, αντικαθιστά την εταιρεία Τσεκούρας. Η τελευταία, όπως διευκρινίστηκε από την κ. Κώνστα, συνεργαζόταν με τη Σχολική Επιτροπή επί Διοίκησης Ζαμάνη, χωρίς ούτε να έχει υπογραφεί σύμβαση ούτε και να έχει ληφθεί σχετική απόφαση, βασιζόμενη σε προφορική και μόνο εντολή του τέως Προέδρου. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή νέου αναδόχου, και προκειμένου να μην μείνουν τα σχολεία ακάλυπτα, δόθηκαν στην Τσεκούρας, με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, δυο διαδοχικές εξάμηνες παρατάσεις, στις οποίες η κ. Δακτυλίδη ήταν εξαρχής αντίθετη, θεωρώντας περισσότερο αξιόπιστη την εταιρεία UNION. Παράλληλα ζητήθηκε από την Τεχνική Υπηρσία του Δήμου η εκπόνηση σχετικής τεχνικής μελέτης, ώστε η Επιτροπή να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες. Η Τεχνική Υπηρεσία επί ένα χρόνο δεν ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα, έτσι η Πρόεδρος απευθύνθηκε για την υποβολή προσφορών σε 4 εταιρείες, με τη UNION SYSTEMS να δίνει τελικά τη χαμηλότερη. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής η εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας υπενθύμισε εκείνη την εξαρχής αντίθεσή της στον τέως ανάδοχο, ενώ επέμεινε πως μόνο ένας δημόσιος διαγωνισμός αναδεικνύει τον καλύτερο υποψήφιο.

Στο τελευταίο αυτό σημείο ανέλαβε να απαντήσει η Π. Μυλωνά, δημοτική σύμβουλος από την πλειοψηφία, που εργάζεται στο Τμήμα Προμηθειών της ΕΥΔΑΠ. Η κ. Μυλωνά υπενθύμισε στη συνάδελφό της πως ο δημόσιος διαγωνισμός αναδεικνύει αυτόν που καταθέτει τη συμφερότερη οικονομική προσφορά. Και μόνο μετά από την ολοκλήρωση του έργου του, διαπιστώνεται αν είναι και ο καλύτερος. (σ.σ. Παραδείγματα εξάλλου υπάρχουν πάμπολλα, με χαρακτηριστικότερο όλων το έργο της αποχέτευσης με τον “συμφέροντα” ΤΟΞΟΤΗ που εγκατέλειψε την εργολαβία υποθηκεύοντας το μέλλον του έργου και της χρηματοδότησής του…). Η ίδια δημοτική σύμβουλος επεσήμανε το “μένος”, όπως το χαρακτήρισε, της συναδέλφου της από την πρώτη στιγμή που η Σχολική Επιτροπή ασχολήθηκε με το θέμα της εταιρείας security, διερωτώμενη μάλιστα αν υπάρχει κάποιο προσωπικό όφελος, κάτι που η κ. Δακτυλίδη αρνήθηκε κατηγορηματικά, τονίζοντας πως εξ αρχής αμφέβαλε για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του τέως αναδόχου, που «ποτέ δεν έλεγχε τα συστήματα αλλά περιοριζόταν να δίνει προσφορές».