logo


Σε συνεχή επικοινωνία με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται δια ζώσης συνάντηση με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μ. Κόκκαλη που νοσεί με κορονοϊό, ενώ και αύριο έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη επικοινωνία με τους Προέδρους των 7 Κοινοτήτων του Δήμου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Καλαφατέλης, με γεννήτριες έχουν εφοδιαστεί όλα τα Δημοτικά Καταστήματα, ενώ αύριο θα παραληφθεί γεννήτρια και για το κεντρικό Δημαρχείο. Γεννήτριες έχουν και όλα τα αντλιοστάσια του Δήμου, για τη διασφάλιση της υδροδότησης, ενώ γεννήτρια προμήθευσε ο Δήμος και στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Στεφάνου.

Τουλάχιστον 60 οχήματα και μηχανήματα έργου- 40 τουλάχιστον από ιδιώτες που έχουν κληθεί να βοηθήσουν και άλλα 20 του Δήμου- είναι έτοιμα να επιχειρήσουν ανά πάσα στιγμή για τον αποχιονισμό και τη διάνοιξη των δρόμων αλλά και για τη ρίψη αλατιού. Αυτό άλλωστε είναι και το πρόβλημα που φαίνεται να  απασχολεί περισσότερο, μια που- όπως όλα δείχνουν- οι σφοδρές χιονοπτώσεις που αναμένονται Δευτέρα και Τρίτη στην περιοχή, θα συνοδεύονται από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα όλη την επόμενη εβδομάδα να σημειώνεται επικίνδυνος παγετός.

Μέριμνα, συνεχίζει ο Δήμαρχος, έχει ληφθεί- όπως κάθε φορά- και για τις ευπαθείς ομάδες κατοίκων, με την εντεταλμένη για τις κοινωνικές δομές Γ. Κριεμάδη επί ποδός, σε στενή συνεργασία με τη Σ. Χόνδρου από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων.

Τέλος, μέριμνα έχει ληφθεί και για τα αδέσποτα, που θα περάσουν δύσκολες ώρες τις επόμενες ημέρες.

“Έχουμε καλύψει κατά το δυνατόν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε ότι θα συμβεί κάτι απρόοπτο”, συνοψίζει ο κ. Καλαφατέλης.

Πάντως, όπως πάνε τα πράγματα με την κλιματική αλλαγή και τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, καθόλου απίθανο δεν είναι να βρεθούμε μπροστά σε απρόοπτα, όπως απέδειξε η περυσινή εμπειρία με τη “Μήδεια”. Τουλάχιστον ο Δήμος δεν ξεκινά από την ίδια αφετηρία- και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν κάποια παθήματα- συντονισμού, επάρκειας σε υποδομές, επικοινωνίας, κ.λπ.- έχουν γίνει μαθήματα.